reklama
tak chyba zrobię :-)
pamietam jak szłam na pierwszą wizytę do ginki i powiem Wam że trochę sie bałam ale było spoko, ginka powiedziała spotkamy się za miesiąc pomyślałam kiedy to zleci a tu już w poniedziałek kolejna wizyta i już się nie mogę doczekać
a co się dzieje z Etką99 i Agą82 ??? dziewczynki gdzie się podziewacie i co się u Was dzieje ?????? prosimy o jakieś informacje od Was buziaczki
pamietam jak szłam na pierwszą wizytę do ginki i powiem Wam że trochę sie bałam ale było spoko, ginka powiedziała spotkamy się za miesiąc pomyślałam kiedy to zleci a tu już w poniedziałek kolejna wizyta i już się nie mogę doczekać
a co się dzieje z Etką99 i Agą82 ??? dziewczynki gdzie się podziewacie i co się u Was dzieje ?????? prosimy o jakieś informacje od Was buziaczki
Ja toxo i cytomegalię miałam zaleconą jeszcze na poziomie starań (czyli bez skierowania) o bobasa i zrobiłam. Właśnie tylko połowę badań - samo IgG, trochę więc zaoszczędziłam, bo cytomegalia mi wyszło 39 (nie perfekcyjnie, ale dość dobrze) a toxo mi wyszło ujemne - czyli nie miałam kontaktu (az dziw bo ile ja się w dzieciństwie z kotami wytarzałam, że kota w domu miałam nie wspomne. W związku z tym mam uważać na: ziemię w doniczkach i ogródku, surowe, niedopieczone mięsko, koty (po kontakcie z sierścią trzeba myć szybciutko rączki) i ogólnie na higienę. Więc nawet jak sobie jabłuszko obieram to je najpierw myję :-)
Ale dziewczyny - bez stresu - moja siostra w ciąży leczyła toxoplazmoże właśnie i wszystko było ok. Ale warto zrobić badanko.
Ale dziewczyny - bez stresu - moja siostra w ciąży leczyła toxoplazmoże właśnie i wszystko było ok. Ale warto zrobić badanko.
KamilaC
Wrześniowe mamy'07
Dziewczyny, a tak z innej beczki...
czy widać już u was brzuszek??
ja w ciągu ostatniego tygodnia strasznie się zaokrągliłam i mam małą piłeczkę...
najgorsze że cięzko chodzi mi się w normalnych spodniach, szczególnie w pracy przy siedzeniu 8 godzin uciska mnie dół brzucha..:/
a na ubrania ciążowe jeszcze chyba za wcześnie.
Oglądałam takie fajne jeansy z paskiem ale chyba jeszcze by mi spadały
a jak Wy sobie z tym radzicie?
czy widać już u was brzuszek??
ja w ciągu ostatniego tygodnia strasznie się zaokrągliłam i mam małą piłeczkę...
najgorsze że cięzko chodzi mi się w normalnych spodniach, szczególnie w pracy przy siedzeniu 8 godzin uciska mnie dół brzucha..:/
a na ubrania ciążowe jeszcze chyba za wcześnie.
Oglądałam takie fajne jeansy z paskiem ale chyba jeszcze by mi spadały
a jak Wy sobie z tym radzicie?
Jestem,jestem...ale zbyt długo nie siedzę przy kompie bo w głowie mi się kręci.Wy badania robiłyście bądź macie zamiar zrobić...a ja dopiero na 7 lutego do gina idę to za miesiąc się dowiem jakie będę miała wyniki.A wydaje mi się że nie będą one dobre:-(
A kilka dni temu zauważyłam że mam małą czerwoną plamkę na piersi i troche się martwię...bo na początku myślałam że Olka się oparła i będę mieć siniaka ale pokażę to na najbliższej wizycie
Poza tym nic mi się nie chce robić...lenia dostałam
Ja mam ten sam problem ze spodniami co ty KamilaC i siedzę sobie w pracy z rozpiętymi W sobote chyba wybiore sie na jakies zakupy i może kupie sobie wieksze spodnie. Na szczescie koleżanki z pracy wiedzą już o ciąży i nie patrza na mnie jak na wariatkę tylko same podpowiadają żebym sobie spodenki rozpinała.
Hej Mamuśki :-)
Ja jeszcze chodzę w moich 'normalnych' spodniach, jedynie jedną parę biodrówek odłożyłam, bo mnie cisną ;-/ Tak poza tym, to u mnie już trochę widać brzuszek, choć to chyba bardziej sadełko, bo zaczęłam więcej jeść Mam nadzieje, że jeszzce przez jakiś czas moja waga drastycznie się nie podniesie, w końcu to dopiero 7 tydzień...Pozdrawiam
P.S. Na Allegro są na prawde fajne ubranka ciążowe, bluzki w większości do wykorzystania także po okresie ciąży. Sama dziś jedną zamawiam
Ja jeszcze chodzę w moich 'normalnych' spodniach, jedynie jedną parę biodrówek odłożyłam, bo mnie cisną ;-/ Tak poza tym, to u mnie już trochę widać brzuszek, choć to chyba bardziej sadełko, bo zaczęłam więcej jeść Mam nadzieje, że jeszzce przez jakiś czas moja waga drastycznie się nie podniesie, w końcu to dopiero 7 tydzień...Pozdrawiam
P.S. Na Allegro są na prawde fajne ubranka ciążowe, bluzki w większości do wykorzystania także po okresie ciąży. Sama dziś jedną zamawiam
cfcgirl
Mamusia Marysi
Hej a ja właśnie dzisiaj zaczęłam 6 tydzień. Byłam już u lekarza po raz drugi.Założyła kartę ciąży i muszę czekać na kontakt z położną a to ok 10-12 tygodnia. Wtedy będe miała też badania. Wymusiłam na lekarzu na toxo, bo w Anglii nie są one obowiązkowe. Powiedziłam w pracy o maleństwie. Gratulacja nie było końca. mój tłuszczyk zaczyna sie pokazywać a poza tym jestem na tym etapie jeszcze że mój brzuszek mnie pobolewa do czasu do czasu :-( , no ale słodki ból . musze jednak to moje objadanie się kontrolować.
reklama
tygrysek3108
Wrześniowe mamy'07
u mnie w przychodni badania za pieniądze nie sa zbyt drogie, grupa krwi 20, toxo -40 badanie krwi 8
po za tym ja już się wybralam do pracy w spodniach ciązowych, fakt są za luźne ale jaka wygoda jak nic nie trzeba odpinać i nic nie gniecie.
rozchorowałam się na dobre, mam zwolnienie do 9 lutego, na domiar złego oza gardłem, katarem i ogolnie złym samopoczuciem, boli mnie brzuch ta jak przy okresie biorę duomax, nospe no i mam wcinać czosnek, albo w kapsulkach albo świeży
po za tym ja już się wybralam do pracy w spodniach ciązowych, fakt są za luźne ale jaka wygoda jak nic nie trzeba odpinać i nic nie gniecie.
rozchorowałam się na dobre, mam zwolnienie do 9 lutego, na domiar złego oza gardłem, katarem i ogolnie złym samopoczuciem, boli mnie brzuch ta jak przy okresie biorę duomax, nospe no i mam wcinać czosnek, albo w kapsulkach albo świeży
Podziel się: