reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Dziewczyny, z góry przepraszam, że nie odpisuje na Wasze posty, ale jest tego tyle, że po prostu nie mam tyle czasu. Oczywiście czytam, najczesciej jak karmię małego. U mnie powiedzmy, po staremu. Olaf nadal ma problemy kupkowo-gazowe, może nawet ciut większe, bo ostatnio je bardzo łapczywie i biedaczek strasznie się nałyka powietrza. Poza tym mało śpi w ciągu dnia. Pediatra chyba na pocieszenie powiedziała mi, że dzieci kolkowe i te, co mało śpią często są bardzo inteligentne:-) Na całe szczęście Olo jakby mniej płacze i zdarzają się momenty w ciągu dnia, kiedy siedzi w lezaczku i nie trzeba się nim zajmować, mogę wtedy cokolwiek zrobic.
Czy Wasze maluszki potrafią już się sobą zająć, czy wymagają nieustannej uwagi? Może to głupie pytanie, ale jestem ciekawa: czy jak np. piszecie na forum to Wasze pociechy śpią, macie w ogóle czas dla siebie, no i na codzienne domowe obowiązki??
Majandra-Twój Maciuś skończył 3 m-ce, czy problemy brzuszkowe ustąpiły, zauważyłaś jakieś zmiany? Ja nie ukrywam wiążę wielkie nadzieje z tą magiczną datą;-)

reklama
Shinead, zebys wiedziala,ze jest duzo lepiej. Maciusia boli jeszcze brzuszek z samego rana, tak miedzy 6 a 8 i od czasu do czasu po popoludniu. Espumisam daje mu juz tylko 2 razy, wlasnie rano ok. 5:30 7 kropelek i wieczorem na dobry sen tez 7 kropelek.

Jesli chodzi o czas dla mnie i dla domu to tez sie duzo zmienilo. Macius potrafi juz sam polezec, zajmije sie wtedy swoimi raczkami, rozmawia z misiem lub po prostu lezy sobie i patrzy w okno lub zyrandol.Potrafi tez w ciagu dni zasnac, oczywiscie jak jest najedzony.:-D

sheaned moja mała od 2 dni przesypia już naprawde całe noce bo od 22 do 7-8 a wcześniej od miesiąca spała do 5-6, szok kochane dziecię, co do łapek w buzi to ona od kilku tygodni ma opracowaną technikę ich wkładania ale najbardziej lubi lewego kciuka i uśmiałybyście się ile czasu zajmuje jej włożenie samego kciuka do buzi to nie takie proste

ja też po ekonomiku, skończyłam go w 2000 roku czyli jeszcze prawie 3 latka do 10.

Czy Wasze maluszki potrafią już się sobą zająć, czy wymagają nieustannej uwagi? Może to głupie pytanie, ale jestem ciekawa: czy jak np. piszecie na forum to Wasze pociechy śpią, macie w ogóle czas dla siebie, no i na codzienne domowe obowiązki??
ja mam mnostwo czasu moja hanifka jest bardzo grzeczny potrafi cly dzien przelezec w lozeczku tak sobie lezy lezy i zasypia budzi se dostaje butelke troszke sie z nia pobawie ponosze (bo ilez to mozna lezec) i po zabawie znow ja odkladam do lozeczka i znow lezy obserwuje i zasypia

Czy Wasze maluszki tez probuja wlozyc sobie do buzi cale piastki? Moj Macius mnie zadziwia: slysze,ze sie prawie dlawi,ale pcha raczke do oporu:szok::szok::szok:
Moja Hanifka odkat skonczyla dwa miesiace pcha piastki do buzi i to nie kciuk tylko wlasnie cale piastki i ciumka je sobie naweg gdy daje jej smoczek to go wypluwa i wklada piastki jak jest glodna to wklada dwie...

reklama
Do góry