reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Majandra a jak bylo na probnym dniu w przedszkolu? Ja wczoraj nawiedzilam Biedronke,raz,ze trzeba oczekiwac na tel (jak zawsze), dwa,że to niby kierownik regionalny wybiera,a nie z Trzemeszna. I do takiej drogerii zlozylam - czekac

reklama
U nas rozpoczecie roku szkolnego/przedszk jest 6-go.
Majandra dziwna ta zmiana od 12-20,doslownie caly dzien w pracy.Lipa.
Justyna ja zazwyczak podaje jeszcze jakies przekaski dla doroslych.Tym bardziej jak masz zamiar poczestowac alkoholem zeby nie pili na pusty brzuch.
Justyna powiedz mi jeszcze gdzie za free moge obejrzec Przepis na zycie?Z onet Vod nie moge bo mieszkam za granica.

witam babeczki

czy to juz przesilenie jesienne? nie za bardzo sie ostatnio czuje. niby spie, a wiecznie niedospana. rozleniwilam sie i jakos nie gonie z robota w domu, jak dotychczas. na wszystko niby mam czas...a obowiazki czekaja...chyba sie starzeje:szok:

ciapy do przedszkola kupione, jeszcze musze kupic tenisoweczki. jutro sie wybieram z gwiazdka na zakupy, ale czuje, ze nam dlugo zejdzie, bo przeciez musi wszystko poprzymierzac i poogladac:-)

od soboty Julitka ma problem z kupka. po lactulozie zrobila w koncu w poniedz. ale dzis znowu stres i strach przed kolejna:-(

Donkat cos ta babeczka kombinuje przecież to co składałyśmy na początku marca/kwietnia to były deklaracje więc w czym problem umowy jeszcze nie podpisałaś prawda??
Bo u Nas jest tak że umowy dopiero teraz będziemy podpisywać i teraz właśnie jest czas żeby to zmienić i ja właśnie się zastanawiam ile godzin podać bo jak się spóźnisz z odebraniem choćby o 5 minut to są od razu kary i nie wiem czy nie lepiej asekuracyjnie właśnie podać tą godzinę więcej ???
A ile u was się płaci za godzinę ???Pytam z ciekawości bo wiem że są różne stawki w zależności od miejscowości

wd dyrektorki i p.sekretarz, to co zadeklarowalismy w marcu-kwietniu to swietosc i zmienic nie wolno! paranoja!
u nas sie placi 2zl za godz.
ale w Radomiu placa normalnie czesne za m-c jak to bylo w zeszlym roku, bo nie zgodzili sie na te ustawe-tak mi kolezanka mowila

Ja to trochę się boję że u Nas będzie płacz tzn pierwszego dnia to ja raczej o siebie się obawiam ale boję się że będzie tak że młody stwierdzi że on juz na drugi dzień nie idzie i koniec:sorry:

Igorek lubi dzieci, to sie rozszaleje i polubi przedszkole

jak po urlopie? byliscie gdzies?

Blok zaczeli nam ocieplac i przy tym wietrze mamy juz snieg od styropianu, za to nie mamy tv,bo rusztowanie przecielo nam sygnal. Mamy nowy balkon:-) a na balkonie taka stara antene, ktora sciaga az typ1 i to z przerwami,bo jak ktos przejdzie lub przejedzie saamochod to ucieka,a tu jeszcze tyle roboty przed nimi.

Jak robicie urodzinki to tort i kawa,czy cos jeszcze?

odwyk od TV was czeka?

ja wlasnie w tym moim niepozbieraniu nie wiem jeszcze jakz robie te urodzinki. zapewne beda trwaly 2dni, bo nie zmieszcze wszystkich na raz. jak przyjada "moi" to chyba obiad zrobie, a dla tubylcow jakies przegyzki: upieke mieska, salatka itp

A ja już od wczoraj bezrobotna. Znalazłam ofertę dla siebie, wykształcenie akurat pasuje, bo w ognisku wychowawczym, ale praca od 12 do 20 na Powiślu, czyli dobra godzina jazdy. Nie zdecydowałam się.

a jka w tamtym przedszkolu? nic nie wyszlo?

Donkat nasze gwiazdy moga sobie podac raczki.Moja tez juz dwa podejscia na sedesik robila i nic.Chodzi niespokojna i brzuszek ja boli,przez to dzisiaj siedzimy w domku.
A podejrzewasz po czym mala ma zatwardzenie? Ja juz sie przekonalam ze u nas jest winna surowa marchewka pogryzana w calosci:tak:

a wiesz, ze jak pisalam o tym problemie, to pomyslalam o Twojej Angelce, bo kojarzylo mi sie, ze wczesniej tez tak miewala.
nie wiem po czym, bo JUlitka to juz od baaardzo dlugiego czasu nie miala problemy z kupka. nie wiem co jadla u tesciow, byc moze jednak za duzo bylo cukierkow czkeoladowych i od tego.
wczroaj pojadla poziomek, rodzynek, dzis jeszcze nic nie bylo, ale mam nadzieje, ze to pomoze

Angelka tez juz daaawno nie miala zatwardzenia dlatego jestem pewna ze to marchew bo chrupali z Fabkiem dosc sporo a przyznam ze raczej zadko jedza surowa marchew.Ostatnim razem jak miala problemy to wlasnie jadla marchewke.
Juz taki urok tych naszych "twardzielek" trzeba uwazac na diete.
U nas swietnie sie sprawdzaja orzechy w szczegolnosci ziemne.Kupa gwarantowana nastepnego dnia:tak:Ale jak ktos ma sklonnosci do alergi to metoda nie dla niego.

Donkat po urlopie jak po urlopie było super ale króciutko bo tylko 5 dni byliśmy w Karpaczu ale warto było, jak znajdę chwilkę to może coś wrzucę a teraz zmykam bo spać mi się chce no i jutro wielki dzień mój przedszkolak zaczyna swoja podróż po "wiedzę"

a jka w tamtym przedszkolu? nic nie wyszlo?
No, niestety nie. Ale kolejne znajomości uruchomiłam. Tym razem bankowe :szok:

Gabids
, no właśnie, beznadziejne godziny pracy. A dlatego takie, że to taka świetlica, gdzie dzieci mogą przyjść po szkole, a niekiedy też przed szkołą i do późna siedzą, aż rodzice z pracy wrócą.

Ostatnia edycja:
reklama
witam:-)
Justyna kciuki zacisniete aby do Ciebie zadzwonili z drogerii :tak:a Mateusz tez dzis idzie do przedszkola?
Nuska powodzenia dla Twojego przedszkolaka :happy:
Agulka jak tam twoja pierwszoklasistka stresuje sie?tyta naszykowana?

ola dzis juz idzie od 13-18

a i przypomnialo mi sie u nas w przedszkolu za kazda dodatkowa godzine placa 1.30.....

Ostatnia edycja:
Do góry