reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

czesc wszystkim
Hruda - to znaczy, ze jak ja wroce we wrzesniu, to Ciebie juz nie bedzie?????
raczej nie:-(az do 7 pazdziernika...ale wybywam dopiero 8 sierpnia wiec moze uda sie cos wymodzic z naszym spotkaniem Trojki z TrojMiasta jeszcze w sierpniu:tak:

Zapomniałam wam napisać chyba, że byliśmy wczoraj z Tymkiem znowu u pediatry, bo paskudny kaszel mu nie przechodzi. No i dostaliśmy już lekki antybiotyk - Baktrim. Nie wiem, co to za antybiotyk, bo podobno nie jest on jakiś szczególnie silny. Nie potrzebuje też leków osłonowych. A lekarka stwierdziła, że to nie jest nawet prawdziwy antybiotyk.
Atru - duzo zdrowka dla Tymulka...Stas bral tez antybiotyk jak mial podejrzenie zap.ukl.moczowego i jednoczesnie mial te plamy na polikach. Nie wiem czy to akurat byla wina tego antybiotyku ale czytalam ze stosowanie moze powodowac jednoczesnie zmiany na skorze. Wiec jakby co, oby bylo wszystko git, nie zdziw sie kochana...
Etka - najlepsze zyczenia dla coreczki:tak:
A wlasnie przed chwila mielismy krwawa jadke. Stasiowi od rana krwawily dziaselka...ale przed kwadransem jakos tak niefortunnie uderzyl sie o ten cholerny stol ze trafil wlasnie w dziasla...ja go tule bo oczywiscie sie rozryczal i nagle patrze a cala moja bluzka w krwi, jego bodziak...zastosowalam TantumWerde, jakos tak intuicyjnie dla odkazenia, dobrze? przestalo krwawic...
Teraz padl zemczony, nie jedzac nawet kaszki:szok:

reklama
Hrudzia bidulka ten Stasiulek. U nas też jeszcze na górze nic nie ma, oj czuję, że to będzie jazda jak zaczną się wyrzynac.

U nas o mały włos i znów by był groźny upadek. W ostatniej chwili Adasia złapałam Młody czepił się za uchwyty od szafy i podciągnął się i stanął na piłce od nogi.:szok: I to dwoma nóżkami i tak stał:baffled:

Czy któraś mi powie jak wkleic film z małym w roli głównej?????????

Czy któraś mi powie jak wkleic film z małym w roli głównej?????????
Agulka ja Ci niestety nie pomogę- bo nie wiem jak :no:
A ja się wam pochwale, ze naprawdę twardo wzięłam sie za zasypianie mojego dziecka w ciągu dnia- do tej pory zasypiał bujany w wózku, a od wczoraj uskuteczniam spanie w łóżeczku:tak::tak: i dzisiaj drugi raz moje dziecko śpi u siebie:-):szok: I od dzisiaj wózka nie ma w domu:-)
Co prawda cycek włożony jest między szczebelki:zawstydzona/y: ale na obecna chwile nie ma szans na inne usypianie:no::no: Powoli i od cycka oderwiemy;-)

Agulka ja Ci niestety nie pomogę- bo nie wiem jak :no:
A ja się wam pochwale, ze naprawdę twardo wzięłam sie za zasypianie mojego dziecka w ciągu dnia- do tej pory zasypiał bujany w wózku, a od wczoraj uskuteczniam spanie w łóżeczku:tak::tak: i dzisiaj drugi raz moje dziecko śpi u siebie:-):szok: I od dzisiaj wózka nie ma w domu:-)
Co prawda cycek włożony jest między szczebelki:zawstydzona/y: ale na obecna chwile nie ma szans na inne usypianie:no::no: Powoli i od cycka oderwiemy;-)
Gratuluję. Powolutku to i od cycka sie odzwyczai. :tak: A ze smoczkeim próbowałaś. CZy nie chcesz mu tego dawac??????

Będzie dobrze. A czemu na 10 osób robicie w restauracji? Ja gdybym zapraszała taką małą ilość gości, to pewnie zrobiłabym w domu.My mieliśmy 25 osób, więc musieliśmy zrobić w knajpie.

