reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

na allegro chodza niedrogo twistery do ćwiczeń, one są dobre na talię. Tygrysku, nie gniewaj się, ale wartoby usunąć to zdjęcie bo po internecie chodzą czuby, które wyszukują po takich forach internetowych zdjęc nagich dzieci.
A tak przy okazji - może byśmy jednak zrobiły sobie wątek zamknięty na zdjęcia?

reklama
wiesz klavell Hanife jest poprostu nie wyćwiczna, pisałaś że mało leży na brzuszku, no i niezła z niej pitulka taki pimpuś sadełko, niestresuj się zawczasu często kładź ją w takiej pozycji i zobaczysz efekty.
Problem w tym ze moje dziecko nienawidzi lezec na brzuszku polezy pol minuty i zaczyna plakac

Nagrywacie sobie na kamere Wasze dzieciaczki? Jesli nie to polecam, wlasnie ogladalam film z Maciusiem sprzed miesiaca i jest niesamowita roznica.:szok::szok::szok::tak::tak::tak:
oj nagrywam nagrywam widac jak szybko dzieci rosna

to jest prawda że jak dziecko jest najedzone to jest spokojniejsze, zaobserwowałam to u Wikusi, tylko po kilkunastu próbach podania czegokolwiek z butli (nawet zakosiłam butelke Szymkowi - ma inny smoczek - i wyparzyłam) nie toleruje takiej formy woli cyc, jak już pisałam na wątku o karmieniu nastawiłam się na karmienie sztuczne tak jak u Szymka a tu mi cycuś mamusiowy rośnie i po za mna świata nie widzi a weź ją zostaw z kimś na 4 minut to zaraz chce ssac jakby wiedziała że mnie nie ma.
dobry pomysł z tym nagrywaniem, ja zaczełam od niedawna bo mi się akumulatorki w aparacie zużyły i dopiero teraz dokupiłam nowe i zaczynam na ostro, zdjątka i filmiki, ale i bez tego widzę że "kudłata" urosła i jest już mała mądralińska

Klavell, moj Macius tez nie lubil lezec na brzuszku,ale ktoregos razu mu pomoglam: podparlam brode, ulozylam scisle raczki i zobaczyl jak fajnie jest i od tamtej pory jest duzo lepiej. No i trzeba pamietac,zeby nie klasc po jedzeniu,ani tez jak jest bardzo glodna. Probuj codziennie, nawet pol minuty to cos.

Majandra - wychodzi na to, że maluszek się nie najadał :szok::szok::szok:. No to super, że w końcu wpadłaś na trop winowajcy:tak::tak::tak:. Qurcze, to karmienie naturalne, wszystko super, godne polecenia, ale co zrobić, jeżeli natura zawodzi? I jak wpaść na to, że dziecko płacze pół dnia bo... jest głodne?

Dziewczyny, a ja nie wiem co robić. Już pięć dni daję Tymkowi antybiotyk + całą baterię leków (eurespal, deflegmin, cebion, drosetux, calcium i osłonowy do antybiotyku + do nosa Nasivin i Eurphoribum) a tu żadnej poprawy. Katar jaki był taki jest, kaszel tak samo. Nie ma temperatury, jest spokojny (no, w miarę), dobrze śpi. Czy mam to jeszcze skonsultować z pediatrą? Antybiotyk powinien zadziałać w ciągu 4 dni, a tu guzik. W ogóle to nie jestem przekonana czy to była infekcja, myślę że to jakiś objaw alergii... Co o tym myślicie?

Acha, no i dzisiaj wypadł na mnie "dzień wychodny". Jadę się zrelaksować do Liberca, na mecz naszej drużyny koszykarskiej. Mam nadzieję, że wygrają z tej okazji, że się wybieram - po raz pierwszy w tym sezonie. Wypiję piwko, spotkam się z ludźmi. Mam nadzieję, że będę się dobrze bawić.

reklama
Atruviell pewnie masz racje, że to coś alergicznego, Wiki miała takie obiawy jak ją wysypało po soku pomarańczowym któego się napiłam.
Carioca a ty zaopatrzyłaś się w ten przyrząd, czy też się czaisz tak jak ja teraz?

Do góry