reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Natalka bawi się w księżniczkę:-D:-D:-Da Mati śpi bo był już słabiutki i ma leki stan podgorączkowy. Ja im dzis czytałam bajke przy świeczce:rofl2:

O proszę jak romatycznie:-) co do tej księżniczki to tak nie koniecznie ostatnio ma fioła na punkcie tego że jest dziewczynką:szok::-D domaga się zakładania zamist spodni spdniczek i sukienek coraz częściej chce się malować moimi kredkami:eek: myślałam że jej to przyjdzie w wieku naście a nie już:-D dziś zarządłą poprzyczepiania wszystkich spinek które mamy na stanie i założyła 3 swoje pierścionki i stwierdział że idzie papa:szok::-D
A no i miałam pytać Was bo aż mi się głupio i wstyd zrobiło czy Wasze dzieci po oduczeniu od pieluch też naśmiewały się z tych które jeszcze nie robią do nocnika:sorry: była dziś u mnie moja siostra z Szymkiem i mały zrobił kupe w pampka a ta mała złośnica zaczęła się śmiać robić mu ciściuś ciuś:sorry: powiedziała że on jest malutki a ona duża:szok: bo robi do nocia a na koniec dodała że do Szymka Mikołaj nie przjdzie bo robi w majtki przy czym to ostatnie to nasza wina bo sami ją tym mikołajem straszyliśmy:zawstydzona/y:

co do tej księżniczki to tak nie koniecznie ostatnio ma fioła na punkcie tego że jest dziewczynką:szok::-D domaga się zakładania zamist spodni spdniczek i sukienek coraz częściej chce się malować moimi kredkami:eek: myślałam że jej to przyjdzie w wieku naście a nie już:-D dziś zarządłą poprzyczepiania wszystkich spinek które mamy na stanie i założyła 3 swoje pierścionki i stwierdział że idzie papa:szok::-D

pewnie się na impreze wybierala albo na podryw:-D:-D:-D:-D

A no i miałam pytać Was bo aż mi się głupio i wstyd zrobiło czy Wasze dzieci po oduczeniu od pieluch też naśmiewały się z tych które jeszcze nie robią do nocnika:sorry: była dziś u mnie moja siostra z Szymkiem i mały zrobił kupe w pampka a ta mała złośnica zaczęła się śmiać robić mu ciściuś ciuś:sorry: powiedziała że on jest malutki a ona duża:szok: bo robi do nocia a na koniec dodała że do Szymka Mikołaj nie przjdzie bo robi w majtki przy czym to ostatnie to nasza wina bo sami ją tym mikołajem straszyliśmy:zawstydzona/y:
nie Mati się nie naśmiewa :no:a Mikołaj to on nawet nie wie kto to jest:zawstydzona/y:

nie Mati się nie naśmiewa :no:a Mikołaj to on nawet nie wie kto to jest:zawstydzona/y:

My ostatnio pokazaliśmy Tuśce kto to jest Mikołaj i jej wytłumaczyliśmy:tak: no i użyliśmy argumentu że Mikołaj przynosi prezenty tylko grzecznym dzieciom i tym które robia siusiu i kupke do nocia;-) co pomogło w jej przyuczeniu bo już odpukać 5 dzień bez żadnej wpadki:-)

na razie prasuje, ale zagladam:tak:

Julitka nie smieje sie z innych dzieci robiacych siku w pamapersa.:no:
Kurcze to tylklo Tuśka taki naśmiewający się złośnik:zawstydzona/y: mam nadzieję że jej przejdzie:sorry: choć przyznam że zadziałoło to trochę motywująco na moją siostrę bo oświadzczyła ze musi się wziąć za młodego:tak:

My ostatnio pokazaliśmy Tuśce kto to jest Mikołaj i jej wytłumaczyliśmy:tak: no i użyliśmy argumentu że Mikołaj przynosi prezenty tylko grzecznym dzieciom i tym które robia siusiu i kupke do nocia;-) co pomogło w jej przyuczeniu bo już odpukać 5 dzień bez żadnej wpadki:-)

Kurcze to tylklo Tuśka taki naśmiewający się złośnik:zawstydzona/y: mam nadzieję że jej przejdzie:sorry: choć przyznam że zadziałoło to trochę motywująco na moją siostrę bo oświadzczyła ze musi się wziąć za młodego:tak:
no to GRATULACJE dla Tuśki:tak::-)Mateusz też w sumie juz był bez wpadek ale kilka dni temu nie wiem co mu się stało ale chyba z 10 razy zesikał się w spodnie:eek::wściekła/y:

Kurcze, chyba bym nie użyła takiego argumentu. To spory stres dla niej... jak się zsika to co? Nie dacie jej prezentu?

I przytępiłabym takie nasmiewanie się...

Mlody wlasnie szkoli S,bo spi w ciuchach "tata mija mija aaa" :-D
Nie wiem,czy Mateusz smialby sie z kogos kto robi w pampersa,bo nie bylo takiej sytuacji,a Gwiazdorem postrasze jak niegrzeczny jest,bo zrozumial jak tlumaczylam,ze przynosi prezenty grzecznym dzieciom.
Bez dyducha nie ma drzemki,a i tak mlody chodzi pozno spac:crazy:

Nie no moja reakcja była natychmiastowa i odrazu jej wytłumaczyłam że nie może się z nikogo śmaić jak zrobi siusiu czy kupe w majtki:sorry: i przypomniałam że ona też tak robiła i każde dziecko musi się nauczyć tak jak ona:tak: a co do argumentu to też go żałuję ale to było tak z głupia bezwiednie jakąś godzine wczesniej zobaczyła w reklamie mikołaja i zpytała kto to i tak poprostu poszło tłumaczenie:sorry: a jej się to zakodowało i teraz jest mi przykro jak pyta czy jak jej się zdaży zsiakać to Mikołaj jej nic nie przynisie:zawstydzona/y: no i tłumaczę dalej że każdemu może się zdażyć wpadka a Mikołaj i tak napewno jest dumny że do tej pory tak świetnie szło:tak:

reklama

jest plus tej sytuacji:tak::tak:

Bez dyducha nie ma drzemki,a i tak mlody chodzi pozno spac:crazy:

przyzwyczjenie robi swoje
a pozno wstaje?
niunka teraz nie spi w dzien, wstaej ok.8.00 a idzie spac o 21.00
13godz an nogach a 11 snu

juz poprasowalam, wykapalam sie, ale lece na lozko czytac, bo P mnie przegania:sorry:

milej nocki i weeknedu:-)
jedziemy jutro do mamy

Do góry