reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

czy to oznacza, ze dziecko w wieku naszych malcow , mimo ze chodzi w pieluszczce, to juz cos niecos kuma i stara sie powstrzymac siku i sciaga kolana do przodu?
Chyba chodzi o to, że sprawdza w ten sposób, czy ma pieluszkę. Nie zrozumiałam do końca lekarza, bo nie mogłam się skupić, gdyż moje dziecko stwierdziło, że pozdejmuje wszystkie maskotki z parapetu :eek::sorry::-p

reklama
Ale żeście się rozgadały normalnie nie wyrabiam z czytaniem:szok::szok::szok:
Luandzia ja też twojego W zapamiętałam takiego wyluzowanego ale jednocześnie w głebi serca martwiącego się o żonę i córcię:tak:
Justyna korzystaj korzystaj;-)
Aneta jedź ostrożnie i zamelduj się jak już będziesz w domku
Nuśka jak miło że wpadłaś i prawdę powiedziawszy myślałam że będzie jaskas impreza bo Nuśka na forum a tu posuchu:-:)eek::shocked2:
Doti kurteczka i auto super,Przekaż pozdrowienia dla Ciarioci i Sabinki:tak:;-)
Agulka trzymam kciuki żeby Adaś pospał przynajmniej do 9,00
Donkat Mati też kilka razy próbował wyjśc na dwór w tm co jest i nie raz zdarzyło mu się wyjśc w samym pampersie ale ostatnio nie ma szans bo drzwi zamknięte na górny zamek
Majandra jak smakuje ciasteczko z klocków:rofl2:Maciuś juz sie krztałci na kucharza od młodych lat:happy:

Monia ja marzę żeby Adaś chociaz spał do 7

Mnie tez dzis nie miało być, bo ostatnio bardzo mało sypiam a pojutrze cała noc przed nami, chyba nie dotrwam do oczepin....................... dobrej nocki, jutro na pewno nie będzie mnie wieczorem ,ale za dnia wpadnę...............

Ojej Majandra sorki, umknął mi Twój post. Bo to chyba o pytanie o Oskarka Ci chodzi. W sumie faktycznie chyba mało o nim piszę.

Ok specjalnie dla Ciebie.
Kurcze, trudno tak opisać. No to polecę punktami :-D

Jedzenie: nie cierpi warzyw, owoców i nowości. Generalnie ciężko go nakarmić, bo zwykle nie chce jeść. Ale waży dobrze (25 centyl, wzrost tak samo) więc się jakoś nie stresujemy.

Mówienie: gada po swojemu. Chętnie powtarza wyrazy, ale zwykle je przekręca. Nie układa zdań. Spodziewam się że dosyć późno zacznie mówić, ale jak zacznie to raczej będzie bardzo dociekliwy ;-)

Pieluchy: porażka. Po domu mu nie zakładam aż do momentu kiedy mi się skończą spodenki dla niego. Nie lubi nocnika chyba że mu puszczam bańki mydlane, ale i tak nie nasika.

Spanie: bez problemów. Zasypia ok 20, budzi się o 6, w dzień śpi od 11-12. Ostatnio mu zdjęliśmy jedną ścianę z łóżeczka i przychodzi do nas w nocy, P go odnosi i śpi sobie do rana. Rano przychodzi do mnie, mówi "cześć" i się kładzie i bawi moimi włosami.

Zabawa: lubi i umie bawić się sam. Często się zamyka w pokoju i ładnie się bawi, najczęściej buduje domy z klocków lego albo układa autka na stoliku i potem one się całują :-D. Nie mam problemu żeby np. wziąć prysznic bo on sobie słucha bajek albo się bawi.

Uwielbia: muzykę. Najbardziej "Nad pięknym modrym Dunajem", jak się mu powie żeby zaśpiewał Straussa, to sobie to śpiewa ("tam tam tam tamtamtam":-D:-D). Skakać po łóżku, stukać zabawkami też kocha. No i auta, miłość życia.

Problemy: gryzie i popycha inne dzieci, czasem sam siebie gryzie, wygląda to tak jakby sobie nie radził z emocjami i próbował to rozładować. Ucieka.

Generalnie dogadujemy się, zawsze można ponegocjować :-D

No koleżanko to teraz chyba jesteś zadowolona po moim wieeelkim poście. :-)

Donkat,takie Volvo V70 2.4 benzyna 2000 r. czarny POLECAM !! (746353526) - Aukcje internetowe Allegro
tylko jeszcze tak fajnie nie wygląda. Ono ma 5 metrów długości :szok:. Ja generalnie nie boję się jeździć, do tej pory nic mnie nie przerażało ale tak dużym autem jeszcze nie jeździłam i mam rochę stres.

Bedzie luzik:tak: zobaczysz że szybko się przyzwyczaisz:tak: ja już sobie innego auta niż kombi nie wyobrażam:no:

no to ja tak jeźdzę, nie wyobrażam siebie w obacsach przy kierownicy:no:

No to jest nas dwie;-):-D

Aneta jedź ostrożnie i zamelduj się jak już będziesz w domku

Zgodnie z poleceniem się melduję;-) ale widzę że większość uciekła już spać:-( a z tą ostrożnością za kółkiem to ostatnio ze mną różnie:zawstydzona/y: znów się dziś przyłapałam że nie wiem kiedy a jadę 130 a padał deszcz:zawstydzona/y:

reklama
No koleżanko to teraz chyba jesteś zadowolona po moim wieeelkim poście. :-)
Wybacz, ale nie spodobał mi się ton tej wypowiedzi. Poza tym nie odpowiedziałaś na moje pytanie, bo nie prosiłam Cię, byś po 2 latach wysmażyła posta o Oskarku, tylko spytałam, czemu o nim tak mało piszesz na forum o dzieciach. Jeśli pytanie było trudne lub niewygodne, trzeba było pozostawić je bez odpowiedzi lub wprost napisać: Nie chcę na nie odpowiadać. Koniec z mojej strony, bo nie chcę się kłócić.:no:

Do góry