reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Zapomniałam że na bilansie gadałam z lekarką o zlikwidowaniu małej drzemki bo myślałam o tym że może dzięki temu szybciej by chodziła spać;-)ale ona odradziła twierdząc że dziecko do 3 roku życia a czasem i dłużej potzrbuje takiego przerywnika w ciągu dnia a jeśli ją tego pozbawię i zacznę przetrzymywac to fakt przywyknie i szybciej wieczorem będzie szła spać ale z przepełnienia emocjami dnia może się pojawić problem z samym zasypianiem albo własnie liczne pobudki w nocy:-( i zrezygnowałam tym bardziej że zauważyłąm ostatnio że czasem w dzień śpi 2 godziny a czasem potrafi i 4:szok: a to nic nie zmienia i tak czy siak około 22 woła że chce spać:tak:

kurcze, no widzisz, moje podejrzenia sie potwierdzily:tak:
hhhmmmm, co tu teraz zrobic:eek::eek::eek:
pasuje mi baaardzo gdy idzie wczesnie spac, a wdzien daje spokojnie rade bez odpoczynku podczas jej drzemki:sorry:. jednak tez by mi zalezalo, zeby nocki byly w miare spokojne:sorry:. tak zle i tak niedobrze:no:. ciekawe,czy jest taka sznsa, ze sie przyzwyczai i zacnzie dobrze spac?

reklama
zapomnialam sie pochwalic, ze umowilam sie na jutro do fryzjerki:-): podcinanie, bo zle sie czuje w tych wlosach jak nie wiem i pasemka

Hruda, jak Stas dzisiaj? nie goraczkowal i dalas rade wszystko sobie pozalatwiac?

Carioca, co u Ciebie? dawno Cie nie bylo:-(

Gagulec, a Ty jescze kaca leczysz?:sorry:

pasuje mi baaardzo gdy idzie wczesnie spac, a wdzien daje spokojnie rade bez odpoczynku podczas jej drzemki:sorry:. jednak tez by mi zalezalo, zeby nocki byly w miare spokojne:sorry:. tak zle i tak niedobrze:no:. ciekawe,czy jest taka sznsa, ze sie przyzwyczai i zacnzie dobrze spac?

Bo nam zawsze ciężko dogodzić:-p i tak źle i tak nie dobrze;-) teraz to mi sie wydaje że już musztarda po obiedzie bo co teraz zaczniesz ją na siłę kłaść w dzień:sorry: pewnie z czasem się to jakoś unormuje:tak:

Witam i ja o poranku:-) Agulka i Nuśka dzięki za pamięć ale cholerny dialog nie zadziałał i nadal nie działa jutro będą mi wymieniać całą instalacje:wściekła/y: nawet nie wiecie jak żałuję że mnie wirtualna imprezka ominęła:-(

QUOTE=NuŚka;4204748]
Aneta witam kochana i jak w pracy co ze świętami i nowym rokiem??? Jakie rozwiązanie? Dlaczego Ty tak daleko mieszkasz bo ja chętnie bym powtórzyła spotkanie;-) mozesz zabrać swojego tatę :-D:-D:-D:-D

Co świąt i nowego roku to temat narazie spełż na niczym bo Aga musi wrócić z urlopu:wściekła/y: także czuję że wrazie czego wojna dopiero przede mną:wściekła/y: a tatuś Was pozdrawia;-) a co do odległości to nie ma takiej która by nam przeszkodziła w spotkaniu:no: tylko teraz Wasza kolej może zimą jakieś ferie w górach;-):-)

No mamy na wiosnę prezesem pobliskich ogródków działkowych został znajomy kierowcy M i tak się zgadali że dostaliśmy działkę:tak: długo się zastanawialiśmy ale biorąc pod uwagę fakt że mieszkamy w bloku uznaliśmy że przydałoby się miejsce w którym można by sobie w wekend zrobić grilka czy pójśc i poprostu latem rozłożyć małej basen i posiedziec na świeżym powietrzu;-) tylko że ta działka dośc spora ale wogóle nie zagospodarowana trzeba było nawieźć sporo ziemi i tak po trochę powoli M załatwiał gdzie się dało ziemie i nawoził teraz zaczął już powoli siać trawkę no i wreszcie zrobił ogrodzenie żeby nam już tam nikt nie łaził:tak: ale konkretnie weźmiemy się za nią na wiosnę tylko że dobrze myśłałaś że my tacy nie działkowi:zawstydzona/y: bo uprawiać to ja nie mam zamiaru kilka krzaczków owocowych a reszta trawka kwiatuszki itp :zawstydzona/y:

Ale Zuzię dopadło :-( dużo zdrówka dla małej a dla Ciebie sił żeby to przetwrwać i uważaj żebyś się nie zaraziła.

