reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
caly czas sa w glowie,ale nie mozemy sie zgrac, w sensie jak trzeba to bez gumki, poza tym jakies watpliwosci mnie gonia,czy damy rade finansowo,ale zrobimy
Rozumiem obawy aż nadto:tak: Ja mam cały czas takie, ale jak to mój M mówi: na dziecko zawsze się znajdzie.:cool2: ( i coś w tym jest).
Przed momentem dowiedziałam się, ze jak dobrze pójdzie to może będę miała 600pln bonów przed świętami plus paczka dla Damiana. Byłoby zaczepiście. juhuuuuuuuuuu

Ostatnia edycja:
no kurna prosciej:eek: jak bylo w domu 1 dziecko i bylyscie w ciazy z 2 to mialyscie na to 1 starsze rodzinne?

rodzinne tak, bo miescilismy się w 504zł/osobę
czyli mialas 2 becikowe? bo wlasnie zmierzam do odp. na to pytanko
za Mai czasów nie było jeszcze becikowego:no:
Justyna przy Mateuszu miałam dwa becikowe 1000zł z urzędu miasta i 1000zł które przysługiwało każdej polce
dokładnie jak przy Adasiu, jedno nalezy się każdemu a drugie jeśli sie mieści w 504zł
Justyna to drugie socjalne dostaje każdy kto spełni określone warunki tam był jakiś limit dochodu nie wiem czy nie taki jak przy rodzinnym:sorry: i to bez różnicy możesz je dostać nawet jakbyś urodziła 10 dzieci i na każde z nich Ci się należy jeśli masz ten niski dochód oczywiście;-)
Niech mnie któraś w dupe kopnie żebym sie ubrała i ruszyła na te zakupy:sorry:
zostań ja dołączyłam właśnie do kawkujących;-) u nas szaro, buro i ponuro:crazy:
wlasnie o to mi chodzilo,bo w przyszlym roku dostaniemy rodzinne na Mateusza i tak myslalam,ze 2 becikowe tez bedzie nam sie nalezalo
jak dostaniecie rodzinne , to 2 tyś wpadnie na maleństwo:tak:

Rozumiem obawy aż nadto:tak: Ja mam cały czas takie, ale jak to mój M mówi: na dziecko zawsze się znajdzie.:cool2: ( i coś w tym jest).
Przed momentem dowiedziałam się, ze jak dobrze pójdzie to może będę miała 600pln bonów przed świętami plus paczka dla Damiana. Byłoby zaczepiście. juhuuuuuuuuuu
ładnie z tymi bonami i paczką akurat na święta, u nas paczki dzieci dostaja gdzieś w lutym:szok:

Bratowa wczoraj była u gina i pokazał sie siusiak:tak:, braciszek szczęśliwy, bo za Adasiem to aż się trzęsie i na wzajem:tak::-):-):-)

Cześć dziewczyny mam nadzieje ze u was wszystko ok i dzieciaki nie choruja wam zbytnio bo u nas jak to mowi moj W male zoo :sorry:a najgorzej bylo chyba ze mna bo dostalam zapalenia piersi i przy tym 40 stopni goraczki bole miesni stawow glowa myslalam ze umre :crazy: teraz jest juz lepiej ale caly czas biore antybiotyk
Zuzi wychodzi piatka i ma przy tym katar a zeby tego tylko bylo malo katar dostala tez Helenka z mojej winy bo ja przegrzalam bo nie potrafie rozroznic czy jest cieplo czy zimno (mnie od porodu caly czas jest zimno ) a wiecie jak to jest z niemowlakiem ktory ma katar ...niestety nie mam teraz czasu wiecej pisac pozdrawiam was serdecznie

Ja to moge pomarzyc o bonach,czy paczce dla mlodego:confused2:
To tak jak ja:cool:
Luandzia dużo zdrówka dla Was wszystkich życzę a o przegrzewaniu nic mi nie mó bo p[rzy Tuśce miałam ciągle ten sam problem:sorry: za nic nie mogłam wyczuć jak ją odpowiednio ubierać:sorry:

My już po zakupach i spacerku:-) Kupiłyśmy dla Szymka wreszcie samolot tylko naoglądałam się tego tyle że już sama nie wiedziałam który:sorry: i w efekcie doszłam do wniosku że jak mam już wydać 40 kilka zeta za samolocik to wolałam dołożyć i za 60zł wziąc taki z ludzikami i całym lotniskiem;-) tylko założę się że mój M znów będzie mi jęczał że jak zwykle nie trzymam się ustaleń z siostrą i przekraczam wyznaczony budżet:zawstydzona/y: więc chyba mu nawet nie powiem i ten zestaw kosztował bo po co mam słuchać:sorry:

To tak jak ja:cool:
Luandzia dużo zdrówka dla Was wszystkich życzę a o przegrzewaniu nic mi nie mó bo p[rzy Tuśce miałam ciągle ten sam problem:sorry: za nic nie mogłam wyczuć jak ją odpowiednio ubierać:sorry:

My już po zakupach i spacerku:-) Kupiłyśmy dla Szymka wreszcie samolot tylko naoglądałam się tego tyle że już sama nie wiedziałam który:sorry: i w efekcie doszłam do wniosku że jak mam już wydać 40 kilka zeta za samolocik to wolałam dołożyć i za 60zł wziąc taki z ludzikami i całym lotniskiem;-) tylko założę się że mój M znów będzie mi jęczał że jak zwykle nie trzymam się ustaleń z siostrą i przekraczam wyznaczony budżet:zawstydzona/y: więc chyba mu nawet nie powiem i ten zestaw kosztował bo po co mam słuchać:sorry:
dokładnie......... po co samej stwarzać problemy;-):tak::-D

Luandzia zdrówka dla dziewczynek, sił dla Ciebie, współczuję zapalenia bo wiem jak to cholernie boli, przykładaj roztłuczona kapuste :tak:

reklama
Do góry