reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

a Ty już robiłaś toxo Corioca77 ?? sama Ci lekarka dała skierowanie ?? bo Moja powiedziała że to nie obowiązkowe i robią osoby które maja jakies zwierzatko w domku

reklama
tak chyba zrobię :-)

pamietam jak szłam na pierwszą wizytę do ginki i powiem Wam że trochę sie bałam ale było spoko, ginka powiedziała spotkamy się za miesiąc pomyślałam kiedy to zleci a tu już w poniedziałek kolejna wizyta i już się nie mogę doczekać :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:

a co się dzieje z Etką99 i Agą82 ??? dziewczynki gdzie się podziewacie i co się u Was dzieje ?????? prosimy o jakieś informacje od Was buziaczki :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

Ja toxo i cytomegalię miałam zaleconą jeszcze na poziomie starań (czyli bez skierowania) o bobasa i zrobiłam. Właśnie tylko połowę badań - samo IgG, trochę więc zaoszczędziłam, bo cytomegalia mi wyszło 39 (nie perfekcyjnie, ale dość dobrze) a toxo mi wyszło ujemne - czyli nie miałam kontaktu (az dziw bo ile ja się w dzieciństwie z kotami wytarzałam, że kota w domu miałam nie wspomne. W związku z tym mam uważać na: ziemię w doniczkach i ogródku, surowe, niedopieczone mięsko, koty (po kontakcie z sierścią trzeba myć szybciutko rączki) i ogólnie na higienę. Więc nawet jak sobie jabłuszko obieram to je najpierw myję :-)

Ale dziewczyny - bez stresu - moja siostra w ciąży leczyła toxoplazmoże właśnie i wszystko było ok. Ale warto zrobić badanko.

Dziewczyny, a tak z innej beczki...:)
czy widać już u was brzuszek??
ja w ciągu ostatniego tygodnia strasznie się zaokrągliłam i mam małą piłeczkę...
najgorsze że cięzko chodzi mi się w normalnych spodniach, szczególnie w pracy przy siedzeniu 8 godzin uciska mnie dół brzucha..:/
a na ubrania ciążowe jeszcze chyba za wcześnie.
Oglądałam takie fajne jeansy z paskiem ale chyba jeszcze by mi spadały :)
a jak Wy sobie z tym radzicie?

a co się dzieje z Etką99 i Agą82 ??? dziewczynki gdzie się podziewacie i co się u Was dzieje ?????? prosimy o jakieś informacje od Was buziaczki :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

Jestem,jestem...ale zbyt długo nie siedzę przy kompie bo w głowie mi się kręci.Wy badania robiłyście bądź macie zamiar zrobić...a ja dopiero na 7 lutego do gina idę to za miesiąc się dowiem jakie będę miała wyniki.A wydaje mi się że nie będą one dobre:-(
A kilka dni temu zauważyłam że mam małą czerwoną plamkę na piersi:szok: i troche się martwię...bo na początku myślałam że Olka się oparła i będę mieć siniaka ale pokażę to na najbliższej wizycie:szok:
Poza tym nic mi się nie chce robić...lenia dostałam:szok:

Ja mam ten sam problem ze spodniami co ty KamilaC i siedzę sobie w pracy z rozpiętymi :) W sobote chyba wybiore sie na jakies zakupy i może kupie sobie wieksze spodnie. Na szczescie koleżanki z pracy wiedzą już o ciąży i nie patrza na mnie jak na wariatkę tylko same podpowiadają żebym sobie spodenki rozpinała.

Hej Mamuśki :-)
Ja jeszcze chodzę w moich 'normalnych' spodniach, jedynie jedną parę biodrówek odłożyłam, bo mnie cisną ;-/ Tak poza tym, to u mnie już trochę widać brzuszek, choć to chyba bardziej sadełko, bo zaczęłam więcej jeść:baffled: Mam nadzieje, że jeszzce przez jakiś czas moja waga drastycznie się nie podniesie, w końcu to dopiero 7 tydzień...Pozdrawiam
P.S. Na Allegro są na prawde fajne ubranka ciążowe, bluzki w większości do wykorzystania także po okresie ciąży. Sama dziś jedną zamawiam:tak:

Hej a ja właśnie dzisiaj zaczęłam 6 tydzień. Byłam już u lekarza po raz drugi.Założyła kartę ciąży i muszę czekać na kontakt z położną a to ok 10-12 tygodnia. Wtedy będe miała też badania. Wymusiłam na lekarzu na toxo, bo w Anglii nie są one obowiązkowe. Powiedziłam w pracy o maleństwie. Gratulacja nie było końca. mój tłuszczyk zaczyna sie pokazywać a poza tym jestem na tym etapie jeszcze że mój brzuszek mnie pobolewa do czasu do czasu :-( , no ale słodki ból :-D . musze jednak to moje objadanie się kontrolować.

reklama
u mnie w przychodni badania za pieniądze nie sa zbyt drogie, grupa krwi 20, toxo -40 badanie krwi 8
po za tym ja już się wybralam do pracy w spodniach ciązowych, fakt są za luźne ale jaka wygoda jak nic nie trzeba odpinać i nic nie gniecie.
rozchorowałam się na dobre, mam zwolnienie do 9 lutego, na domiar złego oza gardłem, katarem i ogolnie złym samopoczuciem, boli mnie brzuch ta jak przy okresie biorę duomax, nospe no i mam wcinać czosnek, albo w kapsulkach albo świeży

Do góry