Nas mnie możesz liczyć;-) a jak salon taki duży to na podłodze nas pomieścisz;-)

trzymam za słowo

Mnie naszczęście przynajmniej do tej pory takie sensacje omijają:tak: ale wiem że niestety nadżerka lubi nawracać przynajmniej tak mi kiedyś mój gin powiedział.[/QUOTE]

Anginę to nawet z powietrza można zlapać. Tak mi powiedziała nasza lekarka jak Mateusz był chory zimą. A teściowa...No cóż, zawsze mają swoje zdanie, przeważnie odmienne od naszego lub nastawione na dosranie nam. Przeżyjesz z nią ten dzień i pojedzie w piździot;-) Jesteś mądrą mamą i wiesz,że W zgadaza się z Tobą co do sposobu wychowywania więc jest ok.

Kurna, laski co na obiad robicie,bo ja nawet koncepcji nie mam na dzisiaj
ziemniaki i skrzydełka i udka z niedzielnego grilla:tak:
też uważam że wina lezy w tej drzemce a raczej w jej braku:tak:, ciężko będzioe się jej organizmowi przestwić

Luandzia nie słuchaj teściowej, bo one też nie słyszą co mówią do nich synowe:tak:

Justyna
u nas też dziś została działeczka już wyczyszczona z wszystkich warzyw, buraczków też w pizdu. W czwartek planujemy kisic kapustę z w piątek buraczki z papryką do słoików.
O porze do słoików pierwsze słyszę , a ja robię sałatkę i zupę porową,,,,,,,,,,,,,,,,,, o wiem co zrobię w czwartek na obiad:tak:

Donkta kcukasy za leasing

Monia fajowo masz, że możesz córcie podrzucić, u nas to raczej nie realne,

Donkat Adaś do tej pory budzi sie w nocy na ......... wodę

Dziś przyszedł przekaz pocztowy --------- dla Adasia, teściowa przysłała kasę na prezent:sorry:

Dzis odebrałam wyniki kriw Adasia. Żelazo jest SUPER. Ma 107 a skala jest między 50-155:tak::-):-):-):-):-):-):-) wcześniej miał 14:szok::szok::szok:
jUtro bilasn i szczepionka na Pneumokoki

No, ja na moment. Bardzo aktywne ostatnie 2 tygodnie, a nie bedzie lepiej.
PONIEWAŻ:
Od dzis jestem studentka ! :)
W czwartek chrzest Olafa
W sobote przyjezdza do mnie znajomy Angol i jade do Poznania...
W niedziele jade do Biskupina
i tak do srody...

Nie mam ostatnio czasu na nic, od jutra zaczynam zalatwianie w szkole, bo okazalo sie, ze stypendium to do 30 jednak.
STrasznie sie ciesze i pozdrawiam:)

Donkat Adaś do tej pory budzi sie w nocy na ......... wodę

Dzis odebrałam wyniki kriw Adasia. Żelazo jest SUPER. Ma 107 a skala jest między 50-155:tak::-):-):-):-):-):-):-) wcześniej miał 14:szok::szok::szok:
jUtro bilasn i szczepionka na Pneumokoki

Julitka juz sie dlugo nie budzila i nie wolala mleka, czasem tylko w goraca noc chciala wode. ale teraz chyba jak sie przebudzi i nie moza zasnac to jeczy o mleko.

jeszcze wroce do tego spania. moze gdyby mala wstawala wczesniej, to i by zdazyla pospac w dzien i pojsc normalnie spac wiecozrem. a ona jendak woli pozno pojsc spac i dlugo spac rano:sorry:

super wyniki!!!!!!!!!!! a kysz anemio, a kysz!:-)

No, ja na moment. Bardzo aktywne ostatnie 2 tygodnie, a nie bedzie lepiej.
PONIEWAŻ:
Od dzis jestem studentka ! :)
W czwartek chrzest Olafa
W sobote przyjezdza do mnie znajomy Angol i jade do Poznania...
W niedziele jade do Biskupina
i tak do srody...

Nie mam ostatnio czasu na nic, od jutra zaczynam zalatwianie w szkole, bo okazalo sie, ze stypendium to do 30 jednak.
STrasznie sie ciesze i pozdrawiam:)

swietnie, ze sie udalo:-):-):-)

jak ochloniesz, to zdaj relacje jak sie udaly wyjazdy:-)

reklama
Gagulec, a kogo chcesz podgladac?:rofl2:

Majandra, :tak::tak:, inaczej by bylo nudno:-D. choc w koncu mozna by bylo stworzyc instrukcje obslugi dziecka tak bardzo potzrebna niektorym rodzicom;-):-D
nie powiem, bo martwi mnie to niemycie zabkow. wiem, ze to bardzo wazne, sama dbam o zeby jak moge. sa momenty, ze Julitka daje mi umyc zabki, a czasem chce tylko "siama" i mi juz nie pozwala. nie skutkuje tlumaczenie, prosba, przytaczanie chlopca z bajki, z ejego bolaly i ja tez beda:-(. coz wiec poradze? nic. pozostaje mi tylko probowac i czkac az jje minie przekornosc

Do góry