reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

to ja prosze kawke z duza iloscia mleka :) oczy mi sie same zamykają - coś z ciśnieniem czy co?

U nas wszystko sie pieknie toczy. Przewieźliśmy wszystko, papiery do odbioru złożone. Mam nadzieję ze za 3 tyg bedziemy mogli odebrać papier o ukończeniu budowy.

Chłopcy do szkoły i przedszkola prawie gotowi. Potrzeba mi tylko stroju galowego dla Pawła, książki do religii i paru zeszytów.

Ja czuję sie całkiem dobrze choc jestem niedospana i zmęczona - Dominika ostatnio wstaje w nocy na mleko znowu i nad ranem na następne. Na szczęście przysypia potem i śpimy wszyscy do ok 7mej, wiec nie jest źle ;-)

Termin mam na 30 października - jeszcze 2 miesiące. Na razie jeszcze hasam jak sarenka ;-) ale już myślę że czas zabierać sie za wyprawkę :-) Tzn wyszukać pudła z ciuszkami-maluszkami, poszykować, poprać, poprasować... dokupić trochę drobiazgów - głównie kosmetycznych. i zmontować łóżeczko lub przenieść Dominikę do dużego... jeszcze nie wiem jak to bedzie. Szukamy też wózka. znaczy wybraliśmy już i teraz czatujemy na okazyjną aukcję jakąś :-)

Dom jest super. Najfajniejszy jest taras :tak: bosko jest wyjść i posiedzieć - czy to w słoneczku czy wieczorem. Komarów tylko mamy mnóstwo. No i przestrzeń - i w środku i na zewnątrz. dzieci mają sie gdzie bawić. Bawia sie głównie razem, mimo oddzielnych pokoi.
Chłopcy tłuką się też razem (mimo oddzielnych pokoi ;-) ) - mają sie coraz bardziej dość - przyda im sie szkoła i przedszkole, dodatkowe zajęcia, odpoczynek od siebie.
Dominika bierze przykłąd z najlepszych i staje sie strasznyą Łobuziarą. Rozgaduje się, usamodzielnia...

W domu brakuje nam jeszcze wielu rzeczy ale mieszkać już można całkiem wygodnie. bedziemy wykańczać jak nam czas i dzieci pozwolą - jesienią i zimą i mam nadzieję że na wiosnę juz bedzie całkiem przyzwoicie :tak:
No i wieczne sprzątanie mnie dobija... to posprzątam tam mogę zaczynać od nowa. Okna błagają o mycie (znowu) bo bardzo sie kurzy. odkurzać mogę na okrągło...

To tak chaotycznie i w skrócie.
Mam net całkiem przyzwoity wiec w maire mozliwosci bede zagladać...

reklama
witam

najadlam sie, ciezka jestem:zawstydzona/y:

wczoraj wybieralalm z Julitka lakier do paznokci. mialysmy wziac jeden wspolny. ale trudno bylo, gdyz niunka proponowala takie kolory,ze.....Stalysmy z 15min i negocjowalysmy, ale nie moglam jej przekonac. alez mi dama rosnie!:-D

kupowalysmy ciapy do przedszkola, to musiala poprzymierzac niemalze wszystkie buty, niezaleznie od rozmiaru-uuuff!

Donkat co macie za probleby z grobem?

oj, nerwow co nie miara, bo facet juz praiwe zrobil pomnik, ale niestety nai kolor, ani fason nie zgadza sie z tym, co zamowilismy!!!!!!!!!!!!!!!!!!mial debil zdjecia, wiedzial, gdzie stoi taki pomnik, co chcielismy, a on zrobil po swojemu, do nikogo z nas nie dzwoniac i nie ustalajac zadnych zmian!!! w dodatku tlumaczy sie, ze zrobil to, co zamowilismy i, co najsmieszniejsze-ze wszystkim sie podoba, tylko nie nam!!!!!!!! debil nad debile!!!!

U nas wszystko sie pieknie toczy.

to zdanie mowi samo za siebie:-)
czesciej zapraszamy, choc wiem, ze trudno znalezc czas.

Jestem.

Dziś na 15 idę na godziny próbne do tego "przedszkola", a tak na prawdę do punktu przedszkolnego. Trzymajcie kciuki.

