reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Donkat nie zazdroszczę przygód z automatem ale dobrze że tylko tak się skończyło nie ma jednak jak czujny teściu;-) wiedział kiedy ma iść za potrzebą:-D

A ja dopiero skończyłam robić zakupy na śniadanie dla francuzów a jeszcze nasza pokojowa mnie pocieszyła że jak przyje żdżały francuskie grupy tam gdzie poprzednio pracowała to kelnerki narzekały że strasznie dużo jedzą:szok: a jeszcze wiecej wynoszą:wściekła/y: także zobaczymy jak to będzie. Muszę jeszcze nakryć na jadalni dla nich ale jakoś mi się nie chce:sorry: ale do 22 jeszcze sporo czasu;-)

reklama
waz sie wysunal z dziurki, gdzie odporwadza wode. my mamy taki odplyw zrobiony na scianie wanny. waz jest tam w sumie na stale, t zn nie wyjmuje go po kazdym praniu. podejrzewamy, ze pod wplywem drgan pralki on sie stopniowo wysuwal, wysuwal, az nadszedl ten pechowy moment:sorry:

dobrze, ze tesciu byl w lazience, to szybciej zareagowalismy i uchronilismy panele przed totalnym rozmoczeniem.

teraz tylko dywan caly mokry wisi pod tarasem i teoretycznie schnie. mialam plany go jeszcze uprac tej jesieni, ale zima mi przeszkodzila:-D:eek:
:-D:-D:-D:-D zbereźnica:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

wiitam!!!

pogoda do bani:crazy:
az sie zyc odechciewa:crazy:

a ja mam tyle prania:szok::szok:gdzie ma to schnac, na tej zgniliznie??

wczorj bylismy u Bartusia, ma niecale 2m-ce i juz okrecil sobie rodzicow wokol palca;-):-)

zlozylyscie juz wnioksi o zasilek rodzinny? zbieram sie, zbieram i zebrac nie moge. mialam jechac dzis, ale chyba odloze to na poniedzialek:zawstydzona/y::sorry::szok:
ja też wniosek już pobrałam ,zaświadczenie o dochodach też pozostało tylko wypełnic i zawieźc ale jakoś brack chęci:zawstydzona/y:

trzymam kciuki;-)

oooo, podziwiam. ja jeszcze niunice farbek nie pokazywalam, a to z prostej przyczyny: boje sie:zawstydzona/y:. musze jakos to zorganizowac i sprobujemy

mój uwielbia malowac farbami i strasznie się na tym skupia ale oczywiscie malują tylko pod moją kontrolą

:-):-):-)

monia, jakiegos powera chyba dostalas;-)

to tak na przyjazd koleżanek
;-)

a kiedy dokladnie Wasze swieto?

dokładnie dzisiaj

jaK JA lubie Twoj zachwyt;-):rofl2:

fajnie Ci sie trafilo:tak::tak:

to chyba TYLKO dla zdrowia, bo przeciez nie dal figury?:eek:

ja bym chetnie znow pochodzila na fitness, ale coz, nie mam nianki do malej:-(

oj Monia, wspolczuje z calego serca:-:)-:)-(
ja tak mysle,ze moja niunka pod tym wzgledem to dokuczna nie ejst, ona w inny spoosb nam daje popalic

oj Mateusz to dokucza w taki sposób że rusza to co mu nie wolno ostatnio np. zepsuł 3 z koleji czajnik bezprzewodowy, pilot rozkłada na 5 części, wpycha płyty do DVD D ostatnio wyjął chyba z 5:szok:nawet jeśli coś wysoko położe to dla niego żadne wyzwanie od czego wkońcu są stołki:wściekła/y:

wow, fajooowo!!! tylko tam uwazaj na ich zaloty:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

chyba sie odzywczailas od faceta w domu;-)

boje sie, ze nie ograne tego zywiolu w polaczeniu z farbami:zawstydzona/y:
tak jak pisalam, musz eise dobrze do tego przygotowac

no niestety. kobieta siedzis w domu sama to oczekuje po poworcie meza pomocy, zaintereswoaania, zaanagazowanai, a oni maja to w nosie:-:)-(

zapomnialam sie "pochwalic", ze przedwoczrajszej nocy zalalo nam pol domu:szok:. nastawilam pralke na noc, jak zawsze zreszta. tesciu budzi nas po 5rano, ze woda wyciekla. cala lazienka i maly pokoj w wodzie. dywan sie "suszy" na tej wilgoci. panele delikatniutko spuchly:crazy:
:-:)-:)-:)-(współczuję ja też czesto włańczam pralke na noc albo jak gdzieś wychodze ale ja ten odpływ mam prosto do kanalizacji:tak:
Monia pozostaje ugotować z nich kompoty i w słoiki:tak:
oj nie szło powiedziec wcześniej:-pjuż wszystko wyrzucone :wściekła/y:nawet nie pomyślałam że mogę jeszcze cos z tego zrobic chociażby koktajl dla dzieci albo jak ty piszesz kompoty

oj ale zabiegany dziś dzień właśnie wróciłam z Olą od arelgologa ii kawki u teściowej teraz trzeba zrobic obiadek(ziemniaki na kopytka już prawie ugotowane),posprzątac i szykowac dzieci do teściów

aha Agulka nie rozumiem jak wy przekraczacie te 504zł do zasiłku przecież ostatnio pisałaś że macie 1500zl a żeby przekroczyc tą kwote to musielibyście miec ponad 2000zl:sorry:

Monia, Aga ma jeszcze wychowawcze platne o ile dobrze kojaze.
Jak to jest z tym rodzinnym? Teraz bierzecie kwitki o dochodach z poprzedniego roku ze skarbówki? I do kiedy jest termin skladania? I gdzie to sie sklada? Teraz chyba w opiece,czy czyms takim?

aha Agulka nie rozumiem jak wy przekraczacie te 504zł do zasiłku przecież ostatnio pisałaś że macie 1500zl a żeby przekroczyc tą kwote to musielibyście miec ponad 2000zl:sorry:

Monia, Aga ma jeszcze wychowawcze platne o ile dobrze kojaze.
Jak to jest z tym rodzinnym? Teraz bierzecie kwitki o dochodach z poprzedniego roku ze skarbówki? I do kiedy jest termin skladania? I gdzie to sie sklada? Teraz chyba w opiece,czy czyms takim?
Monia dokładnie tak jak pisze Justyna , w tym m-cu ostatni wychowawczy 512zł ( ale to się nie wlicza ) ......... no i 13 i 14 pensje się tez wlicza, , więc przekraczamy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No i na początku 2008 roku byłam jeszcze na macierzyńskiem więc też było więcej kasy (niby) na koncie

Justyna
do końca paździrernika się składa wraz z dochodami z US z 2008 roku i do opieki, lub jak ja do Urzędu Miasta w dziale zasiłki rodzinne

Maję dziś rano spakowałam i przejęta z walizeczka do przedszkola poszła. Potem zadzwoniłam do pracy mamy czy na pewno ją weźmie, żeby nie było potem rozczarowania, no i w końcu będzie spać u babci

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry