reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Sorki Justyna, czepiłam się, jakoś mnie ubodło to cudowanie z nianiami. Ale nie ma co tematu roztrząsać.
Mam dziś nerwa na mojego M, jak zwykle on ma wielce wazne sprawy, wogole mu nie wpadnie do glowy, ze jestem sama z dwojka chorych dzieci, sama chora, jutro jade na szkolenie, nie spakowana, no ale jego sprawy sa bardzo wazne i go oczywiscie do tej pory w domu nie ma. Lodzika nie będzie.
;)

reklama
P cos kombinowal przy kompie i az sie balam wlaczac i zobaczyc czy dziala. uuufff-udalo sie!

moje dziecko coraz pozniej chce chodzic spac. do niedawna slicznie zasypiala ok.19(czesto przed) a teraz cudakuje na lozku do 20 niemalze. a wstawac trzeba nadal wczesnie

Coś czuje, ze na dzień matki będę wyła jak bóbr w przedszkolu:zawstydzona/y: bo już mi się kręcą łzy jak Tuśka lata po domu i gada wierszyki dla mamy;-):-)

kurcze, a ja nie slysze od Julitki, zeby sie czegos uczyli. dzis Malgosia(kolezanka niunki) zaczela mi recytowac nagle wierszyk dla taty, a moj dzikusek patrzyl speszony, bo Julitka mi nic nie chce spiewac, mowic, pokazywac....

aaa zafarbowałam znów włosy farbą jasny blond i nie widzę zeby choc trochę były jaśniejsze:no::nerd:

Monia, cierpliwosci, ja mam po farbowaniu jasnym bklodnem moze delikatniej jasneijsze. ale z kazdym koejnym malowaniem juz zaczyna sie pojawiac blond

Bardzo bym chciała zaszczepić młodego przeciwko pneumokokom ale z drugiej strony potwornie się boje powikłań poszczepiennych i mam odwieczny dylemat bo jak nie zaszczepię to będę myslała że może jednak było trzeba a jak mam iść zaszczepić to strasznie się boję że coś będzie nie tak..............

kurcze, ja to czasami mam wrazenie, ze ejstm jakas zacofana pod wzgledem chorob, lekarstw itp itd.
moze dlatego, ze my malo chorujemy?
teraz tak czytam o Twoich dylamtach Nusia i .....mnie nawet przez mysl nie przeszlo, ze moga byc jakis powiklania poszczepienne po szczepieniu przeciwko pneumokokom...Julitka od urodzenia nie miala zadnych objawow po zadnych szczepionkach i po tej tez gladko poszlo. ani sladu czegokolwiek.
a to jest niebezpieczne???

. Lodzika nie będzie.
;)

tak jest! kara musi byc!

Justka, to dam Ci nr P, tak na przyszlosc ;)

Nie cofnelam sie, olsnilo mnie chyba... Napisalam cos w stylu,ze fajnie jak jest praca w domu, nie trzeba cudowac z nianiami, czy co w tym stylu?

Monia - ale pieprzysz ze nic nie umiesz, jak tak mozna o sobie mowic. A wogole chcesz isc do pracy, planujesz?

Carioca no jednak mozna tak napisac. To bylo pod kontem akurat Waszej rozmowy,ze praca w domu itd. Ja tez nie moge tlumaczyc, obrabiac zdjec, robic stron i co tam jeszcze robi sie w domu. A praca w domu to marzenie przy dzieciach. Bez cudowania, wymyslaniaa,ze nianki...
Mam material i tlumacze sie,bo zupelnie nie tak to odebralas/lyscie
po tym jak odpisalas Moni to ja odpisalam patrzac ze swojej strony i mysle,ze Moni tez. Bo obie nie mamy "zdolnosci", ktore mozemy wykozystac jako praca w domu. A praca w domu to marzenie przy dzieciach. Bez cudowania, wymyslania,ze nianki... Chodzilo mi o to,ze nie trzeba sie o to martwic,bo pracuja w domu jestesmy na miejscu. Jesli mamy pomoc, jakos sie wszystko ulozy to super,ale ogolnie nie ma musu,a wiadomo jak to bywa, babcie sa,ale nie przypilnuja, pracowac na nianke sie nie kalkuluje, z przedszkolami tez roznie jest.
Tak jak Majandra pisze, juz taka jestem. Czasem cos napisze dziwnie i nie pomysle,ze ktos moze to inaczej odczytac

Witam się w niedzielny poranek z pracy, ale za to w dobrym towarzystwie:-) bo dziś Tuśkę sobie przywiozłam;-) mam nadzieję, ze Aga mnie zmieni ok 11 i pojedziemy sobie do domku;-)

Witam i ja.

Wczoraj odciel;i nam dostęp do netu, wrrrrrrrrrrrrrrrr, ale i miało to swoje plusy;-)

U nas słoneczko piekne wczoraj i dzis, ale wiaterek czasami zawiewa aż ciary przechodza............

J a równiez mam spięcie z J od kilku dni, zaczeło sie od głupich spodni a teraz to już wszystkie brudy wyciągamy:wściekła/y:

Miłej niedzieli

reklama
My już w domku:-) na dworze ślumpi deszcz i zrobiło się momentalnie okropnie zimno:wściekła/y: można oszaleć z tą pogodą:wściekła/y: wczoraj w krótkim rękawku a dziś ziomb:wściekła/y: laski jak to było z tą ospą? Tuśka widziala się z Szymkiem ostatnio w poniedziałek a jego wczoraj wysypało:sorry2: jest opcja, ze załapała?:baffled:

Do góry