reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Donka ja teraz jezdzi po pl to czesto przelotem wpada, a to na obiad, a to na nocke. O 4 wyjezdzal.
Gagulec i wlasnie dlatego S jezdzil jak byl chory,tym bardziej,ze u nas to jedyne zrodlo utrzymania.

Napiety dzien mam dzisiaj. Najpierw tesciowa musze zawiezc do przychodni na szczwpionke WZW,bo szykuje sie na wyciecie kamieni. Pozniej jedziemy do Mogilna,bo na 12 ma wizyte w protezowni,a ja mlodego do mamy i musze isc kupic jej chustke albo jakis sensowny szal. I jeszcze na poczte wyslac ksiazke,bo tylko to udalo mi sie sprzedac. I do jubilera,bo mam pierscionek,ktorego nie chce,bo przypomina... No i mam nadzieje wleciec do lumpka.

reklama
wiitam:-):-)

my dopiero jemy snaidanko:szok:tak sobie dzis dluzej pospalismy;-)

musze zaraz ogarnac chalupke, bo syf wszedzie, a moze kolezanka do nas zajrzy

wczoraj bylam z P ogladac ciagniki siodlowe...no i zaklepalismy sobie jeden:tak:
ja jestem przerazona takimi wielkimi samochodami:-(chyba mam uraz z dziecinstwa:-(
"Kupiłem czarny ciągnik
Kupiłem czarny ciągnik (...)
Nie jest to zwykły Ursus bo ma skórę i komputer
Klimatyzę serwo wiatrak szyber kółko z futer
Piskacz piszczy aż oponki się topią
A ty miła sprawdź czy masz niezłego kopa (...)"
Taki sam?:-D:-D:-D

oby byl w domu jak najkrocej, a z drugiej strony dobrze, ze troche pobedziecie razem:tak:

bolow glowy wspolczuje:-(to taka przypadlosc ciazowa?
Donkat, ból głowy to chyba nie przypadłość ciążowa-chyba, ale skutek skoków ciśnienia i zmian pogody, a także efekt uboczny nerwowej ogólnej sytuacji.

Donka ja teraz jezdzi po pl to czesto przelotem wpada, a to na obiad, a to na nocke. O 4 wyjezdzal.
Gagulec i wlasnie dlatego S jezdzil jak byl chory,tym bardziej,ze u nas to jedyne zrodlo utrzymania.

U nas jeszcze jest ten plus, że nawet jak M siedzi w domu to ma jakaś tam podstawę, która wpływa na konto, a wystarcza to raptem na opłaty.

My juz po zakupach a pogoda tak cudna ze az sie nie chcialo wracac do domu:-) kapucha sie gotuje, makaron tez i miesko smazy tylko ja jakos nie potrafie zrobic lazanek w malej ilosci tylko zawsze jak dla armii:szok: mozna zamrozic lazanki?:sorry: nigdy tego nie robilam i zastanawiam sie co by z tego wyszlo:sorry:
Gagulec ja w pierwszym trymestrze mialam straszne migrenowe bole glowy:wściekła/y: na samo wspomnienie robi mi sie niedobrze:eek: raz nawet ladowalam pod kroplowka z tego powodu:sorry: takze to moga byc przypadlosci ciazowe:tak::crazy:

Gagulec ja w pierwszym trymestrze mialam straszne migrenowe bole glowy:wściekła/y: na samo wspomnienie robi mi sie niedobrze:eek: raz nawet ladowalam pod kroplowka z tego powodu:sorry: takze to moga byc przypadlosci ciazowe:tak::crazy:
Zazdroszczę pogody bo u nas pochmurnie.
A z tymi bólami to nie zazdroszczę, bo ja mam już dość:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bo jak nie głowa, to mnie muli to chce mi się spać- w pierwszej ciąży tylu dolegliwości w takim nasileniu nie nie miałam:szok::szok:

Witam wszystkie.

Gagulec współczuję................ bólu głowy

Justyna ale dzis masz dzień , oby czasu na wszystko starczyło..............
Ja własnie wróciłam ze Sz-ka, mały padł w aucie 1km przed domem, ale go przeniosłam i rozebrałam na śpiuka, teraz smacznie śpi.

Anetasa nie wiem czy mozna zamrozić, ale raczej TAK , bo to makaronowo-mięsna potrwa trochę jakby pierogi tylko w innej wersji.
Ja nigdy nie robiłam łazanek, kiedyś musze spróbować

witam :tak:
od rana chodze zla jak osa a to sprawka oczywiscie dzieciaczkow nic sie nie sluchaja, sa niedobrzy,na nic moje tlumaczenia i prosby :wściekła/y:maly juz dzisiaj mial kare siedzial minutke sam w garazu:zawstydzona/y: ale co z tego ze jak wyszedl to znow robil to samo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zaraz pojde z nimi na dwor bo piekna pogoda czekam tylko az posprzataja zabawki.....mam nadzieje ze nie bede czekac do wieczora:sorry:o wlasnie slysze krzyki i piski z pokoju........................:wściekła/y:
aha dziewczyny mialysmy nie uzywac polskich znakow:sorry:

