reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Brrrrrrrrr u nas też zimno na dworze tylko 1stopień ,wieje jak na pomorzu;-)i pada deszcz ze śniegiem ale biało to u nas jeszcze nie jest:no:
Ja muszę kupic młodemu czapkę na zimę i myślałam o jakiejś kurtce w sumie ma z zeszłego roku ale ona jakaś taka podwórkowa bardziej niż wyjściowa:eek:buty ma z zeszłej zimy bo teściowa kupiła mu na koniec jak były juz wyprzedaze i miał je za duże a teraz ma w sam raz:tak:a i musze jeszcze zmierzyc mu Oli spodnie z kombinezonu czy się w nich nie utopi bo Ola już je w zeszłym roku miała krótkie a Oli zobacze coś w ciucholandzie jakiś podwórkowy kombinezon no i D też by się przydała nowa kurtka tylko on tak jak S Justyny nigdy nic nie potrzebuje i szkoda mu kasy na siebie:sorry:

reklama
P to samo. na sile mu kupuje.
musze wasnie skoczyc do Leclerca, bo sa glofy meskie cienkie, a P uwielbia miec taki pod swetrem.

Julitce musze zakupic kilka par rekawiczek. najlepiej nieprzemakalnych, bo dzis juz 2 pary zalatwila:sorry:
S jest anty golfowy i swetrowy:no: tyle razy namawiałam go na kupno chociażby takiego cieńkiego sweterka - nie i koniec, mogę kupić,ale on i tak tego nie zaloży. Nosi tylko koszule.
Dla Mateusza mam 3 pary rękawiczek i 2 kpl. czapka z szalem po Mikołaju wiec nie kupuje. Na bank teciowa coś kupi,bo ona ma piździelca na tle kupowania wnukom.

Łukasz rano piał z radości jak śnieg zobaczył! :-D Mniej mu się podobało jak w oczy zawiewało ;-)

Za pół godzinki uzbroimy się po zęby w ciepłe ciuchy, weźmiemy też arsenał dla Pawła i idziemy do przedszkola. A wracając do parku - może wymarzonego bałwana z Pawełkiem ulepimy z tej mokrej brei? :tak: Dziś z Łukaszem już jednego zrobiliśmy - duży nei był ale się liczy :-)

Cześć u nas biało jak w zimie i cały cza sypie byłam z Zuzią w sklepie po buty ale nic nie kupiłam bo wszystko przebrane :szok: albo nie ma rozmiaru albo jakiś okropny fason tyle że zmierzyłam małej stopę i stwierdziłam że na zimę musi mieć 25 :szok: bo 24 są takie na teraz
pozostałe sprzęty w tym kombinezon już mam kupione ;-)

Cześć u nas biało jak w zimie i cały cza sypie byłam z Zuzią w sklepie po buty ale nic nie kupiłam bo wszystko przebrane :szok: albo nie ma rozmiaru albo jakiś okropny fason tyle że zmierzyłam małej stopę i stwierdziłam że na zimę musi mieć 25 :szok: bo 24 są takie na teraz
pozostałe sprzęty w tym kombinezon już mam kupione ;-)

wszyscy sie rzucili jak snieg zobaczyli:-D:-D, tak samo bedzie w punkcie wymiany opon. pewnie kolejni nie z tej ziemi:szok::szok:

u nas ten snieg jest straaasznie mokry, na razie za balwana sie nie bralysmy:no:. teraz przestal padac i jest wielka ciapa. od tego roku mamy chodnik przy ulicy po naszej stronie, wiec doszedl anm jeszce jedne obowiazek odsniezania:sorry:

uufff, sprztanelam domek i az mi lepiej:-)
niunka spi:szok: ale usnela o bardziej normalnej porze niz 17;-)

u nas też cały czas sypie ale od razu topnieje więc my biało to jeszcze nie mamy tylko błoto i mokro. Ola jak zobaczyła że pada śnieg to sie ucieszyła że już zima i kazała wyciągac narty:eek::rofl2:

U nas teraz ciapie deszcz i wieje okrutnie:wściekła/y: tato jak szedł do nas to mu parasolke wiatr wygiął i niefotunnie wlnęło mu nią w łuk brwiaowy akurat tam gdzie brakuje mu tej koći:-( i aż krew się polała:-( niech szlak trafi to pogodę:wściekła/y: Tuśka przechodziła chwilowy kryzys ok 14 ale poleżała z 20 minut i bryka dalej:tak: ciekawe czy da rade bez drzemki do wieczora:eek: Idę sobie zrobić kawkę bo coś mnie łeb boli. Co do zimowej odzieży to my też praktycznie wszystko mamy:tak: przydałaby się tylko jeszcze jedna kurtka jakaś wyjścióweczka dla Tusi;-) no i koniecznie rękawiczki bo z zeszłego roku żadne się nie nadają:no:

u nas też cały czas sypie ale od razu topnieje więc my biało to jeszcze nie mamy tylko błoto i mokro. Ola jak zobaczyła że pada śnieg to sie ucieszyła że już zima i kazała wyciągac narty:eek::rofl2:

tak, tak, pamietam, ze bylam taka sama:-D:-D:-D
tylko cokolwiek popruszylo i juz bylo wiele radosci i sie wyciagalo sanki:rofl2:.
a teraz by czlowiek najchetneij siedizal caly dzien w ciepelku i nosa nie wsytawial:sorry:

reklama
Pada i wieje,a ja zmuszona jestem do kiosku podskoczyć, brrrry
Ale mam lenia na obiad, więc będą naleśniki z jabłkami,a na jutro zupkę gulaszową zrobię, właśnie mięsko się rozmraża

Do góry