reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam porannie
po wczorajszym meczącym dniu dla nas wszystkich noc upłynęła bardzo sennie i relaksowo. Mały wczoraj w dzień spał 1 godz i 2 razy po kilkanaście minut. W nocy za ro taz tylko do niegog wstawałam, pźniej razem z mężusiem o 6 i tak zleciało nam do 9.
teraz małyćwiczy wkładanie obu rączek do paszczy :-) leży bokiem (sam się tak ułożył) i się wkurza bo traci równowagę :sorry2: podobno złość piękności szkodzi.
Ja się kiedyś zajmowałam 4 dzieci siostry. normalnie po kilku godzinach byłam padnieta a dom nadawał się do remontu. A ona miała tak na codzien :) teraz najstarszy ma 17 lat a najmnłodszy 9 i zaczynaja swój dom remontować :-D:-D:-D:-D

reklama
cześć dziewczyny, obserwowałam to forum od kwietnia ale dopiero teraz postanowilam się dołączyć. Też jestem wrześniową mamą. Moja córka ma na imię IGA. Potrzebuję się wygadać. Może mi troszkę ulży... W sobotę pokłóciliśmy się z "ojcem " dziecka. Pozszło absolutnie o wszystko. O to że ja nie noszępierścionka zaręczynowego - bo chciałam żeby on coś zrozumiał, że sam pierścionek to nie wszystko. O brak rozmowy na temat ślubu - on na to że nie wiem dlaczego nie pobieramy sie, niby mnie kocha ale... i właśnie to ale pozostawi wiele niedopowiedzianych rzeczy. O to że wychodzi o ósmej rano a wraca o 19 z pracy. O to że nie sprząta w domu, nie prasuje. O to że unika zblizen - bo od września pójście do łóżka 2 razy to chyba jest ponizej minimum. On chyba nie ma ochoty - więc zastanawiam sie dlaczego? Niestety nie otrzymuję odpowiedzi. No i na końcu o koleżankę z pracy bo ciągle słyszę Magda to albo tamto... Wiecie jest mi strasnie przykro i ciągle płaczę bo czuje się niekochana i niechciana.

anitaB witaj na forum.Dobrze trafiłas tutaj dziewczyny sa super i zawsze cos doradzą.
tygrysku masz racje te kinder bale sa super.My urządziliśmy taki spontaniczny bal w sobotę.Zaprosilismy pare dzieci w róznym wieku.Wszyscy tańczylismy kaczuszki i inne tańce.Wiem że to Adwent i nie wypada,ale to takie spóznione mikołajki były i zaliczam ten bal do moich ulubionych.
maraniko u mojej małej oczki tez jeszcze się nie wybarwiły.Ma takie niebieskawo -bure.My z mężem mamy brązowe.Ale podobno do 6 miesięcy powinny się oczęta wybarwić.
klavell nie wiem jak w Niemczech sa zaopatrzone apteki.Ja z polski zabrałabym:kropelki euphorbium,maść majerankową,czopki Viburcol i czopki eferalgan na gorączke( u nas bardzo sie sprawdzały)wapno w syropku,syropek malinowy na kaszel (rubital chyba)gaziki leko dla całej rodziny,cebion w kropelkach(vit C) suszoną sliwke Gerbera w słoiczkach na zaparcia,ale to pózniej sie podaje po 7 miesiącu chyba.Alantan na odpazenia( dla mnie najlepszy) Narazie nie pamiętam co jeszcze jak mi się coś przypomni to dopiszę.

Dziewczyny jak jest z trzymaniem główki u waszych maluszków.Czy jeszcze musicie przytrzymywać główke.I ile minut wasze maluszki trzymaja główke w pionie jak leżą na brzuszku?

Dziewczyny jak jest z trzymaniem główki u waszych maluszków.Czy jeszcze musicie przytrzymywać główke.I ile minut wasze maluszki trzymaja główke w pionie jak leżą na brzuszku?
U nas calkiem niezle. Nie podtrzymuje juz glowki Maciusiowi. Potrafi wytrzymac w tej pozycji kilkanascie minut. Ale zauwazylam,ze nie moge go klasc ciagle w tym samym miejscu,bo sie nudzi i nie chce podnosic glowki. Dzis lezal na moim brzuchu i bardzo mu sie podobalo:tak::-)

majandra mojej tez musze zmieniac miejsca bo sie nudzi.Ostatnio ją kładę na ( hmm.moze to nie wychwawcze ) kanapie przed telewizorem to potrafi kilkanaście minut oglądać.
carioca to Stasio na avatarze?Super.:-D

Anita witaj na forum
trudno jest nam ci doradzać w czymkolwiek bo nieznamy twojej sytuacji. To szczególny okres dla was obojga. Ty do myśli o dziecku jako fizycznej istotce przyzwyczajałaś się 9 miesięcy a ON dopiero teraz. TY jesteś przemęczona opieką a ON dopiero przyswaja sobie ojcostwo. Jesteś z pewnościa zmęczona i zestresowana a to nie pomaga w rozmowach. Postaraj się wyciszyć i spokojnie jeszcze raz porozmawiać.
Pamiętaj że zawsze możesz na nas liczyć, możesz się tu wygadać a my cie będziemy wspierać.
Opowiedz nam coś więcej o swijej córci, to z pewnością poprawi ci humor, bo napewno jest cudowna i najpiękniejsza jak wszystkie wrześniowe dzieciaczki :-)

reklama
Ostatnio z przerazeniem zauwazylismy,ze Macius tak kreci sie w nocy,ze budzi sie z placzem,bo mu sie nozki w szczebelki lozka zaplatuja:szok::szok::szok::szok: Chyba jednak trzeba bedzie zalozyc ochraniacz na lozko.:baffled:
Ja nie pamiętam kiedy Omar obudził się w pozycji w jakiej zasną. Najpierw układał się w poprzeg a teraz kiedy ma pochyłe łóżko kładziemy go w przewijaku na łóżeczku, że tylko sie zsunął i nie zrobił sobie krzywdy. Bez ochraniacza nie dalibyśmy sobie rady. Ja i tak sie ciągle budzę patrząc czy się za bardzo nie zsunał.

Do góry