reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

musze sie pochwalic, ze u nas koniec ze smokiem:-)
ostatnio mala sie nawet upominala, to odcielam koncowke i pokazalam jej mowiac, ze Psotka pogryzla. a ze psotka u nas wyszskto gryzie, to Jultika bez szemrania przyjela te wiadomosc:-)
na cale szczescie bylo bez awantur i placzu:-)
chyba byla ostatnim wrzesniatkiem ze smokeim:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Gratulacje dla Julitki :tak:
oj chyba nie była ostatnim wrześniątkiem ze smoczkiem:no:
a jeśli chodzi o podrzucanie dzieci do babci to moja Ola wiecznie by do nich jeździła wczoraj jak ją teście przywieźli to ona mi powiedziała że przyjechała mnie odwiedzic i wraca jeszcze do jutra do babci:szok::-Dale jednak nie pojechała a dziś zas rozmawiałam z moją mamą i ona by chciała żebym jej przywiozła Olę na kilka dni bo ona teraz pilnuje córkę od brata i razem by się lepiej bawiły no i musze to przemyślec bo jakoś cięzko mi się z nią rozstawac jeszcze teraz jak jej nie było prawie tydzien w domu.No a Mateusza tego urwisa to nikt nie chce nawet na noc brac :no:

reklama
widze monia, ze i u was dzis piekna poogda:tak:

moja siostra mi napisala, ze Kamilek (15lat) wczorja sie pierwszy raz golil:szok:. niedlugo pewnie sie zechce zenic:-D:-D:-D:-D:-D

Tuska to tak Adasko :tak::tak::tak: już się boję soboty, bo chcemy go uspic u mamy i jechać, bedziemy się widziec dopiero po 24 godzinach:szok::szok::szok: jestem ciekawa tej rozłąki

jest zwiazany z Twoja mama, widujecie sie na codzien. bedzie dobrze, zobaczysz.
ja tak przezywalam rok temu, gdy jechalismy na kilka dni do Angli. ja o malo nie zeswirowalam, aJultika jakby sie nie spostrzegla, ze nas nie bylo:-D

moja bratowa Lilę podrzuciła swojej mamie na 3 tyg jak miała niecałe 2 latka:szok::szok: oni pojechali sobie na wczasy:szok::szok::szok::szok::szok:

bez komentarza:no:
wlasnie ostatnio rozmawialamz P, bo na NK widzialam zdjecia kolezanek z liceum. wywynioskowalam z nich, ze byly na wczasach pod palmami same z mezami bez dzieci. dla mnie to jest niepojete, ale dla innych to normalne

:-):tak::tak::tak:

a co do ukladania do snu, to musi byc ten pierwszy raz.
ja za pierwszym razem tez non stop myslalam i sie zadreczalam. a w ten weekend to juz podeszlam bardziej na luza, bo wiem, ze niunka ma dobrze (az za:szok:) u dziadkow i ze nie placze. choc podobniez byla czasem taka zamyslona, smutnawa:-(.
w zasadzie to moze sie w zyciu jescze nie raz zdarzyc, ze trzeba bedzie skorzystac z pomocy w opiece. niektorzy non stop podrzucaja dzieci do dziadkow, zeby miec spokoj i nie maja wyrzutow sumeinia:sorry:
tylko my takie narwane jestesmy:-D

Tuska to tak Adasko :tak::tak::tak: już się boję soboty, bo chcemy go uspic u mamy i jechać, bedziemy się widziec dopiero po 24 godzinach:szok::szok::szok: jestem ciekawa tej rozłąki

wiem że przewrażliwiona jestem:zawstydzona/y: ale wolałabym żeby ten nasz osobny pierwszy raz był jakoś zaplanowany a nie tak na wariata nagle:sorry: dlatego cieszę się że wrócę jednak wcześniej:tak: no i druga sprawa że szkoda mi Mafiego bo moi rodzice nie wyjdą z nim raczej na dwór on dla nich to taki obywatel drugiej kategori u nas w domu i lepiej go traktować jakby go nie było:eek: co w efekcie oznacza że teściowa z nim wyjdzie za nim pojedzie do domu ok 16 a potem dopiero jak ja wrócę. No i już się trzęsę na myśl o powrocie dziś do domu bo M mi zabrał pasata i nim pojechał na tą Słowację a podstawił teściowej punto:szok: dodam że bez wspomagania i że nigdy nim jeszcze nie jeździłam:sorry:

a jeśli chodzi o podrzucanie dzieci do babci to moja Ola wiecznie by do nich jeździła wczoraj jak ją teście przywieźli to ona mi powiedziała że przyjechała mnie odwiedzic i wraca jeszcze do jutra do babci:szok::-Dale jednak nie pojechała a dziś zas rozmawiałam z moją mamą i ona by chciała żebym jej przywiozła Olę na kilka dni bo ona teraz pilnuje córkę od brata i razem by się lepiej bawiły no i musze to przemyślec bo jakoś cięzko mi się z nią rozstawac jeszcze teraz jak jej nie było prawie tydzien w domu.No a Mateusza tego urwisa to nikt nie chce nawet na noc brac :no:
a Mati nie tęskni za Olą? Mój mały nie może sie doczekac kiedy Maja wróci ze ...szkola:tak:, bija się , krzyczą, płaczą.......... ale wszystko razem :-D i jak krzycze na jedno z nich to drugie tuli pierwsze i mówi: moja Maja, albo mój Adaś:sorry:
widze monia, ze i u was dzis piekna poogda:tak:

moja siostra mi napisala, ze Kamilek (15lat) wczorja sie pierwszy raz golil:szok:. niedlugo pewnie sie zechce zenic:-D:-D:-D:-D:-D

jest zwiazany z Twoja mama, widujecie sie na codzien. bedzie dobrze, zobaczysz.
ja tak przezywalam rok temu, gdy jechalismy na kilka dni do Angli. ja o malo nie zeswirowalam, aJultika jakby sie nie spostrzegla, ze nas nie bylo:-D

bez komentarza:no:
wlasnie ostatnio rozmawialamz P, bo na NK widzialam zdjecia kolezanek z liceum. wywynioskowalam z nich, ze byly na wczasach pod palmami same z mezami bez dzieci. dla mnie to jest niepojete, ale dla innych to normalne
o szok , pewnie i w tych sprawach obcykany:rofl2:.
Mam nadzije, że będzie dobrze, jak ostatnio bylismy u dentysty z dziećmi bo rodzice do weterynarza z Tita jeździli to zajechali i zabrali nam dzieci, bo my jeszcze 3 godziny tam garowalismy, to Adaś nie marudził, tylko jak zapytał o mnie, mama powiedziała, że jestm u Pani i tyle:tak:

No i już się trzęsę na myśl o powrocie dziś do domu bo M mi zabrał pasata i nim pojechał na tą Słowację a podstawił teściowej punto:szok: dodam że bez wspomagania i że nigdy nim jeszcze nie jeździłam:sorry:

30km na godz i dojedziesz:-D:-D
pierwsze wrazenie bedzie dzikie, bo mniejszy samochod niz Twoj, ale dasz rade:tak:;-)

No bo to normalka zazwyczaj tak jest że wolą zabierać starsze odchowane juz dzieciaczki;-) z którymi można się już swobodnie dogadać:-) Mati podrośnie to napewno chętni sie znajdą:rofl2:

No to znów mamy coś wspólnego;-) bo ja tez nie wyobrażam sobie zostawić dziecka a sama jechać gdzieś na wakacje:no: no chyba że jak już będzie dużo starsza:tak:

reklama
No bo to normalka zazwyczaj tak jest że wolą zabierać starsze odchowane juz dzieciaczki;-) z którymi można się już swobodnie dogadać:-) Mati podrośnie to napewno chętni sie znajdą:rofl2:

No to znów mamy coś wspólnego;-) bo ja tez nie wyobrażam sobie zostawić dziecka a sama jechać gdzieś na wakacje:no: no chyba że jak już będzie dużo starsza:tak:
my planujemy jeździć sami na wakacje, ale w tym samym czasie dzieci będą na koloniach lub obozach:tak::tak::tak::tak:

Do góry