Majandra, my sie martwimy, pytamy, a Ty tylko suche zdanko?
oj, nieladnie ;-)

Donkat, przepraszam, ale ostatnio jakoś nastroju na pisanie nie mam. :zawstydzona/y::-(

Co do pomnika, to moi rodzice też mieli problem z wykonawcą (mniejszy, ale też wkurzający). I w końcu mama zadzwoniła do niego i powiedziała, że rozpowie wszystkim znajomym, że to partacz i żeby u niego nic nie zamawiali. I poskutkowało :-D:tak:

witam

przybita od rana jestem:-:)-:)-(

chyba tak wplynela na mnie poranna rozmowa z p.sekretarz w gminie, bo nie byla zbyt sympatyczna

poza tym mialo byc goraco a pada i jest chlodno, wiec tez brak slonka mnie dobija

Majandra, my naszemu kamieniarzowi kazalysmy sie z tym pomnikiem zabierac i nie zplacimy mu ani grosza!!!

w weekend u nas jest AirShow. idziemy do cioci P, ktora mieszka blisko lotniska i ladnie widac pokazy. moja firma bedzie miala stoisko, wiec pewnie uda sie tez wejsc na plyte, zeby pokazac niunce samoloty z bliska.:-)

Witam się prędziutko:-) u nas też wszystko ok, ale zaganiana jestem na maksa:wściekła/y: teraz siadłam na chwilę żeby wreszcie zjeść śniadanie i zaraz lecę dalej. Padam już na pysk, ale jeszcze tylko w niedzielę i potem mam trzy dni wolne:-) wreszcie trochę odsapnę:tak:
Majandra zaciskam kciukasy:tak:
Donkat dobrze zrobiliłaś karząc sie wypchać temu kamieniarzowi:tak: a co z ta panią sekretarz?

ja cche juz do domuuuu!
taki zawrot glowy przed tym AirShow mamy, ze juz mam dosc

dzis, jka sie ubralam cieplej, bo przez ostatnie 2dni marzlam, to grzeje:baffled:

Aneta, bylam u p.sekretarz, zeby poprosic o zmiane umowy o przedszkole, bo nie chce mi sie placic niepotrzebnie za 1godz dziennie, ktorej nie wykorzystam. gdy sie placilo za m-c czense, to bylo mi wszystko jedno, ale teraz przeciez trzeba placci za godzine. zadeklarowalam w kwietniu, ze Julitka bedzie 10godz dziennie w przedszkolu. gmina podjela uchawle pod koniec maja, wg ktorej umowy maja byc spisywane an podstawie anszych kwietniowych(czy nawet marcowych) zgloszen!!!! nikt nie wiedzial, jakie beda konsekwencje finansowe tych naszych deklaracji,a tym bardziej, ze do wrzesnia moja sytuacja sie zmienila i potrzebuje tytlko 9godz. ale przeciez p.sekretarz nie moze tego zrozumiec i wg niej to by bylo niezgodne z prawem, zebym teraz mogla zmienic umowe!!!!musi sie skonsultowac z prawnikiem, ale nie sadzi, ze bedzie miala pozytywna odpowiedz!!! zdolowala mnie maksymalnie swoja postawa i niechecia. wiem, ze nawet pewnie nie zapyta tego prawnika, bo po co?
ja za to spytam sie mojego brata ciotecznego, ktory skonczyl prawo.

kamieniarz tez mnie dobija, bo jak siostra do niego wczorajz adzwonila spytac, kiedy sobie zabierze ten pomnik, to zaczal gadac jak nienormalny i powiedzial,ze zabierz, kiedy zechce i trzepnal sluchawka!!!!!! debil jakis!!!!!

milego weekendu babeczki!!!

Donkat to normalnie przegięcie:wściekła/y: nie sądziłam, że takie moga być trudności jeśli ktoś zmieni zdanie:szok: pewni gdybyś chciała wydłużyć pobyt dziecka w przedszkolu to by Ci odrazu pozwolili zmienić tą umowę:wściekła/y:

reklama
witam

jak zyjecie, bo ja sie jeszcze dobudzic nie moge, ale dzis chyba tai dzien, bo nie spotkalam rzeskiej osoby:-D

po pracy mam piwko ze znajmomymi z kursu, tylko ze ja bezalkoholowe;-)

jesli chodzi o przedszkole, to, mam nadzieje, ze wygram te sprawe jednak, bo skontaktowalam sie z moim bratem ciotecznym, ktory lada dzien bedzie mial slubowanie na radce prawnego i on powiedzial, ze bez problemu mozna zmienic taka umowe. czekam na pismo do niego

Do góry