reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Dziewczynki, trzymajcie kciuki, lece zaraz na usg z moją fasolniką ;) Bardzo się boję... bo te antybiotyki itd... Ale mdłości mam, brzuś już tak mocno nie boli, przytyłam 2 kilo ;) bo mam nie pochamowany apetyt , więc chyba wszystko dobrze prawda?

trzymajcie się mamuśki :-)

reklama
A ja jakaś leniwa się zrobiłam,nawet nie chciało mi się postów napisać:no: :no:
Ciągle mi się spać chce:tak:

Wczoraj Olka walczyła mi do 22-giej ale za to spałyśmy do 7.30:-D A ja już siedzę i ziewam i ledwo na oczy patrzę:-(
Taka jakas zmęczona jestem...a tylko posprzątałam i byłam z małą na saneczkach i to wszystko:no: :no:

Idę sie położyć:tak: :tak: :tak:
Dobranoc

Witam was dziewczyny :-) Troche mnie nie bylo z Wami, ale strasznie bylam zalatana i nie mialam czasu. Widze ze nasze grono powiekszylo sie. Ciesze sie ze jest nas tyle:laugh2: Ja dzisiaj ide do lekarza ale prywatnie bo nie moge sie doczekac az zobacze moja fasolke. Wizyte mam na 18-sta wiec napisze jak wroce, nie moge sie doczekac. Mam nadzieje ze wszystko bedzie OK. Trzymajcie za nas kciuki !!! Pozdrawiam :wink:

ehh nie wiem czemu mi nie działa wklejanie linków w każdym razie majandra wejdź na stronę TWOJE DZIECKO i tam w zakładce "zanim się urodzi" znajdziesz kilka sposobów na nudności, może któryś ci pomoże
pozdrawiam gorąco

:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: Cześć mamuski... Kurde no jestem jakby troche rozczarowana i ehhh sama nie wiem co o tym myśleć.. Wedlug mnie moja fasolka powinna miec ok 6-7 tyg... a wczoraj na usg oprocz czarnej dziury i plamki nic innego nie widac... Pani doktor powiedziala , "że wydaje się jej, że to pęcherzyk ciążowy i nie wygląda na pusty" "jeśli coś jest w środku to ma 1 mm" .... i że ma chyba 5-6 tyg... już nic z tego nie rozumiem... :-( :-( Następna wizyta za miesiąc.. jak ja wytrzymam??? No kurde chyba w 6-7 tygodniu powinno już byc coś widać prawda??? .... Obawiam się najgorszego :zawstydzona/y:

Zobacz mageva, wystarczy ze mialas opozniona owu i juz zmienia sie wszystko.
U mnie w 6 tygodniu nie bylo nic widac. Zobacz.. wedlug terminu ostatniej miesiaczki ja juz powinnam byc w 9 tyg i 1 dniu.. A tu dupa ;) nadal tkwie na poczatky osmego..
Tak naprawde to czasami aparaty do usg sa glupie i tak wszystko wychodzi. Zobaczysz ze za tydzien bedzie juz cos widac :)
najwazniejsze ze lekarka nie stwierdzila pustego pecherzyka :)

na twoim miejscu, dla swietego spokoju, przebolalabym 50 zlotych i poszla na usg prywatnie za tydzien lub dwa.

Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze :)

Mi wprost lekarka powiedziala , ze dla niej moze to byc martwa ciaza, a juz widzialam bijace serduszko mojego malenstwa.. :)
Aha..i jeszcze co mi moja ginka powiedziala. Ta polska juz ;) Aparaty
do usg czesto myla sie we wczesnej ciazy. i nigdy nie mozna stricte ustalic w ktorym sie tygodniu jest. Zawsze to moze byc +/- jeden tydzien.

reklama
to ja w sumie rozumiem moją ginke że jeszcze mnie nie skierowała na usg, skoro tak do ok. 10 tygodnia nic w zasadzie nie widać poza pęcherzykiem i maleńką fasolką no i od 7 tygodnia serducho bije, a tak pomiędzy 11-14 tygodniem to można na dobrym aparacie i przy doswiadczeniu robiącegto wady już stwierdzić

Do góry