reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam się w sloneczny dzień:-)
Nuśka nawet mnie nie strasz ja cały czas żyję w przekonaniu, ze zerówka będzie w przedszkolu:tak: nie wiem jeszcze kiedy będzie zebranie:eek: ale u nas w zerówkach jest normalnie jak w przedszkolu tzn dziecko może być dłużej niż 5 godzin:tak:
Monia zdrówka dla Matiego życzę:tak:
Justyna ucałuj Mateuszka i życz mu 100lat:-)

reklama
witam

za m-c jade do Poznania na 2 dni szkolenia. fajnie, skzoda tylko ze z ta moja "fajna" kolezanka z pracy...

w tym tyg. mam ambitny plan na kazdy dzien. wczoraj juz umylam 1 okno. wzielam sie w koncu za siebie i musze sie znow porzadnie ogarnac i zorganizowac.

Wszystkiego naj, naj, naj dla Mateuszka-chlopczyka o pieknych oczkach i usmiechu

HEJ HEJ
BYŁAM dzisiaj na zebraniu w przedszkolu i uświadomiono mnie że za rok mój syn idzie do szkoły :szok: myślałam że "zerówkę" można zrobić w przedszkolu ale nie 5 -cio latki są objęte proaramem szkolnym i w przedszkolach nie będzie już zerówki bynajmniej u Nas buu ja tu myślałam że mam dwa lata spokój a tu już za rok trzeba myśleć co zrobić z Miśkiem przecież do szkoły chodzi się na różne godziny wiem jest jeszcze świetlica ale tam przecież należy pół szkoły to gdzie jest miejsce na takie maluchy:cool:

Nusia,
to zalezy od placowki, bo u nas w przedszkolu jest oddzial zerowkowy i mozna zostawic dziecko do popoludnia.

ale masz racje, to jzu ebdzie dla ans problem, co z robic z dzieckiem w polowie dnia:-(

a mój Mateusz obudzil sie dzis z gorączką:sorry2:podejrzewam że to jakis wirus bo syn sąsiadki przez weekend tez gorączkowal i jakis slabawy byl a ze mati tam ucieka kilka razy dziennie więc zalapal tego wirusa:wściekła/y:oby teraz nie przeszlo na Olę:dry:a tak dlugo spokój juz byl z tymi choróbskami i znów się zaczyna wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

zaczyna sie...jesien, przedszkole to i choroby przychodza:dry:

Ja dzisiaj jade do Mogilna i Trzemeszna zapytac,ale powiem Wam,ze az mi sie nie chce,bo bardzo mi przykro jak patrze w te rozczarowane male oczki. Pamietacie o bilansie 4latka?

To Mateuszek chce tak bardzo do przedszkola?

bilans 4latka??????/na smierc zapomnialam, ze obowiazuja nas jeszcze bilanse:zawstydzona/y:
trzeba by sie umowic

100 lat!!!

Ja włąśnie przerabiamy początki szkoły i widuje też zerówkowiczów. Nie jest tak źle. w większości szkół odziały zerówkowe działąją dłużej, jak przedszkola lub dla dzieci z zerówki jest oddzielna świetlica.
U nas w szkole zerówki są trzy i wszyscy mają swoje sale i chodzą codziennie na 8mą. Potem mają swoją swietlicę, gdzie nie ma wstępu dla dzieci starszych.
Dla porównania klasy pierwsze są cztery i są dla niech dwie sale i muszą się zmieniać. Co za tym idzie Paweł chodzi 2 dni na 8mą, 2 na 9.45 i 1 na 10.40 :dry:

witam co tu ostatnio takie pustki na dworze zimniej wiec tu powinna byc wieksza frekwencja :sorry2:
Asia to Pawelek poszedl juzs do szkoly jako 6 latek jestes zadowqolona z tej decyzji ???podoba mu się w szkole?
Justyna i jak dzwonili z drogerii?no i super ze masz przedszkolaka w domu:-)
dziewczyny gdzie się podziewacie???jak tam wasze przedszkolaki chętnie chodzą do przedszkola???jak ja wam zazdroszczę Mateusz jako jedyny z wrześniaków siedzi w domu.........
ahh marudzę od rana:laugh2:dzieci rządzą od 7 nie dają mamusi pospac ,musimy dziś ja i Mati wybrac się do fryzjera bo w sobotę idziemy na wesele a tak szczerze mówiąc wcale mi się nie chce:no:

bedzie ktos dzis kawkę na BB???

