reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

szukalam dzis spodni dla siebie,myslalam,ze dostane juz jakies ciazowe,ale niestety nie:-(, wiec musialam kupic normalne, tyle,ze w rozmiarze 42:szok::szok:,a normalnie nosze 38:-). W ogole to lipa z ubraniami, np. w Arkadii w Warszawie nie ma zadnego sklepu z ubraniami ciazowymi, jedynie w mother care jest pare takich ubran,ale mi sie nie podobaly:no:

Majandra - dziwne bo byłam w Arkadii w H&M i tam jest cały osobny dział z ubraniami ciążowymi i całkiem duży wybór spodni tam widziałam. Bodajże na parterze z tyłu sklepu o ile dobrze pamiętam. Planuje sie tam wybrać jak tylko polece do polski

reklama
Harsharani zawsze możesz zrobić te badania prywatnie i po prostu za nie zapłacić i tak wyjdzie troche taniej niż w anglii. Ja chciałam własnie tak zrobić ale podobno na wyniki się czeka długo np. na anty toxo około 10 dni podobno. Troche sie martwie bo jestem w 9 tygodniu a nie mam zrobionego żadnego badania tutaj mnie zapisali na wizyte dopiero na 29 marca i nie wiem co zrobic a w polsce bede tylko kilka dni:/

to chyba tylko wychodzi ze trzeba szukac znajomych w laboratoriach albo z nimi szczerze pogadac ze sie jest w takiej sytuacji a nie innej i pozniej jakas kawe za szybsze badania dac....
W ogole wiecie dokladnie jakie badania musimy miec zrobione?

ginka mi dała na samym początku liste badań które mam sobie zrobic jak bede w polsce:
gr krwi
morfologia
glukoza na czczo
przeciwciała toxo IgG IgMprzeciwciała CMV IgG IgMmocz badanie ogólne
USR
nie mam pojęcia co to jest USR

a moze USR to to samo co u nas usg? bo to niby scan powinno byc, ale przeciez ultrasonography...Nie wiem ;)
Ciekawe ile mnie to generalnie wyniesie... Juz sie martwie ...

Właśnei przeczytałam że badanie USR to badanie serologiczne w kierunku KIŁY !
a na stronie NFZ napisali ze to podstawowe badanie w 1 i 3 trymestrze ciąży

Harsharani zawsze możesz zrobić te badania prywatnie i po prostu za nie zapłacić i tak wyjdzie troche taniej niż w anglii. Ja chciałam własnie tak zrobić ale podobno na wyniki się czeka długo np. na anty toxo około 10 dni podobno. Troche sie martwie bo jestem w 9 tygodniu a nie mam zrobionego żadnego badania tutaj mnie zapisali na wizyte dopiero na 29 marca i nie wiem co zrobic a w polsce bede tylko kilka dni:/
Ja właśnie jade do Polski w kwietniu dopiero , a to już będzie czas kiedy i w Anglii się mną zajmną. Najbardziej zazdroszę tym dziewczyną któe już widziały swoje Aniołki. Ja myślę tylko,że my Matki Polki na anglieskiej ziemi musimy się uzbroić w cierpliwość. Myślę,że skoro wszystkie ciężąrne są tak traktowane i dzieci rodzą się zdrowe to myślę,że i u nas tak będzie. Głowy do góry. Musimy się wspierać. Ja dzisiaj byłam u lekarza na 2 wizycie i porposiłam o badania na toxo i mi zrobią. Teraz mam czekać na kontakt od położnej i tyle.Cóż, nie mamy wyjścia
Pozdrawiam

Ja robiłam wszystkie badania w sobotę i wyniki miałam juz w poniedziałek w południe (nawet toxo) wieć może wszytsko zależy od tego gdzie się je robi.

ale dzisiaj beznadziejny dzień :-( nic Mi się nie chce :confused: a muszę
zaraz iść robić obiad :baffled:

jeśli chodzi o badania to Ja narazie mam przepisane morfologie, glukoza i mocz, zobaczymy co przepisze Mi następnym razem jak pójde do niej 5 lutego

narazie nie mogę o niczym innym myśleć tylko o prawo jazdy mam 1 lutego (nawet w nocy nie mogłam sapć a jak się już uśpiłam to przez całą noc sniło Mi się że jeżdżę po Tychach bo tam zdaje) bardzo się boję co to bedzie a jeszcze zapowiadaja taką beznadziejną pogodę :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: chciałabym żeby to było już za Mną ale to dopiro przed :szok: :szok: :szok:

reklama
Trzymam kciuki za egzamin :) Na pewno się uda i już niedługo będziesz mistrzem kierownicy.
Pogoda tragiczna :( Ja mam dzisiaj straszny kryzys w pracy. Nie moge się na niczym skupić i ciągle chce mi się wymiotować. Na szczęście jeszcze tylko godzinka i 15 minutek.

Do góry