reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Wiecie co, na główce Tymka pojawił się ostatnio mały obszar łuszczącej się skóry. Nie jest to ciemieniucha, bo wtedy miałby żółte łuski na skórze, nie? A to po prostu wygląda, jak fragment silniej wysuszonej skóry, która się mocno łuszczy. Lekko łuszcząca skórka zrobiła mu się też na buzi... Pewnie to jednak coś alergicznego. Ludzie, idę do tego lekarza i niech kobieta coś wymyśli wreszcie mądrego. Jeżeli dziecko uczuliło się na soję to przecież nie będę dalej wlewać w niego Humany.

Nuśka - tak, wiem o tym okresie przerwy między antybiotykiem a szczepieniem. Martwię się bardzo tym wszystkim, bo moje dziecko jak było zaszczepione zaraz po urodzeniu, tak do tej pory ani razu więcej.
U nas jest dokładnie tak samo z ta suchą skórą ja już używam specjalnego szamponu MUSTELI i tez g.... daje:-( po kąpieli te miejsca(środek główki, czoło i czasami przy uszach ma takie suche) smaruje oliwką i wygląda lepiej ale na krótko.
A co do alergii to nie wiem bo ja już i tak uważam na wszystko co jem.
A jeżeli chodzi o szczepienie to Igor też jak do tej pory był szczepiony tylko raz w szpitalu i tez się martwię.

Carioca trzymamy kciuki za pomyślne sprzedanie mieszkania.

Ruda-/iza jak mały pokasłuje to lepiej poczekaj ze szczepieniem moja położna mówiła że czasami takie maluszki szczepią i później często są powikłania bo do szczepienia maluszek powinien być całkowicie zdrowy.

Blimka lepiej niech to zobaczy lekarz, może to nic groźnego a tak to się denerwujesz.

reklama
Teściowie podarowali nam pol swojego domu - bedziemy mieszkac na pietrze, oni na parterze. Potrzebujemy pieniedzy na remont, tak aby wydzielic klatke schodowa i ogolnie, zeby bylo ladnie, no i mam nadzieje ze wystarczy na jakąs dzialeczke posagową dla Stasiulka i Adasia/Basi (Adaś/Basia w planach na przyszły rok).
Teraz to już nawet Igorek trzyma kciuki;-):-) za pomyślne spełnienie założonych celów.Bo widzę że plan jest dobry. A gdzie będziesz teraz mieszkać?

Boze moje dziecko samo zasnelo w lozeczku:-) Coz za wyczyn!! Ciekawe ile to potrwa...pewno jak skoncze pisac to sie obudzi:-D Wczoraj zasnela kolo 23:00 i dzis o 7:00 sie obudzila..z moja pomoca..nie iwem juz co mam robic...oczywiscie znow sciagnelam pokarm z nocki i zamrozilam a teraz cyce jak flaki i za duzo w nich nie ma...Ja rozumiem ze ona ma 'spanie' po mamusi ale jesc tez cos trzeba;-)

no takie wysprzątane mieszkanko to aż żal sprzedawać, hehe, aż Wam chyba się pochwalę zdjęciami wieczorkiem :-D

A jak sprzedamy mieszkanko to od razu idziemy do teściów - bez remontu, a remon preprowadzimy na wiosnę. Na ten czas ja wyjadę do swoich rodziców i wrócę na wysprzątane, hiehie.

a ja mam pytanie do ilu miesiecy dziecia zmienia sie kolorozu bo tu u mnie trzy miesiace minely a hanifka nadal niebieskoka jest tyk sie zastanawiam po kim???:szok:
bo cala rodzina to brazowe oczy posiada
i jeszcze jedno do ilu dziecia sie odbija

Klaviel - chyba jest jeszcze czas na zmiane oczu, ponoc wiekszosc dzieci po narodzeniu ma niebieskie oczy. U mojego robią się coraz bardziej niebieskie. Dziecko nie trzeba brac do odbijania dopiero jak zacznie samodzielnie siadac.

A wogole to dziekuje za trzymanie kciukow - mam kupca na mieszkanko. Teraz prosze o zmiane kciukaskow, aby formalnosci poszly gladko :baffled:

Klavell - kolor oczu ustala się dopiero gdzieś w okolicach 1-wszych urodzin, wszystkie dzieci rodzą się z niebieskimi oczami ale to jest złudzenie, bo tak naprawdę to są bezbarwne (brak barwnika), a światło odbijające się od dna oka powoduje, że oczy wydają się błękitne. Odbijamy dzieci, dopóki nie nauczą się samodzielnie siedzieć.

Carioca - no to trzymamy, żeby się urzędasy uwinęły i formalności poszły jak najszybciej.

fakt klavell masz stracha :) ale to prawda że kolor oczu klaruje się koło roczku mnie za to doktorek z 3 tygodnie temu zarzył, bo patrzy się małej głęboko w oczy i mówi że raczej będą niebieskie bo na brąz to mu to nie wygląda a ja na to że u nas w rodzince nikt takich nie ma i to by był dopiero ewenement.
a my dzisiaj cały dzień poza domkiem byliśmy w szczecinie zbadać rynek przed świątecznymi zakupami - chodzi oczywiście o prezenty, no i brachol chciał kupic sobie aparat cyfroy albo kamerke

reklama
Do góry