reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Braciszek dla Julitki? A niedawno Donka pisała,że żadnych dzieci więcej:eek:
My zaczynamy w lutym, no może pod koniec stycznia. Trochę zależy mi żeby urodzić do konca przyszlego roku. Mateusz u nas jest sam ze swojego rocznika,a wiadomo na wsi trzeba wszędzie dojechać i jeśli chodzi np. o przedszkole to będzie sam,nie myślałam o tym planując go, tzn. robiąc:-p a w przyszłym roku będzie 2 dzieciaczków w naszym bloku i wtedy inaczej jest...

reklama
Donkat to faktycznie masz niezły dylemat:sorry: nie zazdroszczę tym bardziej że później wrazie czego trzeba tą kase zwracać:wściekła/y: ale tak jak pisze Agulka to musi być Twoja decyzja w końcu to Twój tron;-)
Justyna faktycznie na wsi inaczej i trzeba brać pod uwagę nawet ewentualne kwestie odwożenia dziecka do przedszkola czy szkoły;-) ja i tak jestem pełana podziwu dla Ciebie że myślisz o drugim dziecku ale co sie dziwić jak ja wogóle sobie nie wyobrażam posuadania kolejnego maleństwa w najbliższej przyszłości:zawstydzona/y:

A ja już wiem że wrazie czego kierowniczka mnie zmieni o 20:tak: ale próbuje jeszcze dodzwonić sie do Agi bo jak z nią gadałam to mówiłam że o 15 a w sumie skoro dziadki zajmą sie Tuśką to mogłaby później i może uda sie trochę wcześniej niż o 20;-)

My zaczynamy w lutym, no może pod koniec stycznia. Trochę zależy mi żeby urodzić do konca przyszlego roku. Mateusz u nas jest sam ze swojego rocznika,a wiadomo na wsi trzeba wszędzie dojechać i jeśli chodzi np. o przedszkole to będzie sam,nie myślałam o tym planując go, tzn. robiąc:-p a w przyszłym roku będzie 2 dzieciaczków w naszym bloku i wtedy inaczej jest...
każdy argument jest dobry by zacząc palować:-p:tak:

ja to przetłumaczylam jako działka,ale właśnie sprawdziłam i to jest charynda po naszemu,czyli poszli na orzechy do "sąsiada" bez jego wiedzy;-)

jeszcze jeden. tego tez bym nie pojela:-D:-D:-D
u nas to sie nazywa zlodziejka i juz;-)

bo to sa plany Agulki wobec mnie, anie moje:-D:-D:-D:rofl2:

ale cieplutko dzis u nas. az mil. a jak popatzrylam na prognozy na jutro, to:szok::szok::szok::szok: tylko 13st ideszcz:-(. juz sie zacznie palenie w piecu i zimno:crazy:

Aneta jak na razie to strasznie chcę być w ciąży:-D no i tak od słowa do słowa wyszlo,że jeśli poszłabym do pracy,a mlody do przedszkola to później mogłoby nie być czasu na 2 albo ochota by minęła i Mateusz zostałby sam. Na razie zmieścimy się na kawalerce, na początku roku zmienimy łóżka, tzn. Mateusz dostanie swoje,a my zamienimy nasz wielki narożnik na takie coś Fotel rozkładany 2-oso., Amerykanka PROMOCJA!!! (743779845) - Aukcje internetowe Allegro i będzie dobrze,a później pomyślimy co dalej. A może teraz w totka trafimy, haha

jeszcze jeden. tego tez bym nie pojela:-D:-D:-D
u nas to sie nazywa zlodziejka i juz;-)

bo to sa plany Agulki wobec mnie, anie moje:-D:-D:-D:rofl2:

ale cieplutko dzis u nas. az mil. a jak popatzrylam na prognozy na jutro, to:szok::szok::szok::szok: tylko 13st ideszcz:-(. juz sie zacznie palenie w piecu i zimno:crazy:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

My juz ze dwa razy u dzieci przeplilismy, jak temp była na dworze wdzień 15 stopni a w nocy 1:szok::tak::tak::tak:

Justyna
zdrowe podejście do powiększania rodziny, dal tego ja tez chciałam jedno za drugim ( prawie) a potem zająć sie sobą

Zazdroszczę Wam tego że możecie sobie napalić kiedy chcecie i jest cieplutko;-) my na łasce spółdzielni kiedy włączą to będzie a tak marznijcie i już:crazy:

Aneta jak na razie to strasznie chcę być w ciąży:-D no i tak od słowa do słowa wyszlo,że jeśli poszłabym do pracy,a mlody do przedszkola to później mogłoby nie być czasu na 2 albo ochota by minęła i Mateusz zostałby sam. Na razie zmieścimy się na kawalerce, na początku roku zmienimy łóżka, tzn. Mateusz dostanie swoje,a my zamienimy nasz wielki narożnik na takie coś Fotel rozkładany 2-oso., Amerykanka PROMOCJA!!! (743779845) - Aukcje internetowe Allegro i będzie dobrze,a później pomyślimy co dalej. A może teraz w totka trafimy, haha

Plan super:tak: zazdroszczę odwagi bo samej mi jej brak:zawstydzona/y: nawet ostatnio rozmawialiśmy my z M o tym bo jego zdaniem im dalej będę to odkładać tym trudniej będzie mi się potem ewentualnie zdecydować:sorry: wiem że ma rację i nawet mu ja przyznałam ale co poradzę jak mam jakąś blokade psychiczną i już:eek: i poprostu nie widzę siebie z maleństwem:no: o ciąży już nie wspominajac:sorry:

Zazdroszczę Wam tego że możecie sobie napalić kiedy chcecie i jest cieplutko;-) my na łasce spółdzielni kiedy włączą to będzie a tak marznijcie i już:crazy:

co poradzę jak mam jakąś blokade psychiczną i już:eek: i poprostu nie widzę siebie z maleństwem:no: o ciąży już nie wspominajac:sorry:

tylko, ze u was dluzej jest cieplo w mieszkaniu, niz w domku jednorodzinnym. u nas teraz iweczorami to juz dosc chlodno jest

jest nas dwie:zawstydzona/y:. w ciazy moge byc, ale co do dziecka, to na razie podizekuje:zawstydzona/y:

musze sie pochwalic, ze u nas koniec ze smokiem:-)
ostatnio mala sie nawet upominala, to odcielam koncowke i pokazalam jej mowiac, ze Psotka pogryzla. a ze psotka u nas wyszskto gryzie, to Jultika bez szemrania przyjela te wiadomosc:-)
na cale szczescie bylo bez awantur i placzu:-)
chyba byla ostatnim wrzesniatkiem ze smokeim:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

O Donkat no to gratulacje dla Julitki:-) dobrze że obyło się bez hiterii:tak: zuch dziewczynka :-) widzisz są jakieś dobre strony jednak posiadania Psotki;-):rofl2:

reklama
Do góry