U nas jest dokładnie tak samo z ta suchą skórą ja już używam specjalnego szamponu MUSTELI i tez g.... daje:-( po kąpieli te miejsca(środek główki, czoło i czasami przy uszach ma takie suche) smaruje oliwką i wygląda lepiej ale na krótko.Wiecie co, na główce Tymka pojawił się ostatnio mały obszar łuszczącej się skóry. Nie jest to ciemieniucha, bo wtedy miałby żółte łuski na skórze, nie? A to po prostu wygląda, jak fragment silniej wysuszonej skóry, która się mocno łuszczy. Lekko łuszcząca skórka zrobiła mu się też na buzi... Pewnie to jednak coś alergicznego. Ludzie, idę do tego lekarza i niech kobieta coś wymyśli wreszcie mądrego. Jeżeli dziecko uczuliło się na soję to przecież nie będę dalej wlewać w niego Humany.
Nuśka - tak, wiem o tym okresie przerwy między antybiotykiem a szczepieniem. Martwię się bardzo tym wszystkim, bo moje dziecko jak było zaszczepione zaraz po urodzeniu, tak do tej pory ani razu więcej.
A co do alergii to nie wiem bo ja już i tak uważam na wszystko co jem.
A jeżeli chodzi o szczepienie to Igor też jak do tej pory był szczepiony tylko raz w szpitalu i tez się martwię.
Carioca trzymamy kciuki za pomyślne sprzedanie mieszkania.
Ruda-/iza jak mały pokasłuje to lepiej poczekaj ze szczepieniem moja położna mówiła że czasami takie maluszki szczepią i później często są powikłania bo do szczepienia maluszek powinien być całkowicie zdrowy.
Blimka lepiej niech to zobaczy lekarz, może to nic groźnego a tak to się denerwujesz.