reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Hej wpadam powiedzieć "WITAM" :-)

O 11 spadam do mamy :baffled: coś ostatnio jestem tam częściej niż w domu.

Później jedziemy do Sosnowca po moje świadectwo muszę odbić na ksero. A właśnie ksero, dziewczyny byłam w UP po to zaświadczenie i niby go otrzymałam, nawet widziałam mój podpis, ale gdzie ja to zaświadczenie posiałam to Bóg jeden wie i tu moje pytanie czy ksero zaświadczenia również ma jakąś swoją "moc"???? Bo babka zrobiła mi ksero tego zaświadczenia twierdząc, że takowe dostaje się tylko raz, ale hmmm po co u Nas w urzędzie pokój wydawania zaświadczen :confused::confused::confused: czy jak przedstawie ksero to nie będzie się czepiać a i jeszcze jedno :laugh2: mam przedstawić świadectwo ukończenia szkoły w orginale i w ksero, ale przecież orginału nie mogę zabrać ze szkoły :confused: bo musi być w aktach :-( i co ja zrobię???? Albo tylko babka chce zobaczyć orginał i mi oddać :confused: jak myslcie????

Shinead ja podawałam małemu kwas foliowy pół tabletki dziennie podanej w deserku, zupce itp...

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem i czytam Carioca :tak: Dzięki za pamięć ;-)
Ale mam tak ścisły plan dnia że nawet nie wyrabiam z czytaniem. Jak śpi Bartek to się uczę angielskiego,bo jak nie zdam to będę musiała pokryć koszta kursu:tak: A gość robi kartkówki i nas sprawdza ze słówek itp.Zadań domowych też nam ładuje ale nie wyrabiam nawet z tymi zadaniami i po prostu robię na lekcji ;-)Oby do 6 sierpnia ;-)

Tak poza tym Olce dziś wyprawiam urodziny i mam totalny bałagan w domu przy dzieciaczkach:no: Ale zabieram ich na KULKI a potem przywiozę do domu dzieciaki na torta i galaretkę.
Nocki nie przespane bo mały załapał katarek,w dodatku ta jedynka mocno ukrwiona nie chce wyjść :wściekła/y:(to normalne tak lekarka powiedziała),w dodatku marudny.A i Olce też kaszel i katar się przyplątał :no: A chciałam ją zaszczepić na te kleszcze:wściekła/y:
Szczepi się dopiero dzieci po roku jak kogoś to interesuje:tak:
Uciekam bo młody już marudzi:crazy:

Majandra to jeny taka cena myślałam, że coś z górnej półki. Jak to sie mówi cena czyni cuda :D

Żadne cuda. Zdzierstwo.:wściekła/y:

w Tesco sa super ciuszki, dobre gatunkowo, a w dobrej cenie: 3-pak pajaców za 45 zł. Ładne wzornistwo, body sie nie rozciągają po pępek, do tego spory wybór.
Trochę daleko mam do Tesco, ale może w wakacje się przejedziemy.

dziś już mieliśmy pierwszą kupkę na nocniczku :-) ale to zapewne czysty przypadek, tak go posadziłam żeby się oswoił z nowym nabytkiem, i poszła kupka i troszkę siusiu .
Gratulacje:-)

A z nocnikiem poczeakm chyba do przyszlego roku...jakos za duzo na raz tych eksperymentow:szok:
Ja raczej też. Wcześniej planuję odzwyczaić od smoczka, wprawdzie używa go tylko do zasypiania, ale jak się przebudzi, to bez smoka nie zaśnie, a ostatnio budzi się 2 razy w nocy:wściekła/y:

Hej! Witam się w biegu - zajrzałam tylko na ostatnią stronę i zaraz zmykam.
Hruda! Super że udało się z JAmajką :-D :tak: Ale fajnie!!!

U nas wycie zębowe i marudzenie, pobudki w nocy częsteeeee :-(
Do tego na wariackich papierach robimy remont instalacji elektrycznej.
W poniedziałek nawiedza nas pan i ma pociąć wszystkie ściany i położyć nowe kable i nowe kontakty i wszystko, bo stare to już cyrki wykręcały - spięcia, przepięcia itp.
Do jego przyjścia trzeba udostępnić ściany i zasłonić meble a my w piątek wyjeżdżamy na weekend do Płocka :-) I kiedy my to mamy zrobić wszystko???

