reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Hej Mamusie:)
Czy Wam tez tak trudno rano wstac z łóżka?? Ja pracuje od 7, dojezdzam 30 km do pracy, wiec musze wstawac po 5...Zastanawiam sie, jak dlugo jeszcze wytrzymam.
Co do przybierania na wadze..Za mna 1-szy miesiac a wskazowka wagi pokazuje mi 1 kg wiecej. Zaczynam sie troche dołowac, ale moze niepotrzebnie..Najwazniejsze przeciez, zeby nasze Dzidzie były zdrowe:)
Tygrysku, informacji o ciąży pozamacicznej poszukaj w necie. Z tego co ja wiem, to główne objawy to ból brzucha, jajników bądź jednego z nich, krwawienie, czyli w zasadzie niczym szczegółnym od ciąży normalnej sie nie różnią. Potwierdza bądź wyklucza ją badanie USG. Ale zdaża się rzadko. Pozdrawiam:)

Drogie Panie!
A ja właśnie wczoraj powiedziałam szefowej... I co? I zrobiła wielkie oczy, "głupią" minę i czułam jak ciśnienie jej się podnosi. I wiecie co? Nawet mi nie pogratulowała! Każda osoba, której powiedziałam tą cudną nowinę co najmniej mnie uściskała, już nie mówiąc o radosnych wrzaskach i całusach:-D !
I dlatego nie będę mieć najmniejszych skrupułów żeby iść na zwolnienie.
Aha! Już mam nudności! Baaaaaardzo mnie czasami męczą ale przecież to było do przewidzenia!;-) !
Pozdrawiam i trzymajcie się dzielnie!!!

Witam Mamuśki!

Tygrysek - tylko nie zacznij kombinować, że Twoja ciąża jest pozamaciczna. A masz w planach usg?

bo ja dziewczyny idę dzisiaj na pierwsze usg mojej fasoliny (oczywiscie wkleje pozniej zdjecie). I mam nadzieje, ze juz bedzie serducho!

Hanulka - znam to z autopsji... moja niby pogratulowala, ale z biegiem czasu zaczela mi wymyslac rozne nowe zadania... aaa tam, szkoda slow. Teraz i tam mam jeszcze dwa tygodnie zwolnienia.

Carioca to ja zycze powodzenia w wyszukiwaniu serduszka :)

hanulka, ja wcale a wcale mdlosci Tobie nie zazdroszcze :p
A szefowe to sa zwykle paskudy :p

Inez, ponoc w pierwszym trymestrze meczymy sie najbardziej, ale snu potrzebujemy tez za dwoje ;) rtak sobie tlumacze, hihi :D Tak powaznie mowiac, to teraz w takim stanie duzo bym nie wytrzymala.. Chodzi o takie wstawanie o 5 i jezdzenie a pozniej robota.. serio.. Jestem pod wrazeniem :)

Harsharani, sama się sobie dziwię, że jeszcze nie padam na twarz:p Bo popołudniami też wcale nie śpię - za wyjątkiem wczorajszej 2-godzinnej, poobiedniej drzemki:)
Zaczynam łapać doła tak serio..Dopiero minął miesiąć a ja juz kg przytyłam..A czytałam, że w pierwszym trymestrze najlepiej wcale nie przytyć...
Pozdrawiam Mamusie.

Jutro wizyta u lekarza. Nie mogę się doczekać :laugh2: . Samopoczucie dobre, pomijając mdłości oczywiście, no ibrzuszek zaczyna rosnąć , ale waga bez zmian. Nie wiem czy to dobrze czy nie. Tzn oczywiście, chyba jak każda z nas, obawiam się żeby nie przytyć za bardzo, szczególnie że już przed ciążą walczyłam o swój lepszy wygląd. A z drugiej strony najważniejsze jest maleństwo. Zamierzam znowu chodzić na aquaerobik, tyle że tym razem dla kobiet w ciązy. Już nawet dzisiaj powinnam iść na pierwsze zajęcia tyle że jestm na zwolnieniu bo się przeziębiłam, więc nici z basenu :( Ale nie ciągnie mnie do słodyczy więc jest nadzieja że zwaga nie będzie tak źle :)

Harsharani, sama się sobie dziwię, że jeszcze nie padam na twarz:p Bo popołudniami też wcale nie śpię - za wyjątkiem wczorajszej 2-godzinnej, poobiedniej drzemki:)
Zaczynam łapać doła tak serio..Dopiero minął miesiąć a ja juz kg przytyłam..A czytałam, że w pierwszym trymestrze najlepiej wcale nie przytyć...
Pozdrawiam Mamusie.

To co dopiero ja mam powiedziec hehe... Ale mnie duzo podtuczyly kroplowki i jedzenie domowe mojej mamy :p jakos narzekac nie bede, ale czuje ze musze sie zaczac pilnowac :)

Co do basenow itd, to radziam sie gina.. I babka powiedziala ze skoro ja mam problemy z nerkami to powinnam sobie odpuscic.. No ale zobaczymy ;)

reklama
Do góry