reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Klavell, Hanifka ma za bardzo rozstawione raczki i dlatego tak jej trudno glowke uniesc, powinny byc blizej siebie.
kurcze wlasnie te rozstawione raczki sprawialy hanifce problem dzis ja polozylam na brzuszku raczki dalam nblisko siebie i tak hanifka sobie lezala z podniesiona glowka az mi sie humor poprawil w nagrode sciagam hanifce piosenki Fasolek jak uslyszala szczotka pasta kubek ciepla woda to zaczela sie glosno smiac...

reklama
Ruda-Iza a dlaczego ty jesteś na diecie i ciągle jesz tylko ta marchewkę i kurczaka? Co to za dieta?
Właściwie sama się zastanawiam ;-)
A tak serio to mały miał silna alergię na coś co zjadłam (nie udało nam się znaleźć przyczyny), od jakiegoś czasu nie jadłam juz produktów mlecznych więc to wykluczyliśmy. Mały mial biegunkę i śluz w kupce. Teraz mu już przeszło ale wolę nie ryzykować.
Wtedy dostaliśmy skierowanie do szpitala gdyby biegunka nie ustała (lekarz dał na wszelki wypadek bobył piatek) byłam i jestem na tyle przerażona wizja szpitala że wolę dmuchać na zimne. Powoli wprowadzam nowe produkty.

Tak sobie przypomniałam o jeszcze jednej rzeczy. Piszecie że wasze maluszki kaszlą i to im nie przechodzi. Mój mały wczoraj też zaczął lekko pokasływać, dziś się to powtórzyło. Koleżanki podpowiedziały że przyczyna tego może być suche powietrze. U mnie jest to bardzo możliwe, ale i tak jutro idziemy do doktora całusa (Kiss ma na nazwisko :-))

A my jesteśmy po zabiegu przetykania kanalika w oczku. Nie było tak źle, Małego wzięli samego, beze mnie,ale nie słyszałam na korytarzu płaczu, a jak weszłam to był tylko bardzo rozżalony. Na szczęście udało sie udrożnić (czasami się nie udaje i trzeba to powtarzać kilka razy..) i Mały jak na razie ma śliczne oczko, wreszcie nie czerwone i zaropiałe. Mam mu jeszcze kropić i masowac,żeby zeszło wszystko do końca i za tydzień do kontroli. Jestem bardzo szczęśliwa, bo się okropnie denerwowałam :tak:.
U mnie na razie maluchy zdrowe na szczęscie, bo podejrzewam,że jakby wzięło jedno to i drugie od razu i zwariowałabym z dwójką przeziębionych szkrabów..:baffled:. Wszystkim przeziębionym życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

hehe dobranoc Klaviel :-)

Mój mały czasem kaszlnie, ale to tak jakby coś miał w gardle. Przeczytałam, że w tym wieku zwiększa się wydzielanie śliny i to może powodować takie kaszlnięcia.

carioca super że to napisałaś bo właśnie zaczęłam sie zastanawiać czy to normalne, że mały ma tak dużo śliny. Czasem mu sie pojawia w kącikach ust. Pierwsze skojarzenie miałam, że ślina pojawia sie u ząbkujących dzieci, jednak u naszych to troche za wcześnie ;-)
Nie wiesz co powoduje wydzielanie sie większej ilości śliny?

reklama
pod moim nickiem jest napisane Entuzjastka - to pasuje do mnie. Forum najczęściej czytam nocą jak karmie Omarka. Mam koszmarne warunki do karmienia, siedzę na łóżku bez oparcia, ale bardzo blisko mam kompa :) to se podczytuje. pisać nie mogę bo klawiatura jest czarna a w pokoju ciemno. Ale i tak sie cieszę że was mam :rofl2::happy:

Do góry