Ściskam Was bbeczki :-)

Tęsknię!
Witamy. Mam nadzieję, że przyszły weekend będziesz mieć wolny.:tak:

Jutro pstryknę jakąś fotkę.
Czekamy;-):-)

U nas ogólnie spoko tylko córcia doprowadza mnie coraz częściej do szału.:baffled: A może ten wiek to taki buntowniczy i płaczliwy??????:confused: Jak ja wytrzymam 2 m-ce wakacji:baffled::crazy:
Wyślij ją na lato mieście;-):-D

Czy mnie sie wydaje, czy Etki wieku tu nie bylo?
Nie, chyba ostatnio się odzywała. Miała problem z dziąsłami Bartusia, ciekawe jak teraz:confused:

Dziewczyny, a czy dziecko 9 m-czne musi samo pić z butelki? Nie pamiętam jak to było z Kubą ale nigdy mu nie ułatwiałam życia kupując butelki łatwe do chwytania. Jechaliśmy na Avencie i jakoś nauczył się sam jeść. Ale nie pamiętam kiedy. A teraz Tymek już coś tam próbuje, przynajmniej jeśli chodzi o te małe buteleczki, w których daję mu pić. Ale dużych nie chce mu się trzymać:baffled:
Ja uważam, że jeżeli już chcemy uczyć, to lepiej uczyć picia ze zwykłego kubka. Ja próbuję;-) A butelki Maciuś trzyma ładnie, nawet sam przechyla jak picie się kończy:-D

.
na 10 do lekarza idziemy bo hani nad ranem goraczka do 38,4 podskoczyla jak ja do niedzieli trzymac bedzie to z wesela nici
Trzymam kciuki, aby nie.

W niedziele robimy chcrzciny. Zamówiłam już restaurację, będzie 10 osób, obiadek, tort i do domu. Ciekawe jak moja żaba zareaguje na księdza:-):baffled:
Będzie dobrze. A czemu na 10 osób robicie w restauracji? Ja gdybym zapraszała taką małą ilość gości, to pewnie zrobiłabym w domu.My mieliśmy 25 osób, więc musieliśmy zrobić w knajpie.

Etka - no to wszystkiego najlepszego dla twojej 3-letniej pannicy! Swoją drogą, to dobrze, ze na kursie są wymagający, pewnie sama to doceniasz, więcej się jednak nauczy.
Atru - a jak dlugo ma brac ten antybiotyk?
Kasia - nie masz oryginału świadectwa z ostatniej klasy? To chyba jest wiążącym dokumentem? A jak go gdzieś posiałaś, to w szkole powinni Ci wydać odpis z oryginału, jest on traktowany jak oryginał.
Majandra - to jedziecie na wakacje do Tesco :-) a tak serio - nie bylo mnie kilka dni - macie juz plany urlopowe?
Shinead - udanych chrzcin. Mysmy wczoraj wzieli zgode na chrzest w parafi moich rodzicow, pod Łodzią i nawet nie robili nam problemu, mimo ze nie mamy slubu koscielnego. Liczylam na trudnosci, majac w pamieci akcje Hurdy i chrzcinami.

Dzień dobry!
Kasia - no czas pędzi:szok: to my się już nie zdążymy spotkać zanim zaczniesz prace:-(Nie wiem jakie to zaświadczenie, ale zawsze można dostać następne a nie tylko ksero
Klavell - Hani zdrowiej szybciutko
Shinead- udanych chrzcin:laugh2:my dopiero będziemy robić chrzciny:zawstydzona/y:
AsiaKC - my też tęsknimy:-Dudanego weekendu:-D a remoncik to w między czasie:rofl2::-)
U nas ogólnie spoko tylko córcia doprowadza mnie coraz częściej do szału.:baffled: A może ten wiek to taki buntowniczy i płaczliwy??????:confused: Jak ja wytrzymam 2 m-ce wakacji:baffled::crazy:
U mnie to samo kryzys ośmiolatki:rofl2::confused: można oszaleć :szok:bunt, płaczki i terror psychiczny:baffled:, a za moment banan od ucha do ucha. Jak do końca lata nie zaczne ćwierkać to będzie dobrze:rofl2::szok:

