reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniówkowe mamy

Kamila gratuluje! i jednocześnie strasznie ci zazdroszcze, tez juz bym chciała wiedziec ze z moim maleństwem wszystko w porządku, ale musze jeszcze czekać prawie 4 tygodnie:(

reklama
Czesc Dziewczyny.
Od jakiegos czasu sledze Wasze posty, ale dopiero teraz mialam chwile zeby sie odezwac. Mam na imie Monika, mieszkam na obrzezach Białegostoku i..mam termin na wrzesien:)

Cześć Monika
moja druga połówka pochodzi z Białegostoku;-)
pozdrawiam gorąco

Blimka czemu dopiero za 4 tygodnie???
przecież najważniejsze badanie wykluczające wady genetyczne (NT i i kosci nosowej) można robić tylko do 14 tygodnia?

hej babeczki...
dawno mnie nie było...
teraz M znów pojechał, to będę wpadać częściej...
ja byłam w poniedziałek na usg, ale nie mógl mi zrobić genetycznego, bo dzidzia była źle ułożona i nie widział wszystkiego jak należy... dlatego muszę iść jeszcze raz 2 marca, to będzie 13t4d, więc się jeszcze na styk załapię przed 14 tygodniem....
Czuję się raczej oki, choć od 3 dni męczy mnie trochę kaszel i ból gardła, ale leczę się mlekiem, miodem, cytryną i powoli przechodzi....
pozdrawiam wszystkie brzuchalki, papa

Hej kobietki.
Doskonale rozumiem rozgoryczone mamusie mieszkające w Anglii. Sama do niech należe i wiem jak złości mnie że nie można się o nic doprosić. Mają swoje zasady i nie przeskoczymy ich. Ja też jadę do Polski 28 marca i mam nadzieje porobić wszytskie badania i przede wszystkim zobaczyć moje maleństwo.Nie mogę się doczekać.
Harsharani witaj !!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

czesc :)

z mojego rejestrowania sie do Gp nic nie wyszlo, bo nikt nie raczyl uprzedzic kiedy wczesniej dzwonilam ze dzis nieczynne. No sie wkurzylam :)

kamila, no to dzidzius juz wielki jest :)
Fajnie, i nie dziwie sie reakcji:) A jak tatus zareagowal ? :)

Wilcze, witam Cie srerdecznie :0 Zycze bezproblemowej ciazy :)

blimka, rozumiem ze 4 tygodnie bo w Dublinie nie chca zrobic wczesniej? Idioci..ale spokojnie..ja mialam 5 lutego usg, ktore nie wiem czy moglo cos wylookac... W kazdym razie w najblizszym tygodniu zadnego miesc nie bede, wiec genetyczne przejdzie mi kolo nosa...ale sie nie martwie :)
Jestem dobrej mysli...

cfc, a skad lecisz?:) Kurcze..ja dopiero wrocilam z tej Polski a juz tak tesknie..chociaz nie powiem..pogoda byla swietna dzis...

teraz ide na kolacje... jak dzisiaj miesa nie mozna to ja bym zjadla tylko cos z mieska... Mimo przyzwolenia dla kobiet w ciazy, trzymam post...

Hej
Lecę z Liverpoolu do Wrocławia a potem jadę do Zgorzelca, bo stamtąd pochodze. Właśnie wróciliśmy z kościoła i usiadłam chwilę zobaczyć co słychać. Od jutra do poniedziałku mam wolne i bardzo się cieszę. Odpocznę sobie. A we wtorek moja mamusia przylatuje z moim braciszkiem 10-letnim. Superowo.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich Aniołki-Fasolki

byliśmy z B na usg, dzidzia 6 cm, wszystko ma na miejscu po pieć paluszków dwie nóżki, dwie rączki mózg i ciągle się ruszalo, nie zrobiono pomiarów na wady genetyczne bo tak dzieciątko było wykręcone, że nie pokazało genitaliów i przodu główki jak znam życie ten profesor u którego bylismy pewnie by powiedział co to jest mimo 12/13 tygodnia,
B uradowany bo dzieciątko mu machało jakby wiedziało ze je widzimy

Cześć Monika
moja druga połówka pochodzi z Białegostoku;-)
pozdrawiam gorąco

Blimka czemu dopiero za 4 tygodnie???
przecież najważniejsze badanie wykluczające wady genetyczne (NT i i kosci nosowej) można robić tylko do 14 tygodnia?
Kamila - tak jak napisała Harsharani tutaj wcześniej nikt mi nie zrobi badań bo zapisali mnie dopiero na 29 marca, tutaj w ogóle rzadko robią usg a prywatnego nie mogłam znaleść no i niestety bede miec usg dopiero w 16 tygodniu ale mam nadzieje ze bedzie widac czy dziecko sie zdrowo rozwija a jak nie bedzie no to trudno predzej czy później wszystko sie okaże.

reklama
Do góry