reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

witam sie i ja

jak przeczytałam wpis Klavell ze urodziła śliczną córeczke to pomyślałam że pisze o Luandzi:-D:-D ale zaraz doczytałam:happy2:

u nas śnieg spadł:sorry2: a my dziś wybieramy się na basen do Żar... czyli okolice Gagulca:happy2:

reklama
witam!!!

Julitka mi psuje nerwy od samego rana:wściekła/y: juz chyba z tydzien czasu jest taka zżedliwa i lamentuje o byle co jak baba pod kosciolem:wściekła/y:

a teraz zobaczyla moja wkaldke o zdjela sobie majtki i wkladala:szok::-D

milego dzionka!

Dzień dobry.
witam sie i ja

u nas śnieg spadł:sorry2: a my dziś wybieramy się na basen do Żar... czyli okolice Gagulca:happy2:
No i wszystko jasne. U nas w Urzędzie pracuje babka z Zielonej Góry i rano jak rozmawiałam przez telefon na parkingu , patrząc się na jej autko zastanawiałam się skąd ona przyjechała, ze ma cały biały samochód:shocked2:
asiek, to jeszcze jakieś 10km do mnie;-)

Poza tym to maskara- Młody zasmarkany i zakaszlany, cała noc się wiercił i grzebał mi pod pidżamą i co chwila pobudka:wściekła/y:- jutro zasuwam z Młodym do lekarza bo bardzo brzydki ma kaszel -chciałam dzisiaj ale pani doktor po południu nie przyjmuje:-(; mi głowę rozsadza i jakaś cholera i mnie bierze bo już mam nos zapakowany:wściekła/y:
Ale za to z weselszych wieści- proszę się nie śmiać, ale miałam stresa, żeby moja mamę poinformować o mym odmiennym stanie:zawstydzona/y: Ale że dzisrano zadzwoniła i jakostak rozmowa zeszła na odpowiedni temat no i moja mama stweirdziął ,że sie cieszy i ze wogóle to coś przeczuwała bo śniły sie jej jakieś małe dzieci i to jeszcze trojaczki:szok::szok::szok:i że pierwsze co to pomyslała. No i wyśniła (ale jedno serduszko):tak:;-)

śnieg sypie na całego- prawdziawa biała jesień się u nas zrobiła...

i tak sie zastanawiam czy ten basen to dobry pomysł:confused:

Gagulec to świetnie ze mama dobrze zareagowała i chyba dobrze ze jej sen się w całości nie spełnił;-)

śnieg sypie na całego- prawdziawa biała jesień się u nas zrobiła...
A u nas chlapa, wietrzycho i zimno
i tak sie zastanawiam czy ten basen to dobry pomysł:confused:

Gagulec to świetnie ze mama dobrze zareagowała i chyba dobrze ze jej sen się w całości nie spełnił;-)
Bardzo dobrze; z trojaczkami bym oszalała:szok::szok::szok:

Mi snily sie ostatnio blizniaki i powiedzialam S,ze zero dzieci wiecej,bo jak mi sie wysni to chyba zalamie sie.
Rano troszke popruszylo, mlody siedzial w oknie jak zaczarowany.

Aneta o ile dobrze pamietam masz Zamię w pracy, powiedz mi,czy duzo swiatla potrzebuje? Bo teraz sa w Biedronce po 9 i zastanawiam sie,czy nie kupic, tylko,ze ja mam okna na polnocny wschod i mam dosc ciemno

Justyna Zamia jest bardzo mało wymagajacym kwiatem wiec napewno Ci nie padnie tylko pamietaj zeby jej duzo nie podlewac - ze tak sie wtrace, bo pytanko bylo do Anety;-)

Witam. My po jesiennym wietrznym spacerze. po zajęciach i po obiadku :-)
Łukasz zasnął a ja chwilę relaksu sobie funduję :tak:

Zazdroszczę Wam śniegu - u nas ani jesień ani zima... Na szczęście nie pada dzisiak deszcz bo wtedy ciemno i ponuro.

Poza tym to maskara- Młody zasmarkany i zakaszlany, cała noc się wiercił i grzebał mi pod pidżamą i co chwila pobudka:wściekła/y:- jutro zasuwam z Młodym do lekarza bo bardzo brzydki ma kaszel -chciałam dzisiaj ale pani doktor po południu nie przyjmuje:-(; mi głowę rozsadza i jakaś cholera i mnie bierze bo już mam nos zapakowany:wściekła/y:
Ale za to z weselszych wieści- proszę się nie śmiać, ale miałam stresa, żeby moja mamę poinformować o mym odmiennym stanie:zawstydzona/y: Ale że dzisrano zadzwoniła i jakostak rozmowa zeszła na odpowiedni temat no i moja mama stweirdziął ,że sie cieszy i ze wogóle to coś przeczuwała bo śniły sie jej jakieś małe dzieci i to jeszcze trojaczki:szok::szok::szok:i że pierwsze co to pomyslała. No i wyśniła (ale jedno serduszko):tak:;-)

u nas dostać się do przychodni to poważny problem :eek: ja najczęściej ląduję w nocy lub w weekend w dyżurnej, bo nie mam jak iść po numerek o 7 rano a dodzwonić się nie da...
Gratuluję reakcji mamy :-D No i trojaczki!!!:cool2: By się działo. Mój mąż po testowaniu miał wizję bliźniaków :szok: Na szczescie gin rozwiał je już na pierwszym usg!
I bardzo dobrze, choć te co nie chodzą i tak sobie u lekarza zaświadczenie załatwią. Ciekawe czy mnie to obowiązuje? Skoro ciąże zaczęłam w czerwcu?

reklama
I bardzo dobrze, choć te co nie chodzą i tak sobie u lekarza zaświadczenie załatwią. Ciekawe czy mnie to obowiązuje? Skoro ciąże zaczęłam w czerwcu?
"Kobieta, która była w 10 tyg. ciąży przed 1 listopada nie będzie musiała przedstawiać takiego zaświadczenia, aby dostać becikowe." Tak piszą, ciekawe jak będzie w praktyce
Reakcja mojej mamy całkowicie mnie zaskoczyła, ale znając życie kwestia czasu kiedy zaczną się jakieś dogryzki, docinki, szukanie dziury w całym itp.- taka już jest moja mama:zawstydzona/y::-(

Do góry