reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Odlądam Mam talent i wpadłąm w przerwie;-) Tuśka zachwycona prezentami padła dziś szybciutko i od ponad godziny nie mam dziecka:-) a wraz z nią śpi nowa lala w łóżeczku:-) jeszcze jutro znajdzie prezent obok łóżeczka spodenki, golfik z ukochaną ostatnio kitty i ubranka dla nowej lali:-) szkoda że ja już zachwytu nie zobaczę:-(

Anetasa- rzeczywiście w takim wypadku sprzątanie to syzyfowa praca ;-)

Bo to była syzyfowa praca:wściekła/y: podłogi znów wypadało by myć:wściekła/y:

reklama
Pisałam i zjadło mi posta :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

oj, nie wiem, czy sie dzis wyrobie ze sprztaniem, bo mam taki napiety plan, ze :szok:
\

milego weeknedu:-)

Wysprzątałaś wszystko???

My już po zakupach i chałupka wysprzątana:-) choć nie wiem czy był sens bo plany się zmieniły i jednak moja siostra przyjdzie z Szymkiem do nas:tak: już sobie wyobrażam podłogi po zabawie tych dwóch małych wariatunciów:-D ale cóż musiałyśmy zmienić plan bo szwagier się rozchorował a że Tuśka ma na jego punkcie hopla więc nieuniknione byłyby zabawy z chorym wujkiem a po co ryzykować:sorry:

I jak chałupa cała???;-);-)

Duduś chory..................... od 23 jak zaczął chyrczeć to myśłałam, że gadrło zedrze........... gorączka raz jest a raz nie................... jak noc będzie kiepska to jur pojedziemy do lekarza, a jak znośna to w poniedziałek na pewno pójdziemy obejrzeć małego i wziąc skierowanie na badanie krwi...............
Słabiutki jest , ale z humorkiem:tak: prawie cały dzień dzieci oglądaja bajki:crazy:.......... lekarstwa, syropy bierze, a jak sie buntuje to mówię, że w pupę dam lekarstwo:-p........ wtedy ładnie otwiera japkę. Obejrzałam mu gardło i migdałki są czyste i jasne............ czyli chyba coś z krtania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ale go rozłożyło bidulek dużo zdrówka życzę , a co do bajek raz nie zawsze w sumie co on ma robić w tym łóżku tak to chociaż sobie na bajki popatrzy.

Asia KC
jak ten czas szybko leci właśnie dopatrzyłam się że Ty masz już 25 tyg ciąży za sobą :szok::-)kiedy to zleciał ,coraz bliżej do rozwiązania. A Twój mąż na za ile i na ile przyjeżdża do domku, bo Ty właściwie zostaniesz sama na jakiś czas z maluszkami. A mama albo teściowa mieszkają blisko ?

Wpadam jak bylyskawica, Od rana bylismy na zakupach, nie wiedzielismy co Mikolajowi kupic na mikolajki, kupilismy jakas dziwna pilke-kule ktora przeistacza sie wjakiegos stworka. Mlody wybral sobie tirka i kupilam mu jeszcze kredki.
S pojechal po 12 mys samochod i wplatal sie w zmiane hamulcow:wściekła/y: nie wiem o ktorej zjedzie,a po 17 mamy miec gosci. Zrobilam obiad, tzn. dotarlam placki, ugotowalam mamie pomidorowke, Janusz pozniej przyjedzie zabrac i podszykowalam obied na jutro. I nic mi sie nie chce. Najmniej gosci, tzn. gościówy:confused2:
I jak goście???? Mąż dotarł

Maonia
prezenty kupione? Doszliście już do porozumienia w sprawie wigili gdzie ma być???

My dzisiaj byliśmy na zakupach wydaliśmy już 350 zł a to dopiero połowa prezentów a gdzie reszta i do tego jedzenie:szok::cool2::rofl2:

Oglądałyście może film "Galerianki" ja nie mogłam zasnąć tak mi się kotłowało w głowie :-:)-(z natłoku myśli przecież to były dziewczynki ja to bym tych "gachów" co z takich usług korzystają powywieszał wiecie za co...........

Nuśka impreze dzieckowo przeżyłam najbardziej smiałyśmy się z Gośka jak Tuśka była pod ławą a Szymuś na i ona go karmiła wafelkiem:-D porobiłam zdjęcia jak M jutro zgra to wrzuce:-) uciekam spać bo jutro do pracy:crazy:

Asia KC jak ten czas szybko leci właśnie dopatrzyłam się że Ty masz już 25 tyg ciąży za sobą :szok::-)kiedy to zleciał ,coraz bliżej do rozwiązania. A Twój mąż na za ile i na ile przyjeżdża do domku, bo Ty właściwie zostaniesz sama na jakiś czas z maluszkami. A mama albo teściowa mieszkają blisko ?