Ostatnia edycja:
Zazdroszczę pogody bo u nas pochmurnie.
A z tymi bólami to nie zazdroszczę, bo ja mam już dość:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bo jak nie głowa, to mnie muli to chce mi się spać- w pierwszej ciąży tylu dolegliwości w takim nasileniu nie nie miałam:szok::szok:

Mnie nie mulilo ale zasypialam na stojaco:crazy: no i ten bol lba doprowadzal mnie do szalu:wściekła/y:

Anetasa nie wiem czy mozna zamrozić, ale raczej TAK , bo to makaronowo-mięsna potrwa trochę jakby pierogi tylko w innej wersji.
Ja nigdy nie robiłam łazanek, kiedyś musze spróbować

Zadzwoniłam do mamy i powiedziała ze nie radzi mrozic:no: tylko nie wiem czy dlatego ze tak faktycznie jest czy dlatego ze stwierdzila ze przyjdzie pozniej i wezmie troche dla nich:sorry:;-) ale niech jedza na zdrowie:-)
ja nie uzywam;-)

od rana chodze zla jak osa a to sprawka oczywiscie dzieciaczkow nic sie nie sluchaja, sa niedobrzy,na nic moje tlumaczenia i prosby :wściekła/y:maly juz dzisiaj mial kare siedzial minutke sam w garazu:zawstydzona/y: ale co z tego ze jak wyszedl to znow robil to samo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zaraz pojde z nimi na dwor bo piekna pogoda czekam tylko az posprzataja zabawki.....mam nadzieje ze nie bede czekac do wieczora:sorry:o wlasnie slysze krzyki i piski z pokoju........................:wściekła/y:
ja tez czasami szalu dostaję, szczegolnie jak maly nie slucha i Maje bije:wściekła/y:

z przyzwyczajenia uzywam tych znakow, ale postaram sie:tak::-D

Aneta na pewno mamie chodzilo o zarlo;-):tak:

Czesc - a czemu bez polskich znakow?
Postaram sie ale bedzie trudno i cos moge z rozpedu wrzucic...

Ja dzis sobie leze i odpoczywam - przydaloby sie ten moj katar wykonczyc i kaszel ktory mam od niego. Zmeczona jestem...
Maz chlopakami sie zajmuje ale widze ze ledwie wyrabia kondycyjnie (choc wzoraj niewiele mial z nimi do czynienia bo caly dzien byl drwalem i usuwal skutki pazdziernikowej sniezycy z naszej dzialki... A dzieci z dziadkami szalaly glownie.

Ja przy konfliktach chlopakow wychodze z siebie. i przez jednego i drugiego. Starzy drazni i prowokuje a potem piszczy i jojczy. Mlodszy jak sie rozbryka to nie slucha nic a nic :no:
Ech - lobuzy... A potrafia przepieknie sie bawic i wspolpracowac...

reklama
w koncu dorwalam sie do kompa, bo P go okupowal:sorry:

u nas poogda pod zdechlym Azorkiem:crazy:: caly dzien pada i zimno. siedizmy w domku, bo trudno nosa wysciubic. niunka juz lewdo wytrzymuje bez dworu:sorry:

posprzatalam, poprasowalam... teraz mi sie chce spac:-D

Donkat czyli jednak zdecydowaliscie sie :-) zycze powodzenia i tzrymam kciuki:tak:

tak, juz klamka zapadla.
tylko, ze ja sie tak strasznie boje ciezarowych samochodow:szok::szok::szok:
wczorja jak siadlam z P i troszke pokrecil sie po placu, to myslalam, z ena zawal zejde:-:)zawstydzona/y:
juz wiem, jak bede sie o niego bala:-:)-:)-(

Napiety dzien mam dzisiaj.

juz chyba pozalatwiaals?

My juz po zakupach a pogoda tak cudna ze az sie nie chcialo wracac do domu:-) kapucha sie gotuje, makaron tez i miesko smazy tylko ja jakos nie potrafie zrobic lazanek w malej ilosci tylko zawsze jak dla armii:szok: mozna zamrozic lazanki?:sorry: nigdy tego nie robilam i zastanawiam sie co by z tego wyszlo:sorry:

zazdroszcze slonka:-(
u was tez sa popularne lazanki? moja mama pyyyszne robi. a tu w Radomiu ich nie znaja:no:
wydaje mi sie, ze mozna mrozic, tylko osobno farsz i osobno kluchy:tak:

od rana chodze zla jak osa a to sprawka oczywiscie dzieciaczkow nic sie nie sluchaja, sa niedobrzy,na nic moje tlumaczenia i prosby :wściekła/y:maly juz dzisiaj mial kare siedzial minutke sam w garazu:zawstydzona/y: ale co z tego ze jak wyszedl to znow robil to samo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zaraz pojde z nimi na dwor bo piekna pogoda

niech sie wyszaleja na dworze, to moze zgrzecznieja:-):tak:

Maz chlopakami sie zajmuje ale widze ze ledwie wyrabia kondycyjnie

to co masz Ty powiedziec?:eek:

Do góry