reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Witam - miałam mały odwyk od kompa ;-)

Fajne polarki w c&a - może sie wybiorę bo musze dla Pawła coś zakupić - ze wszystkeigo powyrastał :eek:
Chwilowo siedzimy w domu z Pawełkiem bo coś brzuszkowo jest nieteges od wczoraj. A Łukal z tatą na zajęciach się bawi :-) Za oknem plumka...

Witam - miałam mały odwyk od kompa ;-)

Fajne polarki w c&a - może sie wybiorę bo musze dla Pawła coś zakupić - ze wszystkeigo powyrastał :eek:
Chwilowo siedzimy w domu z Pawełkiem bo coś brzuszkowo jest nieteges od wczoraj. A Łukal z tatą na zajęciach się bawi :-) Za oknem plumka...
Za to u nas jest piękna pogoda-słoneczko i cieplutko - typowa polska złota jesień.
A właśnie propos rewolucji brzuszkowo-jelitowych naszych maluszków- czy można podawać węgiel? Młody miał ostatnio sraczunię i teściowa rzuciła hasłem, żeby dać mu węgiel. I tak sie właśnie zastanawiałam:dry:

Nigdy nie podawałam. U dzieci to z reguły szybko przechodzi - łatwiej mi pilnować żeby pił dużo przy biegunce niż zeby potem męczył się z zatwardzeniem...

witam!!!

uuufff, meczacy dzien mialam. dopieor co siadlam, zeby odsapnac:confused:

przynajmniej lodowke odmrozilam, bo juz szron an kuchnie wylazil.

znow musialam sprzatac:szok:jestem przerazona jak my szybko brudzimy w domu:zawstydzona/y::szok: czy dlatego, ze teraz malo sie jest na dworze, a wieksozsc czasu spedzamy ejdnak w domu? pelno wiecznie kurzu, paprochow...codzinenie musz eodkurzac, a ja nie mam zwyczaju az tak szalec;-)

od tygodnia mnie lamie w ramionach i myslalam, z eto od zlego spania,a dzis rozwiazala zagadke: od grabienia lisci:-D:-D

Julitka sie juz kapie:cool2::-p
juz sie domagalaa kapieli w duzej wannie, bo nie codziennie ja kapiemy, a po drugie to dobrze, bo nie spala w dzien, wiec sie orzezwi i dotrwa do wieczora:tak:

Właśnie udało mi się dodzwonić d do ortopedy- najbliższy termin na 25 listopada 2009:szok::szok:

ooo, prypomnialas mi, ja tez musze sie umowic;-)

A Łukal z tatą na zajęciach się bawi :-) Za oknem plumka...

na jakie zajecia chodzi Lukasz?

Za to u nas jest piękna pogoda-słoneczko i cieplutko - typowa polska złota jesień.

u as bylo pochmurno, choc cieplo. oczywiscie jak wywiesilam pranie, to zaczelo padac, a jakze:baffled:

Justyna, co lekarz powiedizal mamie?

No to się narobiłaś... u nas tata dziś na etacie.

Lukasz chodzi na zajęcia ogólnorozowjowe do klubu malucha - http://www.klucha.com.pl/
2x w tyg po godzinie, zajęcia są z rodzicami.
Chciałabym sprawdzić jeszcze jeden klubik blisko nas (ostatnio go wypatrzyłam dopiero) - www.logopedica.com.pl - zajęcia są dłuższe i w ich własnej sali.
No i czekamy na zebranie sie grupy miniprzedszkolaków tutaj - Bajkolandia
Wtedy zrezygnowałabym z innych zajęć.
W mojej okolicy do tej pory była straszna posucha jeśli chodzi o propozycje dla maluszków. Taki urok "starego" osiedla. Teraz się coś ruszyło to staram się korzystać.
No i w okolicach stycznia startujemy z zajęciami adaptacyjnymi w przedszkolu. Raz w tygodniu.

Paweł w jego wieku chodził na zabawy z angielskim ale Łukasz za słabo mówi żeby mu mieszać jeszcze z innym językiem. Dlatego poczekamy jeszcze aż się rozkręci w naszym ojczystym. Choć jestem pewna, że by mu się podobało :)

reklama
Do góry