reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

witam

troche mnie doluje bardzo "sympatyczna" kolezanka w tej nowej pracy. nie lubie takich ludzi. ja jestem mila i grzeczna, aona opryskliwa i wiecznie nadasana!

lece po pracy szybko do miasta.
wstyd, ale nie mam jeszcze sandalkow dla niunki

lurcze, potrzebuje jakis bluzki dla siebie na lato, ale na razie nie mam kiedy do ciuchow skoczyc

AsiaKc, a jak u Was> jak twoje zdrowko i samopoczucie? w nowym domku juz coraz dluzej pomieskzujecxie?

kiedys jak odbieralalm niunke to byli na placu zabaw. mala nie zalozyla czpeczki od slonca. pozniej w domu (goraco jak diabli) mowila, ze jest jje zimno i taka dziwna byla. tez podejrzewalam, ze to od slonca wlanie

powiedzcie mi kochane, które mają ogródki mogę teraz wsadzić kilka pomidorów i ogórków:baffled: bo ja ciemnota jestem a mam kawałek grządki nie zagospodarowanej i szkoda mi zeby stała pusta:sorry2: albo co innego teraz mogę wsadzić? Czy już na wszystko za późno?:baffled:

QUOTE]

spokojnie ogorki mozesz wsadzic(ale nie z nasionka, tylko sadzonki), pomidory tez. posiej szpinak, szybko rosnie i nie jest wymagajacy. moze wsiiej sobie szczypirek "siedmiolatke", jak lubicie.

ja wczoraj odkrylam, ze na moim szpinaku i jarmuesc posadzil kapuste!

ooo, kapustke tez mozesz wsadzic. jest chyba pewniejsza od pomidorow, czy ogorkow

Ale ogólnie; chrzciny się udały, dzisiaj idziemy do fotografa powybierać zdjęcia- efekt wczorajszej godzinnej sesji fotograficznej- i niech Nelka ma pamiątkę. Jedzenia zostało mnóstwo i przez najbliższe dni zero gotowania obiadu;-) Pojedli, pośmiali się, pogadali i odetchnęli z ulgą.
A dzisiaj myślę, ze nie wierze, ze moje maleństwo ma już 'roczek":szok::szok:

super, ze chrzciny poszly gladko.
a malej Nelci zycze duuuzo zdrowka z okazji roczku!!!!!!!!!!!!!!!

Ja dopiero wróciłam od fryca:szok: dawno już tyle czasu nie siedziałam, ale mam co chciałam;-) żeby teraz na tym ciemnym wrzucić trochę blondu to musiałam swoje odsiedzieć;-)

zobaczymy efekty????????

reklama
Aneta na 100% mozesz fasolke szparagowa posiac, w zasadzie to jeszcze dlugo mozesz. Ja sieje w odstepach jak 1 ciut podrosnie to sieje kilka nastepnych krzaczkow, zeby nie bylo tyle na raz do jedzenia. Mozesz wsadzic wszystko co maja na targu, jakies flancki. Pomidory to kup jak chcesz,bo z nimi jest wpip roboty,bo czesto trzeba prystkac, jak moi tescie nie maja to chyba faktycznie gra nie warta swieczki. Ja ogorki dosialam, to mozesz tez sprobowac. Wysiej sobie pozna marchew i pietruszke moze wzejda. Cukinia ma 100% wzejdzie. Buraczki mozesz tez sprobowac,bo u mnie babki dosiewaly,bo nie wzeszla.

Donuś dzięki za podpowedź:-) kochana jesteś:tak: a co do efektów to może wieczorkiem bo teraz ogarniam na szybkiego chałupe i będę lecieć po młodą:-)

Justa fasolki mam w pip nasiane bo Ci poprzedni właścicele zawalili nią połowę grządek więc już podziękuje;-) ale z reszty wskazówek chętnie skorzystam:-)

witam wieczorowo

siedze z piwkiem przed kompkiem, jak za dawnych czasow;-).
teraz, jak sie nasiedze przy kompie w pracy, to w domu juz mnie nie ciagnie, a tym bardziej, ze przy tak aldnej pogodzie to ciagle na dworze siedzimy

dzis niunka padla wczesniej, bo te nocke miala zarwana

cos znowu grzmi. po poludniu, jak bylsymy w miescie to sie burza zerwala. cos tam popadalo, narobilo szumu i duchota sie zrobila niemilosierna.
zmeczylam sie ta lepkoscia, wiec dopiero co wyszlam z wanny. wymoczylam sie, a co;-)

musze zarejestrowac P w tym nowym systemie pobierania oplat drogowych, zamaist winiet. Anetka, Twoj M juz to zalatwil?

Agus, pokaz sie co tam u Was?

Monia, jak temeraura Matiego?

Nuska, co u was?

Majandra, uczysz sie?

dziś znów byliśmy u doktora:wściekła/y:Mateusz obudził się i mówił że boli go ucho i z każdą minutą bolało go coraz bardziej bo sam płakał że chce do doktora a w przychodni normalnie cyrk i histerie odstawiał bo tak go bolało normalnie ja ryczałam razem z nim:zawstydzona/y:no i okazało sie że zapalenie ucha ma dostał antyboiotyk:-(

nasz pediatra to zawsze sprawdza uszy na każdej wizycie u niego to podstawa:tak:a ci do dorosłych to jak im się chce dziś to juz musiał bo przyszliśmy z ogromnym bólem:-(

reklama
Do góry