Oczywiście dla wygody. Nie mam czasu stać przy garach i pichcić, piec itd., potem sprzątać. Wolę poświęcić ten czas Olafkowi. Po drugie nawet dla 10 osób nie mam za bardzo warunków, bo w salonie mamy tylko niską niedużą ławę, więc nie zmieściłabym gości. Poza tym koszt nie wyszedł wygórowany i takie rozwiązanie jak najbardziej nam odpowiada:tak:

Carioca-a kiedy chrzcicie?
Kasiu-dzięki za podpowiedź a'propos kwasu foliowego
Hruda-biedny ten Twój Stasiulek, ależ go te zębiska męczą, oby szybko wyszły
Etka-najlepsze życzenia dla Twojej królewny
Agulka-no to masz kaskadera, ja za moim musze chodzić krok w krok, bo też ma dziwne pomysły czasem:baffled: Jeśli chodzi o filmiki to ja nie wklejałąm, ale z tego co widzę to dziewczyny wrzucają go najpierw na Wrzuta.pl a potem wklejają tu linka.

Nuska - czy takie ubezpieczenie sie wykupuje od razu w agencji turystycznej? Bysmy kupili wycieczke juz na marzec 2009, bo sa teraz o 35% tansze, ale wlasnie nie wiadomo jak to bedzie. Czy w razie czego zwracaja 100% i jak drogie takie ubezpieczenie? Wyjezdzam jutro wieczorem, jestem jeszcze u siebue :)

Jeżeli chcesz to mogę popytać męża o to ubezpieczenie .

Luandzia-z tego co pamiętam, Ty też podawałaś lub podajesz małej kwas foliowy. Jak często podajesz? Całą tabletkę? Rozpuszczasz w wodzie?
W niedziele robimy chcrzciny. Zamówiłam już restaurację, będzie 10 osób, obiadek, tort i do domu. Ciekawe jak moja żaba zareaguje na księdza:-):baffled:

Pół tabletki rozkruszałam na łyżeczkę i podawałam z wodą .
Udanych chrzcin :-) Zuzia miała chrzest w Szczepana była nawet grzeczna tylko pod koniec zaczęła marudzić bo szwagier robił jej sesję zdjęciową z fleszem :angry:ale ogólnie spoko ksiądz musiał tylko trochę skrócić ogłoszenia ;-)
Teraz jak jest większa chodzi z nami do kościoła co tydzień i nawet jest grzeczna chociaż ostatnio uderzyła mnie butem :crazy:
Atru Klavell dużo zdrowia dla maluchów
Co do zębów to Zuzce prawa górna jedynka wyszła zupełnie bezboleśnie jakoś tak sprytnie się przebijała po trochu natomiast z lewą już było gorzej ...

Agulka ja umieszczałam filmiki przez wrzutę (www.wrzuta.pl) musisz się zalogować wyszukujesz filmik na swoim komputerze i umieszczasz chwilę to trwa więc bądź cierpliwa . Potem tylko kopiujesz linka i wklejasz do posta.

Ostatnia edycja:

Jak to zrobiłaś?!?!?!? Mój też zasypia w dzień w wózku. Cycek między szczebelkami??!!!!:szok::szok::szok::szok:

Aha zapomnialam napisać że Enia ma już dostęp do wątku ;-)
To teraz czekam aż się Enia ujawni:tak::-)

Majandra - to jedziecie na wakacje do Tesco :-) a tak serio - nie bylo mnie kilka dni - macie juz plany urlopowe?
Tak, zajmie nam to cały dzień;-)
My nie wyjeżdżamy nigdzie. Może jedynie do Łodzi, do teściów. Po pierwsze: kasa (a raczej jej brak). Po drugie: jesteśmy za bardzo zmęczeni. Po trzecie: chcemy co nieco porobić w mieszkaniu.