Ostatnia edycja:
Ja jestem z zima juz kawa.
Nie pochwalilam sie to sie chwale...we wtorek bylam w przedszkolach,a w srode rano zadzwonila pani z Trzemeszna,ze mamy wziasc kapcie i reczniczek i przyjsc. Podobalo mu sie bardzo dzisiaj wstal,ale chyba pogoda robi swoje,bo cos mamrotal,ze nie idzie,ale poszedl bez cyrkow. Odbieram go dzisiaj po obiedzie,bo musimy kupic kapcie do domu i teczke i chociaz cos z listy,a obiecalam,ze pojdziemy razem. A o 15 moi rodzice zabieraja go do Poznania po Aske i Amelie na lotnisko.

Wplacilismy 1 kawalek na dom, zapytalismy przy okazji o kredyt. Ogolnie brakuje nam zdolnosci,ale wiecie,ze (akurat w Millenium) roznica miedzy "Rodzina na swoim",a zwyklym hipotecznym to 400zl:szok: Oczywiscie na "Rodzine na swoim" sie nie lapiemy,bo dom bedzie na S,a on ma 36 skonczone w tym roku.

Tesciowa mnie z rana jeszcze wkurzyla,bo o 7.55 wpadla,ze jeszcze jestesmy w domu,ze wszytsko na ostatnia chwile zawsze robie,ze nie ucze Mateusza konsekwencji i punktualnosci i z robota (w tej budowlanej) bylo tez tak samo, jezdzilam na ostatnia chwile i mnie wywalili. Raz,ze mnie wkurzyla swoimi tekstami,a dwa,ze od pewnego czasu slyszalam to samo od S, od razu czulam w tym tesciowa i znowu nie pomylilam sie, tylko nie wiem jaki ma w tym interes zeby podburzac S przeciwko mnie, po co stwarza nam powody do klotni:wściekła/y: No, musialam sie wypisac,bo sposobu na to nie mam

Weszłam tu i nie wiem co pisać............
Zaczynają się choroby, Adaśko smarcze na zielono, Maja wczoraj pół dnia z gorączka przeleżała w łóżku, dzis rano sranie, Adaśka marudzenie............ a ja jak wróciłam to połyżyłam sie do wyrka i wstałam przez 12..............
Sło ńca nie ma by mogło mnie troche naładować, a przeciez dopiero zacznie się paskudna pogoda a co przy tym idzie nastrój do bani............ ach..............

Witam się i ja:-) pogoda paskudna i mnie dobija:wściekła/y: wypiłam już dwie kawy a dalej zasypiam na siedząco:wściekła/y: ten deszcz doprowadza mnie do białej na działce nic nie porobione i nie wiem kiedy to zrobię skoro ciągle pada:wściekła/y: Młoda wczoraj wróciła z przedszkola z katarem, rano coś pokasłyawała nafaszerowałam ją i poszła do przedszkola:baffled: mam nadzieję, ze nic się nie rozwinie:baffled:
Agulka zdrówka dla dzieciaków zyczę:tak:
Justyna teściowej bym normalnie łeb urwała:wściekła/y: i gratulacje dla przedszkolaka:-) super, że się udało:tak:

U nas ponuro też i popadało sobie ale ja nie narzekam :)
Domi śpi juz 2 godziny - jak rzadko. Chłopcy w przedszkolu/szkole. Zaraz bedziemy sie po nich zbierać. A jeszcze mam pismo w Starostwie jakieś do odebrania...
Monia - tak, PAwełek poszedł do I klasy. Po wielu godzinach przemyśleń, testach Pawełka u pani w przedszkolu i rozmowach z psychologiem tak zdecydowaliśmy. Mieliśmy fajną szkołe malusią na oku ale nie zrobili nam tam I klasy bo nie było dość dzieci i cyrk był w maju z poszukiwainem innej. Koniec końców wyszukaliśmy taką gdzie jest klasa z wiekszą liczbą sześciolatków. PAweł chodzi bez zająknięcia, podoba mu się, innym dzieciom też. Marudzi tylko że się ... nudzi - bo mało rzeczy robią i łatwe ;-) No ale na razie jest luz i adaptacja do nowych warunków. No i narzeka że jest krótko w świetlicy ;-)

reklama
zdrowka dla wszystkich:tak:
my bylismy zaprowadzic Ole do przedszkola a w drodze powrotnej weszlismy do fryzjera babki się smialy bo Mati od razu wskoczyl na fotel:-Dteraz prubuje wyczarowac farbami tęczę :happy:

Do góry