My dzisiaj byliśmy na zakupach wydaliśmy już 350 zł a to dopiero połowa prezentów a gdzie reszta i do tego jedzenie:szok::cool2::rofl2:

Oglądałyście może film "Galerianki" ja nie mogłam zasnąć tak mi się kotłowało w głowie :-:)-(z natłoku myśli przecież to były dziewczynki ja to bym tych "gachów" co z takich usług korzystają powywieszał wiecie za co...........

No u mnie już 26tc się zaczął. :-) Fajnie!
Mąż chwilowo w pracy, wraca za tydzień i będzie do 21stycznia. Potem wyjeżdża znowu na 6 tyg i wraca 7mego marca - czyli już tuż przedporodowo :szok::-D

Zazdroszczę Ci zakupów. Bardzo! chciałabym mieć je za sobą... ale niestety.
Jakoś w ogóle nie mogę się zabrać za temat.

Galerianki - nie widziałam ale wiem o co biega... niefajny mocno temat :-(

Och Luandzia - zazdroszczę Ci tak licznej pomocy. I Ty i dzieci na tym korzystacie :tak:

Asia zapomnialam o Tobie :zawstydzona/y:Ty to dopiero jestes supermenka ja nie dalabym rady:no:
bo Zuzia teraz potrzebuje duzo uwagi a ja musze co chwile karmic co mala troche denerwuje bo jest zazdrosna jak w piatek niania wziela na chwile Helenke na rece do Zuzia kazala jej dac ja do lozeczka :sorry:mi tez tak caly czas mowi a przeciez karmic musze a u nas to schodzi minimum pol godziny plus czas na odbekniecie

Maonia
prezenty kupione? Doszliście już do porozumienia w sprawie wigili gdzie ma być???

.
na Mikołaja kupione:tak:na święta jeszcze nie:no:a sprawa wigilii rozwiązana:-)my spędzamy wigilię tak jak D chciał czyli sami w domku, mama idzie do brata, w pierwszy dzień rano chyba pojedziemy do mamy a popołudniu do teściów no i cały drugi dzień świąt mamy równiez dla mamy albo weźmiemy ją do siebie albo zostaniemy u niej to się jeszcze okaże ważne że jest porozumienie w sprawie wigili i że mama zrozumiała dlaczego nie przyjedzsiemy no i że brat zaprosił ja do siebie:-)

Galerianek nie widziałam ale czytałam recenzje i mam zamiar obejrzec.
a my właśnie oglądamy ,,Starsza pani musi zniknąc" świetna komedia:tak::-D:-D:-D

Asia zapomnialam o Tobie :zawstydzona/y:Ty to dopiero jestes supermenka ja nie dalabym rady:no:
bo Zuzia teraz potrzebuje duzo uwagi a ja musze co chwile karmic co mala troche denerwuje bo jest zazdrosna jak w piatek niania wziela na chwile Helenke na rece do Zuzia kazala jej dac ja do lozeczka :sorry:mi tez tak caly czas mowi a przeciez karmic musze a u nas to schodzi minimum pol godziny plus czas na odbekniecie
Luandzia Ola tez była tak zazdrosna o Mateuszka pamiętam że nawet raz kazała mi że mam go komuś oddac albo sprzedac na allegro ale naszczęscie już jej to mineło i Zuzi też ta zazdrośc minie zobaczysz:tak:;-)

DONKAT W dniu urodzin Twych kochana, życzę szczęścia pod dostatkiem. Aby troski i kłopoty, odpłynęły gdzieś ukradkiem. Słońce niech Ci zawsze świeci, a na twarzy uśmiech gości. I by nigdy Ci nie brakło - marzeń, wiary i miłości.

reklama
Wm się o poranku:-) i lecę zaraz zrobić sobie kawkę co by mi sie oczy otworzyły bo się dziś nie wyspałam:cool:Miłego dnia dziewczyny!:-)

DONKAT W dniu urodzin Twych kochana, życzę szczęścia pod dostatkiem. Aby troski i kłopoty, odpłynęły gdzieś ukradkiem. Słońce niech Ci zawsze świeci, a na twarzy uśmiech gości. I by nigdy Ci nie brakło - marzeń, wiary i miłości.

100LAT KOCHANA:-):-):-)

Do góry