A wlasnie przed chwila mielismy krwawa jadke. Stasiowi od rana krwawily dziaselka...ale przed kwadransem jakos tak niefortunnie uderzyl sie o ten cholerny stol ze trafil wlasnie w dziasla...ja go tule bo oczywiscie sie rozryczal i nagle patrze a cala moja bluzka w krwi, jego bodziak...zastosowalam TantumWerde, jakos tak intuicyjnie dla odkazenia, dobrze? przestalo krwawic...
Biedaczek:-(

stanął na piłce od nogi.:szok:
A co to takiego?:confused:

Co prawda cycek włożony jest między szczebelki:zawstydzona/y:
:szok::szok::szok::szok::szok: Ponowię pytanie Shinead: jak to zrobiłaś? :baffled::confused:

A ze smoczkeim próbowałaś. CZy nie chcesz mu tego dawac??????
Chyba nie ma sensu teraz do smoka przyzwyczajać.:no:

:-) Zuzia miała chrzest w Szczepana była nawet grzeczna tylko pod koniec zaczęła marudzić bo szwagier robił jej sesję zdjęciową z fleszem :angry:ale ogólnie spoko ksiądz musiał tylko trochę skrócić ogłoszenia ;-)
Teraz jak jest większa chodzi z nami do kościoła co tydzień i nawet jest grzeczna chociaż ostatnio uderzyła mnie butem :crazy:
.

u nas na chrzcinach też ogólnie spokój, ale już na kazaniu Adaś dał popis i tak do końca mszy. Z piątki dzieciaczków był jedynym chłopakiem, więc pokazał kto rządzi:tak:Chrzcił ks.X . No więc Adaś od samego początku tego księdza nie trawi, najpierw chrzciny, później jak byliśmy w niedzielę w kościle i ten sam ks. X odprawiał to mały koncert urządził i na nieszczęście ten sam był po kolędzie, a Adaś znów ryk. A przy innych księżach tak się nie zachowuję. Chyba wyczuwa go z daleka;-)

LUANDZIA
dzięki za podpowiedź

majandra Róznie z tym smokiem. Niektórzy nawet zalecaja, że później dzieci nie sepleniły, bo jak ssają to mięśnie pracują. Adaś też długo nie ssał, ale go na siłę nauczyłam, bo wisiałby na cycu do tej pory a i z usypianiem lepiej. Wola każdego indywidualnie.

majandra - stanął na piłce od nogi - czyli zwykłej piłce nożnej no.

Ostatnia edycja:
reklama
Probiotyk napewno nie zaszkodzi, tylko akurat Lakcidu dzieci ze skaza bialkowa nie tolerują. Ostatnio wyczytałam, ze Dicoflor 30 jest bardzo dobry, zwlaszcza dla alergikow, zreszta polecala mi go Maraniko i pani w aptece.
No faktycznie nie zaszkodzi, zwłaszcza że Tymek od jakiegoś czasu cierpi na zatwardzenie:zawstydzona/y: to może porządny probiotyk nawet pomoże i na to. Ja zwykle kupowałam Lacidofil i ten jest dla alergików właśnie. Ale zapytam o ten Dicoflor 30 - a w jakiej on jest formie?

Atru - duzo zdrowka dla Tymulka...Stas bral tez antybiotyk jak mial podejrzenie zap.ukl.moczowego i jednoczesnie mial te plamy na polikach. Nie wiem czy to akurat byla wina tego antybiotyku ale czytalam ze stosowanie moze powodowac jednoczesnie zmiany na skorze. Wiec jakby co, oby bylo wszystko git, nie zdziw sie kochana...

Łooo, nie wiedziałam, że antybiotyk może powodować wysypkę...:baffled: Młody jeszcze nic nie ma, ale dzięki za ostrzeżenie. Co do Stasiulka to szkoda mi malucha... Bidulek... Tantum Verde powinno odkazić ranki, myślę co by tu dać dla złagodzenia bólu... Może żelem Dentinox Gel pociągnąć, nie tylko odkazi, ale też zadziała przeciwbólowo... No nie wiem... Ale jak przestało krwawić to dobrze.

Luandzia, dziewczyny - dziękuję za życzenia zdrówka dla Tyma.

Do góry