reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
caly czas sa w glowie,ale nie mozemy sie zgrac, w sensie jak trzeba to bez gumki, poza tym jakies watpliwosci mnie gonia,czy damy rade finansowo,ale zrobimy
Rozumiem obawy aż nadto:tak: Ja mam cały czas takie, ale jak to mój M mówi: na dziecko zawsze się znajdzie.:cool2: ( i coś w tym jest).
Przed momentem dowiedziałam się, ze jak dobrze pójdzie to może będę miała 600pln bonów przed świętami plus paczka dla Damiana. Byłoby zaczepiście. juhuuuuuuuuuu

Ostatnia edycja:
no kurna prosciej:eek: jak bylo w domu 1 dziecko i bylyscie w ciazy z 2 to mialyscie na to 1 starsze rodzinne?

rodzinne tak, bo miescilismy się w 504zł/osobę
czyli mialas 2 becikowe? bo wlasnie zmierzam do odp. na to pytanko
za Mai czasów nie było jeszcze becikowego:no:
Justyna przy Mateuszu miałam dwa becikowe 1000zł z urzędu miasta i 1000zł które przysługiwało każdej polce
dokładnie jak przy Adasiu, jedno nalezy się każdemu a drugie jeśli sie mieści w 504zł
Justyna to drugie socjalne dostaje każdy kto spełni określone warunki tam był jakiś limit dochodu nie wiem czy nie taki jak przy rodzinnym:sorry: i to bez różnicy możesz je dostać nawet jakbyś urodziła 10 dzieci i na każde z nich Ci się należy jeśli masz ten niski dochód oczywiście;-)
Niech mnie któraś w dupe kopnie żebym sie ubrała i ruszyła na te zakupy:sorry:
zostań ja dołączyłam właśnie do kawkujących;-) u nas szaro, buro i ponuro:crazy:
wlasnie o to mi chodzilo,bo w przyszlym roku dostaniemy rodzinne na Mateusza i tak myslalam,ze 2 becikowe tez bedzie nam sie nalezalo
jak dostaniecie rodzinne , to 2 tyś wpadnie na maleństwo:tak:

Rozumiem obawy aż nadto:tak: Ja mam cały czas takie, ale jak to mój M mówi: na dziecko zawsze się znajdzie.:cool2: ( i coś w tym jest).
Przed momentem dowiedziałam się, ze jak dobrze pójdzie to może będę miała 600pln bonów przed świętami plus paczka dla Damiana. Byłoby zaczepiście. juhuuuuuuuuuu
ładnie z tymi bonami i paczką akurat na święta, u nas paczki dzieci dostaja gdzieś w lutym:szok:

Bratowa wczoraj była u gina i pokazał sie siusiak:tak:, braciszek szczęśliwy, bo za Adasiem to aż się trzęsie i na wzajem:tak::-):-):-)

Cześć dziewczyny mam nadzieje ze u was wszystko ok i dzieciaki nie choruja wam zbytnio bo u nas jak to mowi moj W male zoo :sorry:a najgorzej bylo chyba ze mna bo dostalam zapalenia piersi i przy tym 40 stopni goraczki bole miesni stawow glowa myslalam ze umre :crazy: teraz jest juz lepiej ale caly czas biore antybiotyk
Zuzi wychodzi piatka i ma przy tym katar a zeby tego tylko bylo malo katar dostala tez Helenka z mojej winy bo ja przegrzalam bo nie potrafie rozroznic czy jest cieplo czy zimno (mnie od porodu caly czas jest zimno ) a wiecie jak to jest z niemowlakiem ktory ma katar ...niestety nie mam teraz czasu wiecej pisac pozdrawiam was serdecznie

Ja to moge pomarzyc o bonach,czy paczce dla mlodego:confused2:
To tak jak ja:cool:
Luandzia dużo zdrówka dla Was wszystkich życzę a o przegrzewaniu nic mi nie mó bo p[rzy Tuśce miałam ciągle ten sam problem:sorry: za nic nie mogłam wyczuć jak ją odpowiednio ubierać:sorry:

My już po zakupach i spacerku:-) Kupiłyśmy dla Szymka wreszcie samolot tylko naoglądałam się tego tyle że już sama nie wiedziałam który:sorry: i w efekcie doszłam do wniosku że jak mam już wydać 40 kilka zeta za samolocik to wolałam dołożyć i za 60zł wziąc taki z ludzikami i całym lotniskiem;-) tylko założę się że mój M znów będzie mi jęczał że jak zwykle nie trzymam się ustaleń z siostrą i przekraczam wyznaczony budżet:zawstydzona/y: więc chyba mu nawet nie powiem i ten zestaw kosztował bo po co mam słuchać:sorry:

To tak jak ja:cool:
Luandzia dużo zdrówka dla Was wszystkich życzę a o przegrzewaniu nic mi nie mó bo p[rzy Tuśce miałam ciągle ten sam problem:sorry: za nic nie mogłam wyczuć jak ją odpowiednio ubierać:sorry:

My już po zakupach i spacerku:-) Kupiłyśmy dla Szymka wreszcie samolot tylko naoglądałam się tego tyle że już sama nie wiedziałam który:sorry: i w efekcie doszłam do wniosku że jak mam już wydać 40 kilka zeta za samolocik to wolałam dołożyć i za 60zł wziąc taki z ludzikami i całym lotniskiem;-) tylko założę się że mój M znów będzie mi jęczał że jak zwykle nie trzymam się ustaleń z siostrą i przekraczam wyznaczony budżet:zawstydzona/y: więc chyba mu nawet nie powiem i ten zestaw kosztował bo po co mam słuchać:sorry:
dokładnie......... po co samej stwarzać problemy;-):tak::-D

Luandzia zdrówka dla dziewczynek, sił dla Ciebie, współczuję zapalenia bo wiem jak to cholernie boli, przykładaj roztłuczona kapuste :tak:

reklama
Do góry