Moniu - nie boj sie cesarki, ma ona tez swoje dobre strony np. bedziesz miala myszkę jak nieródka
Nie nastawiaj się negatywnie, bo będzie Ci ciężej.
Majandra - jakoś Twoje opowiadania o początku macieryństwa brzmią optymistycznie i mam nadzieję, ze tylko takie przed wreśniówkami. A jak waga po porodzie?
Jestes sama w domu, czy ktoś Ci pomaga, jak pierwsza kąpiel maleństwa (korzystaliscie z tej gąbeczki do wanienki?)?
Xeone - cos przeoczyłam, napisz jeszcze raz jakie to badania Ci wymyślili?
Ja słyszałam że co roku będzie się zwiększał macierzyński o 2 tygodnie, az dojdzie do 26 tygodni, jednak nie znalazłam nigdzie informacji potwierdzającej ze w 2008 faktycznie macierzynski bedzie dluzszy - nie wiem czy zatwierdzono to ustawą? Natomiast jesli tak by bylo, to na bank dotyczy to mam, ktorych macierzynski nie zakonczyl sie przed koncem 2007 roku - bo tak samo bylo w 2006 roku - wiec mogłybyśmy być wyluzowane, bo się załapiemy. 20 tygodni to 5 miesięcy!
Etka - jaki olejek masz na myśli? Rycynowy? Jak podcytywałam sierpniówki to tam jedna się skusiła i rzecywiście popędziło to poród, chociaż jak czytam na ten temat w necie, to tak średnio się specjaliści wypowiadają. Swoją drogą jak się robi lewatywę przed porodem to tez to ponoc popędza poród, wiec coś w tym jest.
Aina - ale poobijała się ta Twoja Księżniczka jak spadła? Nie gniewaj się że mówię Księżniczka, ale ta Twoja córcia to sprawia wrażenie takiej malej damy, która juz wraca uwagę na ciuszki itp, nie mylę się? W kazdym razie jest to rozkoszne
Iza - no to nie ma wyjścia, idę szukać tych malin w ogródkach, sczerze mówiąc liczyłam na to ze dostane je w jakiejs aptece.
Kati - to ta Twoja maleńka musi być słodziutka! Uprasza się o zdjecia!!!!! I opisz przezycia jak bedziesz miala chwilkę w tym naszym watku "poród jak i gdzie". Jak Ci się wiedie dójeczką dzieciaczków, pomaga Ci ktoś?