reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

dziewczyny -podwójne mamy mam pytanie czy wasze dzieci mają razem pokój ?na początku łóżeczko będzie u nas w sypialni ale potem jak mała będzie większa no i będzie przesypiać całą noc nie wiem co zrobić czy urządzić drugi pokój czy dać dziewczynki do jednego Zuzia ma duży pokój tylko do spania miejsce do zabawy ma gdzie indziej i tak właśnie się zastanawiam czy nie lepiej byłoby dla nich żeby były razem :sorry:
moje dzieciaczki mają pokój razem i jak na razie nie myślimy o rozdzielaniu im pokoi:no:tak ostatnio z D właśnie o tym rozmawialiśmy i doszliśmy do wniosku że będziemy ich rozdzielac albo jak Ola pójdzie do szkoły(wiadomo żeby miała swój kącik do nauki i żeby Mati jej w tym nie przeszkadzał) albo po komuni prędzej myśle że to nie będzie potrzebne:no:Siostra D ma dwie córki i dzxiewczyny miały pokój razem ok 10 lat napewno :tak:

reklama
oj Aneta ja będę mocno trzymac kciuki i mam nadzieje że nic gorszego się nie rozwinie

Anatesa dużo zdrowia dla małej teraz niestety jest taka zdradliwa pogoda że wszędzie można coś złapać mam nadzieję że u Natalki to nic poważnego

Oj też mam nadzieję że wrazie czego to tylko jakieś przeziębienie:sorry: i uda nam sie rozpędzić to szybciutko:tak: narazie ładnie śpi i nawet nie słychać charczenia z noska o kaszlu nie wspomnę mam nadzieję że szybkie podanie leków zadziała na nią:tak: no i bardzo się cieszę że chociaż raz tak się udało że coś ją dopadło gdy ja jestem w domu bo sama mogę wszystkiego dopilnować;-) a zazwyczaj od kiedy wróciłam do pracy to jak na złość ją chwytało popołudniu a ja na rano do pracy:wściekła/y: jutro zobaczę co się będzie działo jeśli nie będzie gorzej to przetrzymam ją w domu ale jak pojawi się kaszel itp to popołudniu śmigamy do lekarza:sorry:
Luandzia ja choć nie jestem dwu mamą:sorry: to tak sobie myślę że dla Twoich dziewczynek może być dobrze jak będą razem mieszkać:tak:

Cześć dziewczyny
Donkat od nas też wszystkiego dobrego i udanej zabawy
Monia dzięki za wszystko jeszcze nie wiem czy to to ale pewnie tak
Anatesa dużo zdrowia dla małej teraz niestety jest taka zdradliwa pogoda że wszędzie można coś złapać mam nadzieję że u Natalki to nic poważnego
dziewczyny -podwójne mamy mam pytanie czy wasze dzieci mają razem pokój ?na początku łóżeczko będzie u nas w sypialni ale potem jak mała będzie większa no i będzie przesypiać całą noc nie wiem co zrobić czy urządzić drugi pokój czy dać dziewczynki do jednego Zuzia ma duży pokój tylko do spania miejsce do zabawy ma gdzie indziej i tak właśnie się zastanawiam czy nie lepiej byłoby dla nich żeby były razem :sorry:

Luandzia moje dzieci też są w jednym pokoju:tak: Adaś bo niecałego roku był u nas w pokoju......... potem go oddelegowaliśmy;-) nawet jak mały teraz zapłacze czy zawoła to Maja się nie wybudza:no: Za rok każdy idzie do swojego pokoju;-):tak: ale wiem, że Adaś będzi chciał byc w pokoju z Maja, bo teraz na drzemke nawet sam nie pójdize jak Maja jest w domu......... mówi: dziemy laziem z Mają śpać:tak: .... jako kochan siostra kładzie sie i czeka aż mały uśnie:rofl2:

Aneta zdrówka dla małej............. ta okropna pogoda tak wpływa a ma byc jeszcze gorzej w tym tygodniu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

