reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
To zrób sobie dzień lenistwa ;-) w końcu każdemu taki dzień raz na jakiś czas się należy;-) a Tobie napewno po wekendzie na uczelni:-p dobra wymówka;-) ja za to siedzę jak na szpilkach i czekam aż Aga da mi znać czy da radę wcześniej niż Marta mnie zmienić:sorry:tak mi jakoś dziwnie jak pomyślę że nie ja albo M mielibyśmy dziś młodą wykąpać i układać do snu:sorry: to byłby pierwszy raz od urodzenia:sorry::zawstydzona/y:

A ja tam się cieszę że macie lenia;-) bo przynajmniej ktoś mi towarzystwa w pracy dotrzymuje:-p:-)

my już po spacerku piękna pogoda dzieci pojeździły na rowerkach,pospacerowały a teraz wróciliśmy na obiadek:tak:Ziemniaczki sie gotuja więc musiałam tu zajrzec :zawstydzona/y:
Justyna dobrze podjęta decyzja :tak:ja soie jakoś niew wyobrazałam miec w domu jedynaka jednak dzieci we 2 lepiej sie chowają:tak:no a różnica wieku będzie w sam raz ja zawsze chciałam miec właśnie 2-3 lata różnicy między dziecmi i tak mam bo między Olą a Mateuszem jest 2lata i 5 miesięcy:tak:ja nawet niekiedy myśle o 3 ale to tak za kilka lat z drugiej strony przeraża mnie ten poród:zawstydzona/y::eek:

tak mi jakoś dziwnie jak pomyślę że nie ja albo M mielibyśmy dziś młodą wykąpać i układać do snu:sorry: to byłby pierwszy raz od urodzenia:sorry::zawstydzona/y:

A ja tam się cieszę że macie lenia;-) bo przynajmniej ktoś mi towarzystwa w pracy dotrzymuje:-p:-)

:-):tak::tak::tak:

a co do ukladania do snu, to musi byc ten pierwszy raz.
ja za pierwszym razem tez non stop myslalam i sie zadreczalam. a w ten weekend to juz podeszlam bardziej na luza, bo wiem, ze niunka ma dobrze (az za:szok:) u dziadkow i ze nie placze. choc podobniez byla czasem taka zamyslona, smutnawa:-(.
w zasadzie to moze sie w zyciu jescze nie raz zdarzyc, ze trzeba bedzie skorzystac z pomocy w opiece. niektorzy non stop podrzucaja dzieci do dziadkow, zeby miec spokoj i nie maja wyrzutow sumeinia:sorry:
tylko my takie narwane jestesmy:-D

To zrób sobie dzień lenistwa ;-) w końcu każdemu taki dzień raz na jakiś czas się należy;-) a Tobie napewno po wekendzie na uczelni:-p dobra wymówka;-) ja za to siedzę jak na szpilkach i czekam aż Aga da mi znać czy da radę wcześniej niż Marta mnie zmienić:sorry:tak mi jakoś dziwnie jak pomyślę że nie ja albo M mielibyśmy dziś młodą wykąpać i układać do snu:sorry: to byłby pierwszy raz od urodzenia:sorry::zawstydzona/y:

Tuska to tak Adasko :tak::tak::tak: już się boję soboty, bo chcemy go uspic u mamy i jechać, bedziemy się widziec dopiero po 24 godzinach:szok::szok::szok: jestem ciekawa tej rozłąki

:-):tak::tak::tak:

a co do ukladania do snu, to musi byc ten pierwszy raz.
ja za pierwszym razem tez non stop myslalam i sie zadreczalam. a w ten weekend to juz podeszlam bardziej na luza, bo wiem, ze niunka ma dobrze (az za:szok:) u dziadkow i ze nie placze. choc podobniez byla czasem taka zamyslona, smutnawa:-(.
w zasadzie to moze sie w zyciu jescze nie raz zdarzyc, ze trzeba bedzie skorzystac z pomocy w opiece. niektorzy non stop podrzucaja dzieci do dziadkow, zeby miec spokoj i nie maja wyrzutow sumeinia:sorry:
tylko my takie narwane jestesmy:-D
moja bratowa Lilę podrzuciła swojej mamie na 3 tyg jak miała niecałe 2 latka:szok::szok: oni pojechali sobie na wczasy:szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
my już po spacerku piękna pogoda dzieci pojeździły na rowerkach,pospacerowały a teraz wróciliśmy na obiadek:tak:Ziemniaczki sie gotuja więc musiałam tu zajrzec :zawstydzona/y:
Justyna dobrze podjęta decyzja :tak:ja soie jakoś niew wyobrazałam miec w domu jedynaka jednak dzieci we 2 lepiej sie chowają:tak:no a różnica wieku będzie w sam raz ja zawsze chciałam miec właśnie 2-3 lata różnicy między dziecmi i tak mam bo między Olą a Mateuszem jest 2lata i 5 miesięcy:tak:ja nawet niekiedy myśle o 3 ale to tak za kilka lat z drugiej strony przeraża mnie ten poród:zawstydzona/y::eek:
siksa jesteś, więc jeszcze jedno możesz sobie "bzyknąć";-):-D

Do góry