reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Donkat nie zazdroszczę przygód z automatem ale dobrze że tylko tak się skończyło nie ma jednak jak czujny teściu;-) wiedział kiedy ma iść za potrzebą:-D

A ja dopiero skończyłam robić zakupy na śniadanie dla francuzów a jeszcze nasza pokojowa mnie pocieszyła że jak przyje żdżały francuskie grupy tam gdzie poprzednio pracowała to kelnerki narzekały że strasznie dużo jedzą:szok: a jeszcze wiecej wynoszą:wściekła/y: także zobaczymy jak to będzie. Muszę jeszcze nakryć na jadalni dla nich ale jakoś mi się nie chce:sorry: ale do 22 jeszcze sporo czasu;-)

reklama
waz sie wysunal z dziurki, gdzie odporwadza wode. my mamy taki odplyw zrobiony na scianie wanny. waz jest tam w sumie na stale, t zn nie wyjmuje go po kazdym praniu. podejrzewamy, ze pod wplywem drgan pralki on sie stopniowo wysuwal, wysuwal, az nadszedl ten pechowy moment:sorry:

dobrze, ze tesciu byl w lazience, to szybciej zareagowalismy i uchronilismy panele przed totalnym rozmoczeniem.

teraz tylko dywan caly mokry wisi pod tarasem i teoretycznie schnie. mialam plany go jeszcze uprac tej jesieni, ale zima mi przeszkodzila:-D:eek:
:-D:-D:-D:-D zbereźnica:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

wiitam!!!

pogoda do bani:crazy:
az sie zyc odechciewa:crazy:

a ja mam tyle prania:szok::szok:gdzie ma to schnac, na tej zgniliznie??

wczorj bylismy u Bartusia, ma niecale 2m-ce i juz okrecil sobie rodzicow wokol palca;-):-)

zlozylyscie juz wnioksi o zasilek rodzinny? zbieram sie, zbieram i zebrac nie moge. mialam jechac dzis, ale chyba odloze to na poniedzialek:zawstydzona/y::sorry::szok:
ja też wniosek już pobrałam ,zaświadczenie o dochodach też pozostało tylko wypełnic i zawieźc ale jakoś brack chęci:zawstydzona/y:

trzymam kciuki;-)

oooo, podziwiam. ja jeszcze niunice farbek nie pokazywalam, a to z prostej przyczyny: boje sie:zawstydzona/y:. musze jakos to zorganizowac i sprobujemy

mój uwielbia malowac farbami i strasznie się na tym skupia ale oczywiscie malują tylko pod moją kontrolą

:-):-):-)

monia, jakiegos powera chyba dostalas;-)

to tak na przyjazd koleżanek
;-)

a kiedy dokladnie Wasze swieto?

dokładnie dzisiaj

jaK JA lubie Twoj zachwyt;-):rofl2:

fajnie Ci sie trafilo:tak::tak:

to chyba TYLKO dla zdrowia, bo przeciez nie dal figury?:eek:

ja bym chetnie znow pochodzila na fitness, ale coz, nie mam nianki do malej:-(

oj Monia, wspolczuje z calego serca:-:)-:)-(
ja tak mysle,ze moja niunka pod tym wzgledem to dokuczna nie ejst, ona w inny spoosb nam daje popalic

oj Mateusz to dokucza w taki sposób że rusza to co mu nie wolno ostatnio np. zepsuł 3 z koleji czajnik bezprzewodowy, pilot rozkłada na 5 części, wpycha płyty do DVD D ostatnio wyjął chyba z 5:szok:nawet jeśli coś wysoko położe to dla niego żadne wyzwanie od czego wkońcu są stołki:wściekła/y:

wow, fajooowo!!! tylko tam uwazaj na ich zaloty:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

chyba sie odzywczailas od faceta w domu;-)

boje sie, ze nie ograne tego zywiolu w polaczeniu z farbami:zawstydzona/y:
tak jak pisalam, musz eise dobrze do tego przygotowac

no niestety. kobieta siedzis w domu sama to oczekuje po poworcie meza pomocy, zaintereswoaania, zaanagazowanai, a oni maja to w nosie:-:)-(

zapomnialam sie "pochwalic", ze przedwoczrajszej nocy zalalo nam pol domu:szok:. nastawilam pralke na noc, jak zawsze zreszta. tesciu budzi nas po 5rano, ze woda wyciekla. cala lazienka i maly pokoj w wodzie. dywan sie "suszy" na tej wilgoci. panele delikatniutko spuchly:crazy:
:-:)-:)-:)-(współczuję ja też czesto włańczam pralke na noc albo jak gdzieś wychodze ale ja ten odpływ mam prosto do kanalizacji:tak:
Monia pozostaje ugotować z nich kompoty i w słoiki:tak:
oj nie szło powiedziec wcześniej:-pjuż wszystko wyrzucone :wściekła/y:nawet nie pomyślałam że mogę jeszcze cos z tego zrobic chociażby koktajl dla dzieci albo jak ty piszesz kompoty

oj ale zabiegany dziś dzień właśnie wróciłam z Olą od arelgologa ii kawki u teściowej teraz trzeba zrobic obiadek(ziemniaki na kopytka już prawie ugotowane),posprzątac i szykowac dzieci do teściów

aha Agulka nie rozumiem jak wy przekraczacie te 504zł do zasiłku przecież ostatnio pisałaś że macie 1500zl a żeby przekroczyc tą kwote to musielibyście miec ponad 2000zl:sorry:

Monia, Aga ma jeszcze wychowawcze platne o ile dobrze kojaze.
Jak to jest z tym rodzinnym? Teraz bierzecie kwitki o dochodach z poprzedniego roku ze skarbówki? I do kiedy jest termin skladania? I gdzie to sie sklada? Teraz chyba w opiece,czy czyms takim?

aha Agulka nie rozumiem jak wy przekraczacie te 504zł do zasiłku przecież ostatnio pisałaś że macie 1500zl a żeby przekroczyc tą kwote to musielibyście miec ponad 2000zl:sorry:

Monia, Aga ma jeszcze wychowawcze platne o ile dobrze kojaze.
Jak to jest z tym rodzinnym? Teraz bierzecie kwitki o dochodach z poprzedniego roku ze skarbówki? I do kiedy jest termin skladania? I gdzie to sie sklada? Teraz chyba w opiece,czy czyms takim?
Monia dokładnie tak jak pisze Justyna , w tym m-cu ostatni wychowawczy 512zł ( ale to się nie wlicza ) ......... no i 13 i 14 pensje się tez wlicza, , więc przekraczamy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No i na początku 2008 roku byłam jeszcze na macierzyńskiem więc też było więcej kasy (niby) na koncie

Justyna
do końca paździrernika się składa wraz z dochodami z US z 2008 roku i do opieki, lub jak ja do Urzędu Miasta w dziale zasiłki rodzinne

Maję dziś rano spakowałam i przejęta z walizeczka do przedszkola poszła. Potem zadzwoniłam do pracy mamy czy na pewno ją weźmie, żeby nie było potem rozczarowania, no i w końcu będzie spać u babci

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry