reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Witam o poranku ale tym razem jeszcze bez kawki;-) u nas też wczoraj była burza w nocy padało, a teraz wychodzi słoneczko, ale zimny wiatr brrrrr byłam płacić za przedszkole i wiem, ze to niefajnie zabrzmi, bo niektórzy mają teraz przechlapane ale ja się cieszę z wprowadzenia nowych przepisów dotyczących opłat bo zamiast tak jak zawsze ok280zł zostawiłam u intendentki niecałe 220zł:-) więc jakby nie było 60zł w kieszeni;-)
Donuś ja to bym tak szybko tego sąsiada nie wykreślała, może niech by Ci przynajmniej zrobił w ogródku co trzeba za miskę zupy i dach nad głową, a potem niech go skreślają;-):-D
Majandra owocnego pisania:-)

Anetka, a co sie zmienilo u was w platnosciach? (moze pisalas, a ja nie doczytalam:zawstydzona/y:)

gardlo mnie drapie. mam takie obdarte. zawsze po aerobiku cos mi sie na gardlo rzuca

eee, tam Majandra, jaka klima:-Dzajecia sa na sali gimnastycznej, wiec tylko moje zasapanie moze byc przyczyna:-D:-D

Donuś wprowadzili coś takiego, ze musisz zadeklarować ile godzin dziecko dziennie będzie w przedszkolu. Pierwsze 5 godzin ma za darmo, każda kolejna zadeklarowana godzina kosztuje 2,69, a jeśli przekroczysz liczbęzadeklarowanych to płacisz karne 10zł za każdą godzinę:wściekła/y: ja wpisałam Tuśkę od 8 do 15 więc płacę za 2 godziny dodatkowe. Wcześniej płaciłam ponad 150zł stałej opłaty a teraz tylko za te dodatkowe godziny co na maj wyszło mi trochę ponad 100zł;-) do tego oczywiście dochodzą posiłki i zajęcia dodatkowe:tak:

aaa, to juz wiem. u nas oplata stala wynosi 100zl.za dlugi miesiac, gdy Julitka chodzi niemal codziennie, place ok.230zl

TO sporo. tylko obliczylam, ze ja, gdyby u nas wprowadzili takie zmiany, to bym duzo stracila, bo Julitka jest w .przedszkolu od 7.15 do 16.00, wiec troche dluzej. dlatego troche wspoluczje tym, ktorzy daja dziecko an caly dzien, bo to sie odbije an ich kieszeni

reklama
Witam i ja.

Nuska
małe zjdęcia dlatego, by za duzo nie było widać;-)

Wczoraj u nas ładnie cały dzień świeciło słonko i było duszno, nad ranem dzis przeszedł deszcze i on spowodował mojego lenia,,,,,,,,,,,, bo jak zobaczyłam przez okno co sie dzieje, odwróciłam sie na drugi bok i spalismy dalej........ dzieci w domu:-)

U nas podobnie jak u Donusi.......... opłata stała + wyżywienie.

Wczoraj bylismy w szkle, był dzień otwarty dla przyszłych pierwszoklasistów i moja córcia zachwycona szkołą........ szcxzególnie pracownia komputerową.
Jest nabór do klasy sportowej o specjalności akrobatyki sportowej, ale obawiam sie, że zachwyt tą dziedzina mojej córci by minął po roku - dwuch..... a tu jednak trzebaby było do końca w tej sportowej chodzic, więc będzie w "normlaniej" I jklasie a najwyżej zajęcia dodatkowe będą w miare jej zainteresowań ..................... widziłam że oczka jej się świeciły jak zobaczyła wystepy szkolnej grupy teatralnej.

Musze zacząć robic powoli jej wyprawkę, bo potem to niewydolę, w połowie czerwca będą juz ksiązki do kupienia.

Do góry