reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

tolka ja tez siedze w domu i nie mam co robic, musze ci powiedziec ze ja od kilku dni nie biore foliku w ogóle bo mam centrum materna i tam tez jest kwas foliowy, napisali na opakowaniu ze pokrywa 200% dziennego zapotrzebowania wiec zrezygnowałam z foliku bo sie boje ze to za duzo :confused:
poza tym chyba pojde zadbac o urode bo to moje ostatnie dni lenistwa, w srode zaczynam nowa prace :szok:
czy wylegiwanie sie w wannie moze byc szkodliwe dla kobiety w ciazy???

reklama
Blimka, możesz poleżeć w wannie, ale woda nie może być gorąca, tylko letnia. A najlepiej, gdy ciężarne kobiety rezygnują z kąpieli na rzecz pryszniców..Pozdrawiam

Ja w domku siedzę sobie chociaż przed ciążą 2 miesiące pracowałam jeszcze :tak: potem zaczeli zwalniać ludzi i mogłam szukać gdzieś pracy, ale tak jakoś schodził dzień za dniem (i powiem szczerze że nie chciało Mi się nic szukać) aż tu nagle pod koniec grudnia dowiedziałam się że jestem w ciąży i teraz już sobie siedzę w domku :tak: :tak: :tak:

popieram Inez tez słysząłam że lepiej zrezygnować z kąpieli w wannie i kożystać z prysznica

Ja akurat nie mam za dużego wyboru bo mam tylko prysznic więc nie mam z tym problemu, ale powiem Wam że mam ochotę napuścić sobie całą wanne wody i poleżeć sobie pół godzinki w spokoju, ale nici z tego :confused: :confused: :confused:

Oj to nawet Ci trochę zazdroszczę:-)
Ja wstaję codziennie po 5 i dojeżdżam 30 km do pracy..Ale z drugiej strony tak jak pisałaś..w domu trochę się człowiek nudzi. A znając siebie gdybym siedziała w domu to bym pewnie co raz biegała coś zjeść, więc może to i lepiej że pracuje?..Chyba pisałaś, ze często odwiedzasz siostrę? To fajnie, że masz do kogo pójść, we dwie zawsze szybciej mija czas:tak:

tak bardzo często odwiedzam siostrę prawie codziennie w tygodniu bo w weekendy to różnie bywa ale nieraz spotykamy się w czwórkę albo u Nas albo u siostry :-)

a teraz zostawiam Was dziewuszki i idę do siostry buziaczki i miłego dnia Wam życzę do później papa;-) ;-) ;-)

Inez współczuje ci z tymi dojazdami i rannym wstawaniem ja bym chyba nie dała rady kurcze mi sie nawet nie chce wstać zeby sobie śniadanie zrobić.
taką mam ochote na kąpiel ale chyba sobie jednak podaruje, myśle co by zjeść i jak pomyśle o jakimś jedzeniu i na tą myśl nie chce mi sie wymiotować to jest dobrze dzisiaj nic takiego mi do głowy nie przychodzi

No i byłam u lekarza,ale wizyta była 10 min. Dostałam ulotki o żywieniu do poczytania, mam wypisać deklaracje i jutro wrócić do lekarza. Wiem,że jestem w 5 tygodniu i że termin mam na 29 września. No ale to wiedziałam bez lekarza. Pod względem opieki medycznej Anglia ma wiele do życzenia. Zobaczymy co będzie jutro. Aha no i lekarka,która sama jest w ciąży, powiedziała,że te moje skurcze i bóle nie są powodem do niepokoju.Więc jedno z głowy. Już się nie mogę doczekać jak pojadę w kwietniu do Polski i się spotkam się z lekarzem. Tutaj spotkania z położną będę miała od 10-12 tygodnia ciąży.
Pozdrawiam

wiesz co u nas chyba bardziej dbają o ciezarne
jesli chodzi o jedzenie to dziaj na topie grahamka z serkiem topionym śmietankowym i pomidor, wiem z eo tej porze roku pomidory to sama chemia ale jak się ma bula to nie ma bata
po za tym mdłości odeszły, mam nadzieje że na zawsze
ma się zastanowić w pracy komu powierzyć swoje obowiązki, i właściwie nie wiem, nim kogoś zatrudnią na zastępstwo to ze 3 miech ekipa bedzie sobie musiała radzic sama
szymonek jakiś marudny i boje się że zowu zachoruje

reklama
Tygrysek , z mdlosciami ostroznie :)

ja dzis padam. Doslownie. odebralam paszport, polazilam po sklepach, zalatwilam pare spraw... I jestem nie do zycia .

Cfcgirl , ja mniej wiecej za 3,5 tygodnia wracam do anglii i juz sie tym martwie. tak czy inaczej nie mam zbyt wiele badan zrobionych tutaj w Polsce. musze to nadrobic bo zbyt rozsadne to nie jest..
Ciesze sie tak czy inaczej, ze cos juz u Ciebie ruszylo :)

Do góry