reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

nie jestem pewna co do rutinoscorbinu, w ciazy zdazylo mi sie wziac.
Moj gin na przeziebienie powiedzial (jak bylam jeszcze w szopitalu) zebym wziela wit. C i wypila wapno.

reklama
-
Moj smyk rowniez wklada raczki do buzi ale wyraznie odgranicza TO ssanie od ssania smoczka. Czasem go wypluwa i wtedy mietoli piastki a czasem, szczegolnie jak jest zmeczony potrzebuje wlasnie smoczka..i cichutko zasypia. Dlatego jeszcze nie zamartwiam sie na zapas.
U nas jest dokładnie tak samo i czasami smok wypluty a do buziaczka wędruje cała piąstka śmiesznie to wygląda.

Aneczka ja brałam rutinoscorbin i wiem, że codipar i tantum verde na gardło również można brać.

Carioca dzięki za info o płytce jutro poszukam w sklepie, mam nadzieje że jeszcze będzie.

A ja mam do was pytanie w sprawie tabletek odchudzajacych i herbatek macie moze jakies sprawdzone ktore naprawe dzialaja bo jak bede w polsce to zamiezem sie zaopatrzyc by do lata schudnac...i jeszcze co warto miec w domowej apteczce dla maluchow bo jak juz bede to kupie w polsce by potem nie miec roblemu z dostanem lekow za granica chodzi mi o cos na lub przeciwko przesiebieniu na katar na brzuszek na zaparcia itp.

Tygrysek, jesteś niesamowita, czwórka dzieci...!

Mi też lekarz dał w ciąży rutinoscorbin, a do tego bioparox jak mnie bolało gardło (to jest na receptę - strasznie niesmaczne ale pomaga na katar i gardło). Bioparox na pewno można brać przy karmieniu.

Ależ mój mały dziś był strasznie rozmarudzony, teraz zasnął w końcu...

Aneczka witamina C jak najbardziej byle nie przesadzić z ilością. A co do małej to jak ja byłam chora i wysłałam męża do naszej pediatry z małym, bo już częściej kichał i pokasływał to powiedziała, że nic tak stricte osłonowego nie ma, ale zaleciła mu w tym czasie kiedy ja chorowałam podawać cebion 2x5 kropelek. No ale my już 100% na butelce więc nie wiem czy przy piersi to też ma jakiś sens, bo w mleczku mamy są przeciwciała. No i chodziłam w maseczce:-p Ale ja miałam wirusowe zapalenie krtani i chciałam za wszelką cenę poskromić tego wirusa.
Gabdis ja z tetgo wszystkiego w desperacji obcięłam moje hodowane kilka lat włosy, bo po zwykłym prysznicu bez mycia włosów zatykałam sitko:baffled::szok: I wszędzie były te moje włosy, ale jak przeczesując ręką zostawała mi dosłownie garść to wpadłam w panikę nie na żarty, choć w sumie lekkie przerzedzenie dobrze by i zrobiło, za dużo tego miałam na głowie. Ale moja ginka doradziła mi branie zestawu witamin jakie brałam podczas ciąży. Nie wiem czy to to, ale pomogło i już jestem szczęśliwie po tym okresie nadmiernego wypadania.
Carioca dzięki za info o gazetce, już miałam lecieć do sklepu ale szczęśliwie dziewczyny już doniosły, że to tylko część i chyba jednak skuszę się na książkę, bo bardzo nabrałam na nią ochoty po waszym zachwalaniu;-) Już wpisałam ją mężowi na listę prezentów pod choinkę:-)
Tygrysku po raz kolejny jestem pod ogromny wrażeniem, dla Ciebie nie ma rzeczy niemożliwych:tak:

Dziewczyny czy u Waszych maluszków zaczęły się wybarwiać oczka? Muniek póki co ma takie grafitowo-niebieskie (ciemno niebieskie), ale dzisiaj na spacerze zauważyłam, że chyba coś już się zmienia- od środka zaczynają mu się robić chyba zielone...

klavell w medykamenty, tabletki czy inne wynalazki podobnie jak majandra nie wierzę i nie sądzę, żeby były skuteczne bez ćwiczeń, diety itd. Ale mi bardzo pomaga czerwona herbata (pu erh) ale nie taka w torebkach expresowych (tam są same odpady) tylko taka na wagę kupowana w sklepie kolonialnym tu widać gołym okiem, że są całe suszone listki, a z suszonymi żurawinami czy grapefruitem rewelka!. U mnie hamuje apetyt i po 2-3 tygodniach picia bez specjalnej diety plus małe ćwiczonka widać efekty. Ach no i u mnie baaardzo pomaga w sprawach trawiennych.

na przziembionko to możan brać paracetamol i pochodne pod innymi nazwami producetów, np codipar i wit C i tamtum verde i rutinoscorbin też mi pozwoli brać tzn zalecali lekarze,
maraniko a tą puer czerwoną to podczas karmienia mogłabympić czy raczej nie, bo przed ciążą piłam jej mase i fakt nie trzymałam rzadnej diety i nie tyłam a jak nawed poćwiczyłam to chudłam troszeczkę (bo troszeczke ćwiczyłam)
co do ciąży to fakt jakbym nie miała problemów z nadwagą i z odchudzeniem się i z celulitem i jędrnąsćią tu i Owdzie to nie miałabym 2 dzieci tylko conajmniej już 3 i myślałabym o 4 bo dzieci to największy skarb i sama radość nas w domku było 5 u ciotki 4 a u jednej siostru ojce 11 (troszkę za dużo ale u nich te rodzinne zjazdy są super) a teraz model rodziny 2 + 0 alo 2+1 a 2+2 to już tłok a 2+ 3 to rodzinka wielodzietna, i mężuś ma obiecane że jak w ciągu 2 lat będę ważyć max 70 kilo to ma szanse na kolejnego dzidziusia a jak nie to koniec bo co z tego że teraz przytyłam tylko 15-16 a nie 30 jak za pierwszym razem jak zawsze mi coś gratis zostaje
co do 4 dzieci w domku to żaden wyczyn zobaczycie same jak za kilka lat zaczniecie robić kinder bale to są imprezy, heheheh

reklama
Tygrysku ja już tych kinderbali nie mogę się doczekać:-) A co do herbaty to mój lekarz jak jeszcze karmiłam piersią stwierdził, że mogę pić jaką tylko chcę herbatę: zieloną, czerwoną, owocowe, ziołowe itd ale wtedy nie piłam i nie mam porównania jak to może wpływać na maluszka karmionego piersią.

Do góry