Zapomniałam wam napisać chyba, że byliśmy wczoraj z Tymkiem znowu u pediatry, bo paskudny kaszel mu nie przechodzi. No i dostaliśmy już lekki antybiotyk - Baktrim. Nie wiem, co to za antybiotyk, bo podobno nie jest on jakiś szczególnie silny. Nie potrzebuje też leków osłonowych. A lekarka stwierdziła, że to nie jest nawet prawdziwy antybiotyk.
Moja córka brała go na drogi moczowe, ogólnie bakteriobójczy, ale lakcid też podawałam:tak:

Aha zapomnialam napisać że Enia ma już dostęp do wątku ;-)
super bardzo się ciesze:laugh2::laugh2::-D:-D
Wszystkiego najlepszego dla córci:-D

Agulka - to masz niezly bigosik, dwójeczka rozrabiakow. Moze corcia jest zazdrosna o braciszka?

To nie to. Chodzi o to ,że strasznie puskuję , nie słucha i cały czas ryczy, nawet jak jej np. klocek upadnie. Podobno w wieku około 5 lat tak jest, muszę to przeczekac. Koleżanki córka w tym wieku też taka była.:baffled:
Wczoraj prosiłam ją o pomoc, żeby wózek popchała, bo ja Adasia na ręku niosłam, to ona niezadowolona, bo chciała biegac i odpowiiedział mi tak: bo Cie przejadę, albo jak była juz obrażona to : nie chcę z tobą byc idę sama do domu:szok::szok::szok: Ale diabeł mi rośnie.:baffled::baffled::baffled:
A jak dostała karę - zakaz oglądania bajek to był dopiero szał

Etka
100 lat dla trzylatki:tak:

Klavell - to leć do lekarza i daj znać co i jak z Hanife!

Atruviell-osobiście używam Pampersów, nie próbowałam tych tescowych, bo jakoś przyzwyczaiłam się do tamtych, ale jeśli będziesz w Bogatyni wcześniej niż ja w Zgorzelcu:-D to oczywiście zapraszam serdecznie na kawkę. Dużo zdrówka dla Tymusia.

W niedziele robimy chcrzciny. Zamówiłam już restaurację, będzie 10 osób, obiadek, tort i do domu. Ciekawe jak moja żaba zareaguje na księdza:-):baffled:
Shinead - jasne, że dam znać:tak: I dziękuję za życzenia dla Tymusia. Dzięki Bogu mam wrażenie, że jest już lepiej. No i mam nadzieję, że chrzciny Olafka będą udane. Qurcze, ja już zapomniałam, że chrzciłam tego mojego diabełka. I cieszę się, że zrobiłam to tak wcześnie, bo na tym etapie to już bym nie ręczyła za swoje dziecko:-D

Albo tylko babka chce zobaczyć orginał i mi oddać :confused: jak myslcie????
Myślę, że chce oryginał tylko do wglądu ale dlaczego nie zażyczyła sobie kopii potwierdzonej przez kogoś upoważnionego za zgodność z oryginałem to nie wiem. Przecież wyrwać z archiwów oryginał dokumentu to graniczy z cudem.
BOJDZIU jak ten czas leci!!!! Dopiero co Kuba skończył 9 m a tu już będzie 9 i pół miecha
Poczekaj, za miesiąc Tymonek skończy roczek, a potem się posypie!!!:-D:-D:-D:-D

Atru - a jak dlugo ma brac ten antybiotyk?
8-10 dni

reklama
Probiotyk napewno nie zaszkodzi, tylko akurat Lakcidu dzieci ze skaza bialkowa nie tolerują. Ostatnio wyczytałam, ze Dicoflor 30 jest bardzo dobry, zwlaszcza dla alergikow, zreszta polecala mi go Maraniko i pani w aptece.

Do góry