reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Oczywiście nie da sie naprawić, ale da sie lepiej przygotować, więc wydaje mi sie, że wiedza jest cenna.
Muszę sprawdzić bo może to badanie wejdzie w mój abonament i wtedy się zdecyduje.

reklama
Dzieńdoberek
mój pierwszy post na tym forum
Witajcie mamuśki :cool2:
No i u Nas rodzinka sie powiększy
20 września mam termin -- co to będzie :szok:
Drugie dzieciątko

Pierwsze Grześ ur. 22 lipca 2005 (WEDELEK)

witam, byłam na wuzycie kontrolnej wszystko ok, moja szyjka to jest bez zarzutu, dostałam skierowania na usg i na grupę krwi i wr i dowiedziałam sie ze w Polsce nie ma szczepionek na konflikt jak bardzo mi zalezy to moge ją w niemczech kupić za 70 euro, masakra

rzeczywiscie masakra...a ja jutro tez sie dowiem co z moja grupa krwii.
Poki co to czuje sie beznadziejnie.jakies chorobsko sie przypaletalo...

kurcze.. 70 euro to przeciez jest na polskie z 250 zlotych.. pogielo ich chyba..

Dowiedziałam sie właśnie że w Anglii pytają czy chcesz mieć badanie z krwi na wykrycie wad genetycznych, zespołu Downa. Zastanawiałam się czy chce takie badanie.Mój mąż powiedział,że nie zmieni to niczego, a w razie co będziemy mieli czas na przygotowanie się.No to jak mnie zapytają to się zgodzę.
A jak u Was dziewczyny z tą decyzją?Chcecie wiedziec czy nie??:confused:

Cfc-ja myślę,że jeżeli będą chcieli mi takie badanie zrobić to się zgodzę. Warto się przygotować, psychicznie przede wszystkim jakby co i rodzinę też.
emems-witamy na forum, widzę,że jest nas coraz więcej dziewczyn, które będą miały drugiego dzidziusia, a pierwszy jest w podobym wieku, ciekawe,jak nasze pociechy zareagują na konkurencję w postaci dzidziusia?:)
Ja dalej nic nie wiem, nie mieli jeszcze dzisiaj wyników badań, idziemy tam jutro. Szlak mnie już trafia z tą przychodnią, trzy tygodnie już czekam...

Dowiedziałam sie właśnie że w Anglii pytają czy chcesz mieć badanie z krwi na wykrycie wad genetycznych, zespołu Downa. Zastanawiałam się czy chce takie badanie.Mój mąż powiedział,że nie zmieni to niczego, a w razie co będziemy mieli czas na przygotowanie się.No to jak mnie zapytają to się zgodzę.
A jak u Was dziewczyny z tą decyzją?Chcecie wiedziec czy nie??:confused:

cfc - pewnie że lepiej jest wiedzieć jak najwcześniej

reklama
Też myslę że lepiej jest wiedzieć i móc się lepiej przygotować.
Niestety w Polsce to badanie kosztuje 500 pln. :no:

Do góry