reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

i to się nazywa gospodarna i zaradna kobitka;-):tak::-):-):-)
Żebym taka gospodarna jeszcze była w innych dziedzinach życia to byłoby już wszystko ok;-):-D skończyłąm właśnie prasować, zupa już ugotowana stygnie na kuchence muszę jeszcze poodkurzać i umyć podłogę u młodej bo nie wiem co tam się wczoraj działo ale wszystko się klei:eek::wściekła/y: no i muszę się jeszcze kulnąć do sklepu zoologicznego zanieść katalog bo mnie baba zje bo od tygodnia jej niosę:zawstydzona/y: może po drodze zajrzę jeszcze na lumpka:sorry:

reklama
A co tu dziś takie tłumy:szok::-D Tuśka mnie dziś doprowdza do szału całe popołudnie:wściekła/y: cofnęła się w rozwoju i postanowiła znów sikać w majtki:wściekła/y: mam nadzieję że to jakiś chwilowy kryzys bo nie wiem czy to długo wytrzymam:no: jeszcze nadomiar złego po kąpaniu założyłam jej pampka i mała królewna zwaliła po chwili w niego kupe:wściekła/y::crazy::confused2: myślałam że szlak mnie trafi na miejscu:sorry: no nic skoro nikogo nie ma to uciekam oglądać barwy szczęścia;-)

Aneta mój mały też doprowadzał mnie dzis do szału, ale swoim zachowaniem......................... jeszcze nie spi............ zasnąc na drzemkę nie chciał a jak usnął to prawie 3 godziny i teraz są tego skutki, ale już ziewał więc zaniosłam go do łózka i mama nadzieję , że uśnie..............

Moj gagatek tez nie spi, coc nie mial drzemki w dzien. I tez mnie wnerwial dzisiaj,wrrr A moze to ja nerwowa jestem ostatnio:-( Maze o dniu bez mlodego,bo mozg mi sie lasuje. Dobija mnie to,ze nic nie moge zmienic w swoim zyciu,a jak glupia chce jeszcze bardziej udupic sie w domu 2 dzieckiem

Moj gagatek tez nie spi, coc nie mial drzemki w dzien. I tez mnie wnerwial dzisiaj,wrrr A moze to ja nerwowa jestem ostatnio:-( Maze o dniu bez mlodego,bo mozg mi sie lasuje. Dobija mnie to,ze nic nie moge zmienic w swoim zyciu,a jak glupia chce jeszcze bardziej udupic sie w domu 2 dzieckiem
Ja właśnie dlatego narazie nawet nie chcę słyszeć o drugim dziecku:zawstydzona/y: bo ciągle praca a potem dom a w nim non stop z dzieckiem:zawstydzona/y: dlatego wyszłam z założenia że najpierw chce żeby młoda poszła do przedszkola a ja żebym odsapła i złapała trochę luzu i czasu dla samej siebie a potem się zobaczy;-)

witam!!!

chyba znowu nam grozi wymarcie??:szok::szok:

Julitka dolaczyla wczoraj do grupy niegrzeczniuchow:crazy:tak mnie wnerwila swoimi wrzaskami, ze :szok:
za to wieczor mialysmy dlugi, ale spokojny:-)

w nocy tez dlugo spalam za jednym ciageim, bo dopiero nad ranem mala sie krecila za mlekiem:sorry:

widze, ze sie poogda psuje:-:)-(coraz zimniej i w nocy padalo:eek:

dzis wpadnie do nas kolezanka z roczniakiem:-)

Witam jako następna:tak:my niedawno dopiero zeszliśmy z góry:zawstydzona/y:i dzieci właśnie wcinają makaron z jajkiem a ja będe robic kawkę;-)Aneta i reszta BBonów dołańczajcie na kawusie:tak:(śmiac mi sie chce bo ja byłam z tych niepijących kawy a teraz potrafie wypic nawet i 4 dziennie:szok::-D)
futryny i drzwi u dzieci w pokoju zamontowane ale jeszczse klamki brak:eek:pozostały jeszcze 3 pomieczczenia gdzie trzeba będzie zamontowac futryny a reszte drzwi to juz będziemy kupowac później

Witam jako następna:tak:my niedawno dopiero zeszliśmy z góry:zawstydzona/y:i dzieci właśnie wcinają makaron z jajkiem a ja będe robic kawkę;-)Aneta i reszta BBonów dołańczajcie na kawusie:tak:(śmiac mi sie chce bo ja byłam z tych niepijących kawy a teraz potrafie wypic nawet i 4 dziennie:szok::-D)
futryny i drzwi u dzieci w pokoju zamontowane ale jeszczse klamki brak:eek:pozostały jeszcze 3 pomieczczenia gdzie trzeba będzie zamontowac futryny a reszte drzwi to juz będziemy kupowac później
no własnie zastanawiałam się czytając ten Twój post czy nauczyłaś się w końcu pic kawkę, ale widzę że TAK:-)

Widzę, że cosik się rusza u Was z wykończeniem, a raczej dokończeniem wykończenia.... to super............... u nas dzis w końcu wylewaja podłogi:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Mały juz mnie wnerwia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wymusza wszystko płaczem......... jękiem........... marudzeniem................
Zawizłam Maje do przedszkola i małe zakupy zrobiliśmy już.............. po obiadku Maja ma próbę generalną , bo jutro tańczą dla dzieci z Domu Dziecka w ramach Mikołaja:tak:.................

Brzydko sie zrobilo. Cala noc padalo i teraz tez. Wolalabym snieg:sorry:
Wczoraj upieklam ciacha z mielonych orzechow i juz mnie bierze na kolejne. Chyba wpadlam w trans ciasteczkowy na swieta. Wymyslilam sobie gotowanie bigosu,ale to w przyszlym tygodniu. I tak myslalam,ze zrobie makaron z mysla o swietach i uszka (ugotuje i zamroze), bedzie mniej roboty w Wigilie.

reklama
Brzydko sie zrobilo. Cala noc padalo i teraz tez. Wolalabym snieg:sorry:
Wczoraj upieklam ciacha z mielonych orzechow i juz mnie bierze na kolejne. Chyba wpadlam w trans ciasteczkowy na swieta. Wymyslilam sobie gotowanie bigosu,ale to w przyszlym tygodniu. I tak myslalam,ze zrobie makaron z mysla o swietach i uszka (ugotuje i zamroze), bedzie mniej roboty w Wigilie.
o Matko:szok::szok::szok::szok: szacun kochana:tak: Ja własnie małemu włączyłam bajki i przytuliłam sie do niego i usnęłam:szok:, jak on pójdzie drzemac to i ja też............

Pogoda taka sama jak u Ciebie Justyna................ czyli brzydko

Do góry