............. ta okropna pogoda tak wpływa a ma byc jeszcze gorzej w tym tygodniu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ma cały tydzień lac i bedzie poniżej 10stopni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a mnie jakoś na wspomnienia starych bajek i programów wzięlo:eek:właśnie przeglądam i zastanawiam sie żeby jutro dzieciaczkom puścic
Przybysze z Matplanety - odcinek 4 - Pechowy Słoń
pamiętacie to???
kiedyś to były fajne programy np. Tik-Tak, Ciuchcia, Domowe przedszkole,Ulica Sezamkowa, 5-10-15....ach to były czasy:cool2:\

Ostatnia edycja:
Aneta zdrówka dla małej............. ta okropna pogoda tak wpływa a ma byc jeszcze gorzej w tym tygodniu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzięki kochana:tak: a w tym tygodniu nawet jak się małej poprawi to jeśli spradzą się prognozy to ją przekiszę w domu:sorry: bo samej mi sie nie chce wychodzić jak czasem słonko czasem deszcz i do tedo domieszka śniegu:crazy: lecę oglądać film :-) Dobrej nocy:tak:

Aneta - mam nadzieję że nic sie nie rozwinie!

Nasi chłopcy śpią razem w pokoju. Od kiedy Łukasz skończył 9 m-cy. Nie wybudzają sie wzajemnie. Myślę że jak są dwa pokoje to można swobodnie zrobić jeden "sypialny" a drugi "bawialny". A jak będą się chciały dzieci pobawić osobno to przeciez można zabawki niektóre przenieść na czas zabawy...

Aneta - mam nadzieję że nic sie nie rozwinie!

Nasi chłopcy śpią razem w pokoju. Od kiedy Łukasz skończył 9 m-cy. Nie wybudzają sie wzajemnie. Myślę że jak są dwa pokoje to można swobodnie zrobić jeden "sypialny" a drugi "bawialny". A jak będą się chciały dzieci pobawić osobno to przeciez można zabawki niektóre przenieść na czas zabawy...

Zuzia ma pokój do spania i do zabawy akurat nie mieliśmy pomysłu co zrobić z taką otwartą przestrzenią na piętrze więc zajeła ja Zuzka i jej zabawki i będzie dzielić ją z siostrą to jest jakies 50 m więc chyba dadzą sobie radę dodatkowo mam jeszcze jeden mały pokój w którym miała byś sypialnia Helenki ale właśnie tak dzisiaj mi przyszlo do głowy że to bez sensu bo jak bedą spać w jednym pokoju to będziemy je mogli razem usypiać czytać im przed spaniem itd
kurcze znowu mam skurcze mam nadzieję że jeszcze troche wtrzymam:sorry:

Ostatnia edycja:
Ej! No trzymaj! Jeszcze ze 3,5 tyg!!!

Też sobie myślę że u nas chłopcy pomieszkają razem, potem Paweł pójdzie do szkoły, to mu się pokój własny zrobi a Łukal zamieszka z Groszątkiem...
No i u Was ta przestrzeń... pewnie że tak dobrze będzie!

reklama
Zuzia ma pokój do spania i do zabawy akurat nie mieliśmy pomysłu co zrobić z taką otwartą przestrzenią na piętrze więc zajeła ja Zuzka i jej zabawki i będzie dzielić ją z siostrą to jest jakies 50 m więc chyba dadzą sobie radę dodatkowo mam jeszcze jeden mały pokój w którym miała byś sypialnia Helenki ale właśnie tak dzisiaj mi przyszlo do głowy że to bez sensu bo jak bedą spać w jednym pokoju to będziemy je mogli razem usypiać czytać im przed spaniem itd
kurcze znowu mam skurcze mam nadzieję że jeszcze troche wtrzymam:sorry:
Luandzia zaciskaj nogi i nie pozwalaj Helence jeszcze wychodzic;-)wiem wiem łatwo mi się pisze a Ty pewnie się martwisz:zawstydzona/y:

Do góry