reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

wracajac do planu dnia naszych maluszkow to pozwolilam sobie zrobic zapiski dnia dzisiejszego i wyglada on u mojej hanifi nastepujaco (zaczynajac od wczoraj wieczora)
18:30 - mleko 110 ml
18:30 - 19:50 - czas hanifki i taty
19:50 - herbatka ulatwiajaca trawienie 80 ml
19:50 - 20:30 - wspolnie spedzony czas mamy taty i hanifki
20:30 - wyciszenie polozenie do lozeczka
21:00 - 8:00 - sen z dwoma pobudkami na karmienie o 3:00 - 150 ml mleka i o 6:00 120 ml mleka
7:00 - 8:00 niespokojny sen
8:00 - 9:40 - lezenie w lozeczku dojrzewanie zmiana pieluszki oczyszczanie noska buzki kremowanie itp.
9:45 - kaszka 140 ml
10:00 - popicie kaszki herbatka na przeziebienie 80 ml
10:00 - 11:15 - hanifka lezy na lezaczku lub w lozeczku i sie bawi
11:15- 11:45 - pol godzinna drzemka
11:45 - 13:15 lezakownie zabawa hanifki w lozeczku grzechotkami
13:15 - mleczko 80 ml
13:30 - 15:50 - spacer i drzemka poltorej godzinna do 15:00 potem 50 minut leenie w wozeczku i obserwoanie
15:50 - 16:30 zabawa
16:30 - mleczko 120 ml
16:30 - 17:30 aktywnosc hanifki
17:30 -17:50 - dwudziesto minutowa drzemka
17:50 - 18:30 - zabawa na lezaczku lezenie na lozku itp
18:30 - 19:40 czas hanifki i taty
19:40 - herbatka koperkowa 100 ml
19:40 - 20:10 czas hanifki mamy i taty
20:10 - mleczko 60 ml
20:20 - sen

reklama
Xeone ja też już miesiąc dokarmiam i jak na razie mleczko w cycach jest, u Szyma to mi szybciej zanikła laktacja bo i on był młodszy a Wikula miała już 3 miechy a i pije z tommee tippee i może to mi ułatwia życie że dalej chce z cyca doić.
majandra udanego farbowanka
Atru może Carioca ma racje może za ostro xaczełaś, ja jak poszłam do szpitala i jak byłam dobe na ich wikcie to też mi słabo było i omdlewałam więc coś w tym musi być, wiesz ja po soie mówię ale jak ma się tyle ciałka to nie możan zabierać tak od razu tyle energii

Klavell, bardzo skrupulatne zapiski:-). Powiedz mi jak dlugo Hanifka bawi sie sama?

Hanifka zasnela dzis o tej samej godzinie co Macius, on dokladnie o 20:30.

Wloski juz ufarbowane,teraz sie susza

oj potrafibardzo dlugo lezy sobie w lozeczku i sie bawi a ja robie swoje albo gotuje albo sprzatam albo siedze przed netem a ona lezy i albo grzechotkami albo raczkami sie bawi troche obserwuje swiat wierci sie w lozeczku probuje sie na boczki przekrecc wyciaga smoczek probuje go sowrotem do buzki wlozyc itp

Ja wpadłam tylko na chwilunie abyście mnie nie zapomniały;-);-) Jutro mamy chrzest Igorka ale mam stresa w sumie nie wiem dlaczego a jednak:zawstydzona/y: taka już jestem;-)

Majandra dawaj koniecznie fotkę jak tam farbowanie wyszło??
A waśnie co z wątkiem zamkniętym ? Mogłybyśmy już powklejać swoje fotki fajnie by było widzieć z kim się pisze:-)
O muszę zmykać mały ma problemy z zasypianiem i jest ogólnie wrzask....

Widzę, że macie trochę więcej czasu na siedzenie przed kompem niż ja :cool: Niestety mam bardzo absorbującego maluszka... W środę byłam z Oliwką na szczepieniu było mi jej tak żal jak płakała :-(

Chodzicie z maluszkami na basen? Jutro idę zobaczyć jak wyglądają zajęcia. Konsultowałam się z moją pediatrą i nie ma zastrzeżeni. Powiedziała, że nawet dobrze by było ze względu na asymetrię. W poniedziałek skonsultuję się jeszcze z fizykoterapeutą.

Dzisiaj udało mi się wyjść do fryzjera :)

Klavell! Aniołka masz nie córkę :tak: O której kąpicie małą?

Zazdroszczę Wam kolorków i fryzjerów. Może bym się wybrała w tym tyg na podcięcie a potem jakiś kolorek? :confused::happy2: Muszę moją mamę "urobic" na 45 min z dwójką urwisów - ciekawe czy się da?

Atruviell - Łukasz mi dziś też cały dzień marudził - normalnie jakby mi ktoś dziecko podmienił... najpepiej na rączkach, przodem do świata i chodzić, chodzić, chodzić. A mnie plecy bolą bez przerwy :-(

Tmadzik - ja jeszcze nie chodziłam z Łukaszem ale wybierzemy się w tym miesiącu jeśli nie będzie żadnych chorób w domu. Z Pawełkeim byliśmy pierwszy raz jak miał 5 m-cy i bardzo mu się podobało!

reklama
Ja też zazdroszcze tych zabiegów z włosami.Moje mocno przyciełam i zostawiłam w spokoju, a to dlatego że już 1/3 mi wypadła.Buuu a konca nie widać:-:)no::baffled::confused:

Do góry