reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Mama dowiedziala sie przez telefon,ze wnusiu wola siku,bo akurat wszpitalu byla i wydala okrzyk zachwytu na cala sale "oj jaki duzy chlopczyk!!!!" a przy dziadku Januszu zrobil na nocniczek i w zasadzie za kazdym razem bardzo go chwali i peka z dumy. Wogole z Januszem to jest tak,ze Mateusz przeciez nie jest jego wnukiem,a my dziecmi,a duma go normalnie rozpiera przy kazdej zdobytej umiejetnosci i kocha go nad zycie. Ba! nawet dumy byl jak Mateusz powiedzial "dziadzia glaka" (dziadek ma lysa glace:-p) bo na czubku ma kolko:-D
Chyba juz wszytko zrobilam, musze jeszcze firany wyprasowac, a brudne wyprac.

reklama
witam!!!

moje dziecko sobie wybralo pore na spanie:wściekła/y:oczywiscie nic jej nie rusza:no:

jutro jedziemy do mamy:-)

dzsis w koncu mzoliwa pogoda byla i pograbialm liscie:tak:

Ja mam w planie ukna umyc,bo u nas ladnie,a jeszcze siatek nie mam wyjetych.

podziwiam. ja sie zabrac nie moge, ale pogoda tez mi jescze nie sprzyjala:sorry2:

O kochana ja to kapcie jak kupuję to chyba tylko po to żeby mieć świadomość że nie zaniedbuję dziecka i je ma:zawstydzona/y: bo Tuśka jest totalnie anty kapciowa i biega bez:tak: tylko przez to mam ciągłe spięcia z mamą bo ona twierdzi że mała będzie chora:wściekła/y: odpukać narazie nic takiego się nie przytrafiło:no: i mam nadzieję że tak zostanie bo co mam zrobić gwoździami jej te kapcie przybić:sorry2::-D

ja to sie dziwie, jak ludzie mowia, ze wbloku podloga zimna. tym bardziej, z edzieci lubia na bosaka biegac i w sumuie, to one nie stoja pol godziny w jednym miejscu, tylko wiecznie w ruchu

Jestem przerazona moja córcią..:szok:....... wczoraj zażyczyła sobie przygotować na dzis do przedszkola rybaczki i bluzkę z takim bolerkiem, które przypomina stanik:sorry::sorry::sorry:.......... umówiły sie z koleżanką, że Maciuś ( ten słynny za którego już dwa razy za mąż wychodziła) , będzie wybierał która jest ładniej ubrana i która ładniejsza........ normalnie szopki............:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

nie przerazaj sie, tylko przyzwyczaj:tak:
teraz dzieci szybciej dojrzewaja.
P siostrzenica w wieku 12lat wygladala na 18stke i juz sie prowadzala z chlopakami. a teraz....:dry:

Moja Ola to ubzdurała sobie że jej mężem będzie Adrian syn sąsiadki który chodzi do 2 klasy podstawówki i ona mówi że jak będzie duża to będzie królewną ,Adrian będzie jej królem i zamieszkają u babci Marysi. Mówi że będą mieli 2 dzieci i ona będzie chodzic do pracy a babcia będzie zajmowac się jej dziecmi:-D:-D:-Doczywiście Adrian nie mam pojęcia że będzie mężem Oli:no::sorry2::-D:-D:-D

dowie sie w odpowiednikm czasie;-)

no moj balkon tak sie nazywa,bo jest okno balkonowe,ale balkonu brak:eek: jest tylko barierka

moja siostra tak ma:tak:

Wogole z Januszem to jest tak,ze Mateusz przeciez nie jest jego wnukiem,a my dziecmi,a duma go normalnie rozpiera przy kazdej zdobytej umiejetnosci i kocha go nad zycie. Ba! nawet dumy byl jak Mateusz powiedzial "dziadzia glaka" (dziadek ma lysa glace:-p) bo na czubku ma kolko:-D
.

jednym slowem, dobry z niego czlowiek:tak::tak:

Właśnie że teściowa nie ma nic przeciwko temu;-):-p wręcz przeciwnie uważa że mała przynajmniej nie będzie miała platfusa;-) to moja mama tak sie przy tych kapciach upiera;-)
Aj, Aneta, szybko czytałam i oczywiście wyczytałam sobie, że teściowa, bo teściowa przecież zawsze ta niedobra, nie? ;-):-p

ja to sie dziwie, jak ludzie mowia, ze wbloku podloga zimna. tym bardziej, z edzieci lubia na bosaka biegac i w sumuie, to one nie stoja pol godziny w jednym miejscu, tylko wiecznie w ruchu
No własnie tym bardziej uważam że moja mama przesadza z tymi kapciami:sorry2:

Aj, Aneta, szybko czytałam i oczywiście wyczytałam sobie, że teściowa, bo teściowa przecież zawsze ta niedobra, nie? ;-):-p
W moim wypadku częściej bywa niestety na odwrót:wściekła/y: niestety bo wolałabym wieszać psy na teściowej niż na własnej matce:sorry2:

Mama dowiedziala sie przez telefon,ze wnusiu wola siku,bo akurat wszpitalu byla i wydala okrzyk zachwytu na cala sale "oj jaki duzy chlopczyk!!!!" a przy dziadku Januszu zrobil na nocniczek i w zasadzie za kazdym razem bardzo go chwali i peka z dumy. Wogole z Januszem to jest tak,ze Mateusz przeciez nie jest jego wnukiem,a my dziecmi,a duma go normalnie rozpiera przy kazdej zdobytej umiejetnosci i kocha go nad zycie. Ba! nawet dumy byl jak Mateusz powiedzial "dziadzia glaka" (dziadek ma lysa glace:-p) bo na czubku ma kolko:-D
Chyba juz wszytko zrobilam, musze jeszcze firany wyprasowac, a brudne wyprac.

U nas jest tak samo Jurek też nie może się małą nazachwycać i za każdą pierdółkę chwali ją tak jakby conajmniej Mont Ewerest zdobyła:-):-D no ale mojego taty chyba nikt nie jest w stanie przebić:no: ten to potrafi się zachwycić małej pierdnięciem:-D

Witam o poranku:-) z kubkiem kawy na dobudzenie choć muszę przyznać że dziś spałam jak niemowlak dawno już się tak nie wyspałam:cool2: Miłego dnia dziewczyny i zaglądajcie tu dziś do mnie;-)

czesc babeczki jestem bo W przyniosl mi lapka do szpitala :sorry2: Helenka spi bo cala noc szalala je co godzine :blink:jest bardzo malutka ale jakos sobie radzi dzisiaj juz przybrala na wadze caly czas ja badaja bo miala przy urodzeniu mniej niz 2,5kg
w szpitalu zostaniemy chyba do poniedzialku bo mala ma jakies wybroczynki w oczach i dostaje na to zastrzyki i kropelki poza tym miala kroplowke bo miala za rzadka krew
porod taki sobie bardzo podobny do pierwszego brak skurczy oksytocyna tyle ze krocej i bez naciecia pozdrawiam

Witaj Luandzia! Gratuluję jeszcze raz małej ślicznotki :-D

Witam się może nie skoro świt ale nadal porannie. Dziś od 7 dzieci hasały głównie w łóżku i okolicach a ja usiłowałam dospać... troszkę nawet się udało.

Planów zaawansowanych na dzisiaj brak - małe porządki, mały spacerek, małe zakupki. Może pomalujemy sobie jesiennie? Zobaczymy.

reklama
Do góry