reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam i ja. Maciuś śpi, zupa się gotuje, to korzystam z chwili.
Nie słuchaj teściowej. Maciuś aż do teraz (zalecenie ortopedy) żadnych kapci nie nosił i jak dotąd kilka razy jedynie katar miał. Ja myślę, że to właśnie hartuje, a nie przeziębia.

Właśnie że teściowa nie ma nic przeciwko temu;-):-p wręcz przeciwnie uważa że mała przynajmniej nie będzie miała platfusa;-) to moja mama tak sie przy tych kapciach upiera;-)

Mateusz na szczesie nie ma nic przeciw kapciom. Ja jak chodze na bosaka,czy w skarpetach to mi simno, poprostu od stop ciagnie i tyle.
Ja róznie czasem chodzę w kapciach czasem w skarpetkach i mi nie ciągnie od podłogi:eek: no chyba że trochę w kuchni od płytek ale w pozostałych pokojach luzik;-)

reklama
Witam i ja.

Net coś mi przerywa i co zacznę pisać to znów nie ma.:wściekła/y:

Adaś chodzi w skarpetokapciach , albo w góralskich, jeszcze ani jednej pary "normalnych" kapci mu nie kupiłam, :no:MAja lata w przedszkolu w kapciach i to jej wystarczy, bo kiedy je ściąga ma mokre jakby były co przed chwila z wody wyciągnięte, :szok:w domciu w skarpetach lub podobnie jak mały w skarpetokapciach.:tak:

U nas slicznie, troche widzę , że wieje, ale po obiadku jak uklepje kopytka pójdizemy z małym zaprowadzić Maje na tańce, bo W KOŃCU dzis sie zaczuynają a juz nie mogła sie doczekać.:tak::tak::tak:

Jestem przerazona moja córcią..:szok:....... wczoraj zażyczyła sobie przygotować na dzis do przedszkola rybaczki i bluzkę z takim bolerkiem, które przypomina stanik:sorry::sorry::sorry:.......... umówiły sie z koleżanką, że Maciuś ( ten słynny za którego już dwa razy za mąż wychodziła) , będzie wybierał która jest ładniej ubrana i która ładniejsza........ normalnie szopki............:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

Chałupa już wysprzatana ale jeszcze sterta prasowania na mnie patrzy:growl: i jakoś średnio chce mi się za nie zabierać:zawstydzona/y:
Agulka jestem w szoku:szok: że też już pięciolatki mają takie pomysły:szok: aż strach pomyśleć co będzie dalej skoro już teraz popisują się przed chłopakami i pozwalają oceniać się po stroju:eek: a najgorsze że w sumie robią to tak bezmyślnie i nie przetłumaczysz bo jeszcze za mała żeby to wszystko zrozumieć:sorry2:

Chałupa już wysprzatana ale jeszcze sterta prasowania na mnie patrzy:growl: i jakoś średnio chce mi się za nie zabierać:zawstydzona/y:
Agulka jestem w szoku:szok: że też już pięciolatki mają takie pomysły:szok: aż strach pomyśleć co będzie dalej skoro już teraz popisują się przed chłopakami i pozwalają oceniać się po stroju:eek: a najgorsze że w sumie robią to tak bezmyślnie i nie przetłumaczysz bo jeszcze za mała żeby to wszystko zrozumieć:sorry2:
dokładnie a jak jej mówię, żeby dała sobie spokój z Maćkiem bo w Szczecinku pozna innych chłopców to jest afera jak ona go potem za kilka lat pozna i skąd będzie wiedziała jak on wygląda:szok::szok::szok::szok:
My jestesmy też w szoku:eek::eek::eek::eek: ale pamiętam siebie w wieku też tak 5-6 lat całowałam sie w przedszkolu z chłopakiem w łazience:cool::confused::confused::confused::confused: i do dnia dzisiejszego dokładnie to pamiętam.
Kiedys oglądałam program, że dzieci własnie takie pierwsze przedszkolna miłosci dobrze pamiętają i nie mozna bagatelizować tego, zlewać tylko rozmawiać

Jejku już południe:szok:jak ten czas mi dziś szybko zleciał
teściowa była na kawce poplotkowałyśmy troszkę a teraz dzieciaczki jedzą obiadek a po wybieramy się na podwórku bo piękna pogoda za oknem:-)
Moja Ola to ubzdurała sobie że jej mężem będzie Adrian syn sąsiadki który chodzi do 2 klasy podstawówki i ona mówi że jak będzie duża to będzie królewną ,Adrian będzie jej królem i zamieszkają u babci Marysi. Mówi że będą mieli 2 dzieci i ona będzie chodzic do pracy a babcia będzie zajmowac się jej dziecmi:-D:-D:-Doczywiście Adrian nie mam pojęcia że będzie mężem Oli:no::sorry2::-D:-D:-D
Justyna ja też czekam na kurteczkę;-)a co do kapci to Mateusz ma po Oli ale i tak zazwyczaj biega bez ale my mapy ciepłą podłogę bo ogrzewanie podłogowe:tak:

Ostatnia edycja:
Ja w zerowce calowalam sie 1 raz na takim samochodziku na placu zabaw. A pozniej to moim mezem mial byc moj kuzyn,a ja mialam byc MISS:-D
Ogrzewanie podlogowe to super sprawa. Oj musze sie wziasc za okno w pokoju poki mlody spi,bo na moj balkon(spluwaczka) bedzie wylazil

reklama
Ha ja w zerówce zaliczyłam swoją pierwszą miłość:-D nawet na randkę pod koszem na śmieci się umówiłam:-D i dostałam różyczkę:-D świetnie to pamiętam:tak: a żeby było zabawniej to on miał na imie jak mój mąż i potem chodziliśmy razem do poctawówki i w 5 klasie byliśmy parą;-):-D Był u nas dziadek który oburzył się tekstem babci że mała nie będzie jej lać po podłogach i powiedział że mam dostarczyć zapas ciuszkó na zmianę i jak trzeba będzie to on sam je będzie prał:tak: a dumny był i bił brawo jak Tuśka przybiegła i zawołała że chce siku i zrobiła do nocnika jakby co najmniej mu gwiazdkę z nieba dała:-) Teraz młoda śpi bo wtuliła sie w dziadka i zasnęła bez pampka:szok: a dziadzius już poszedł. Ja poprasowałam chałupa posprzątana i nie mam co robić chyba sięgnę po książkę:tak:

Do góry