reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

wiesz co? Mi czasami pomagalo jak porzadnie zwymiotowalam.. a jesli nie to probuj oszukac smak, ze tak powiem.. Kiedy nie jadlam nic przez dwa dni i czulam ze juz padam, na sile wmuszalam w siebie jedzenie..Ale glownie cos typu sucharki, lekkie owoce.. a za kazdym razem, kiedy mialam cos jesc, wkrapialam sobie do buzi kilka kropel cytryny. To lekko pomagalo...
Warto naprawde tez sprobowac herbatki imbirowej. to na serio pomaga...

reklama
dziewczyny, a jak bym poszła prywatnie na usg to musze mieć skierowanie? Bo moja ginka mi nie dała skierowania to 8/9 tydzień jest teraz a następna wizytę mam na 15-02-2007 i mam shizę że to może ciąża mnoga albo pozamaciczna

idz najlepiej do gina jakiegos i powiedz ze podejrzewasz ze jestes w ciazy..ale wczensiej upewnij sie ( np od jakiejs znajomej) ze ma aparat do usg :p Na pewno bedzie sie chcial upewnic z usg ;) :p

W piatek ide na pierwsze usg. Bedzie troche niekomfortowo bo usg mam o 15:30 a miedzy 14-14:30 mam wypic prawie 2 litry wody i trzymac az do usg. Z Patryniem tez pierwsze usg mialam z pelnym pecherzem i wiem ze ciezko wytrzymac:laugh2: No ale czego sie nie robi... Hehe byle nie popuscic po drodze;-)

Mdlosci jak na razie brak, piersi nie bola, zachcianek nie mam. Ciekawe czy cala ciaza przebiegnie tak lekko. Jestem jednak senna ale po przyjsciu z pracy musze sie zajac synkiem i jeslli maz jest w domu to czasem moge sobie uciac drzemke.
Pozdrawiam

sliczne Carioca :)
Kati, zazdroszcze Ci szczerze mowiac takiej bezproblemowej ciazy... Kiedy mi robiono dwa razy usg, nakazywano wrecz wysiusianie sie przed wiec jestem zdziwiona ze musisz tak duzo wypic. Ale niech moc bedzie z Toba :)

hej dziewuszki :-) :-)

u Mnie sniegu kupę nasypało że aż dzieciaków pełno przed blokiem :tak: :tak: :tak: :tak:

a tak poza tym to ucze się testów na prawko już za tydzień i powiem Wam że boję się na taką pogodę zdawać:baffled: :confused: ale jestem dobrej myśli że bóg będzie ze Mną i będzie czuwał nad Nami :-) :-D

katiNJ trzymaj się dasz radę :-p :-p

reklama
sliczne Carioca :)
Kati, zazdroszcze Ci szczerze mowiac takiej bezproblemowej ciazy... Kiedy mi robiono dwa razy usg, nakazywano wrecz wysiusianie sie przed wiec jestem zdziwiona ze musisz tak duzo wypic. Ale niech moc bedzie z Toba :)

Wiesz za pierwszym razem nie bylo tak fajnie mialam mdlosci, bylam senna, oc zachcianek przytylam 27kg:-) MIalam malo wod plodowych, gestoze i od 30 tyg musialam byc gotowa na wywolywanie porod w kazdej chwili. Ma szczescie ostatecznie udalo mi sie Patrynia przetrzymac prawie do 37 tyg. Zmeczona bylam potwornie, opuchnieta do tak ze nie dalam rady utrzymac kubka w rekach. Ciagle sie boje zeby tym razem to wszystko sie nie potrzylo. Jak na razie jestem mile zaskoczona.
Pozdrowienia

Do góry