reklama
My niedawno szczepilsmy, z poczatkiem wrzesnia.powod: zlobek...bo tak to bym nie szczepila. Bo jakos nie wierze w te wszystkie szczepionki ktore i tak mnie nie uspakajaja - co ma byc to bedzie. Ale jesli Stas ma lzej przechodzic infekcje chodzac teraz do zlobka to sie zgodzilam - 270zikaWitam ja na małą minutkę (przerwa w pracy sniadankuję;-))
Ja tak wpadam tylko by zadać pytanie a wieczorkiem sobie z Wami popiszę,
wiem że temat poruszany milion razy ale ja jutro musze pojąć decyzję narazie jest na tak Szczepienie przeciw PNEUMOKOKOM??
Bardzo proszę napiszcie mi które z Was szczepiły bądź będą szczepiły teraz ??
I proszę również o odpowiedź mamy które nie szczepią i dlaczego????
BARDZO MI ZALEŻY NA ODPOWIEDZI. (bo ja niby chce ale nie wiem czy to dobrze czy nie za duzo tych szczepień a z drugiej strony jak nie zaszczepie to będę żałować ze może jednak warto???????)
A nie musisz już tej szczepionki powtarzać? Ja właśnie z tych samych powodów się wstrzymałam ze szczepieniem do przyszłego roku kiedy młoda pójdzie do przedszkola.My niedawno szczepilsmy, z poczatkiem wrzesnia.powod: zlobek...bo tak to bym nie szczepila. Bo jakos nie wierze w te wszystkie szczepionki ktore i tak mnie nie uspakajaja - co ma byc to bedzie. Ale jesli Stas ma lzej przechodzic infekcje chodzac teraz do zlobka to sie zgodzilam - 270zika
Z tego co wiem to nie...ale sie nie upieramA nie musisz już tej szczepionki powtarzać? Ja właśnie z tych samych powodów się wstrzymałam ze szczepieniem do przyszłego roku kiedy młoda pójdzie do przedszkola.
Dostałam wydrukowane wizytowki - slicznie wyszly, takie jak chcialam - i od razu mam lepszy humor:-):-)tralalala
Z tego co wiem to nie...ale sie nie upieram
Dostałam wydrukowane wizytowki - slicznie wyszly, takie jak chcialam - i od razu mam lepszy humor:-):-)tralalala
Właśnie mnie się kojarzy że ta nasza pediatra mówiła że do 3 roku życia potrzebne są potem kolejne dawki a powyżej wystarczy już 1 ale też sobie nie dam ręki uciąć muszę zapytać moją siostre bo też szczepiła ostatnio młodego.
Ha albo sie coś zmieniło albo mi coś pomieszało bo moja siora właśnie mi napisała na gg że po 2 roku życia już tylko 1 dawka;-)
Ostatnia edycja:
gabids
styczeń 2002, Wrześniowe mamy'07
Witam dawno mnie tu nie bylo:-)
Nuska ja szczepilam mala na meningo i pneumo ale tylko dlatego ze w uk to obowizakowe i bez tego nie przyjmuja do szkoly i przedszkola.Jesli bym miala wybor to bym nie szczepila wedlog mnie to tylko wyluda grosza przez koncerny farmakologiczne ,dodam ze na zdrowie nigdy nie zaluje pieniazkow ale na szczepionki tak bo sa zupelnie bez sensu.Zadna szczepionka nie daje gwarancji ze sie nie zachoruje na ta chorobe za to moze dac gwarancje na niepozadane odczyny poszczepienne.
U nas wszystko ok
Pozdrawiam wszystkich.
Nuska ja szczepilam mala na meningo i pneumo ale tylko dlatego ze w uk to obowizakowe i bez tego nie przyjmuja do szkoly i przedszkola.Jesli bym miala wybor to bym nie szczepila wedlog mnie to tylko wyluda grosza przez koncerny farmakologiczne ,dodam ze na zdrowie nigdy nie zaluje pieniazkow ale na szczepionki tak bo sa zupelnie bez sensu.Zadna szczepionka nie daje gwarancji ze sie nie zachoruje na ta chorobe za to moze dac gwarancje na niepozadane odczyny poszczepienne.
U nas wszystko ok
Pozdrawiam wszystkich.
Witam.
W końcu cos się ruszyło i mogłam cos poczytać
U nas luzik, rozmawiałąm wczoraj z mamą , której ciut zazdroszczę, bo cły wczorajszy dzień spędzili w Wenecji
Tita nie chce mnie słuchać , wczoraj ani razu nie chciała wyśc się załatwić a efektem tego zdoiła się w nocy w łazience a jak do niej podejdziesz to się rzuca z zębiskami
u nas nie ma jeszcze ani jednej piątki
co do antykoncepcji, to ostatnio lekarz zaproponował mi krążki NuvaRing, czy która miała juz doświadczenie z czyms takim, to nowość......... wkłada się taki krążek do środka na 3 tyg i spokój , potem wyciąga a tydzień później znów nowy na 3 tyg i tak w kółko
w starej chałupie mieszkami to ma prawo wszystko nawalać a i lokatorzy tez lubia takie ruiny
ja właśnie mam zamiar szczepić na 2 urodzinki i jestem tez ciekawa opinii
Takie klocki juz kiedys pisałam, że chcemy tez małemu na urodzinki kupić, bo moje dzieciaki oboje lubią budować rózności, tylko chcemy większy zestaw
Podobno jest 7 lat tłustych 7 chudych w związku, więc mam nadzieję, że od dziś będą u nas te tłuste lata, więc Justyna może niedługo i u Was będzie lepiej, mam taka nadzieję.
W końcu cos się ruszyło i mogłam cos poczytać
U nas luzik, rozmawiałąm wczoraj z mamą , której ciut zazdroszczę, bo cły wczorajszy dzień spędzili w Wenecji
Tita nie chce mnie słuchać , wczoraj ani razu nie chciała wyśc się załatwić a efektem tego zdoiła się w nocy w łazience a jak do niej podejdziesz to się rzuca z zębiskami
u nas brak tylko w garderobie małego czapki jesiennej, butów i spodni dresowych, reszta jest do wiosny.......... u Mai też brak butów i tyle ..............Doti, najważniejsze, że jesteście cali i zdrowi. Współczuje incydentu.
Co do ciuszków-czeka mnie remanent szafy Małego, ale zwlekam z tym bo nie przeraza mnie myśl ubierania tysięcy warstw ubrań A swoja drogę to też muszę kupic młodemu jakieś portki bo podskoczył do góry i ma chyba 3 pary portek
Czesc Babony
Wpadam do chalupy na chwile bo pilnuje kotow i babci na wsi u rodzicow- oboje pojechali do źródeł - na Slowacje moczyc swoje remumatyzmy;-)
Nie usmiecha mi sie ten pobyt wcale ale coz - mama tez nie raz szla mi reke i opiekowala sie mlodym i ba! nawet musiala kilkudniowe urlopy brac
Stas dokucza mi - ale pewnie znudzony bo u dziadkow malo ma zabawek a na dworze piaskownica ale nie widzi mi sie zeby bawil sie w niej podczas deszczu
pilnuj i nie narzekaj , bo bez pomocy rodziców to jak bez dwóch rąki, ja wiem cos na ten temat bardzo dużo
Jesli chodzi o salon to czekam - bo poki co trwa tam demolka - przygotowania pod moje sprzety. Co do rolet ta zielona podobala mi sie najmniej bo...nudna troche ale ostatecznie ja wybralalm bo przezciez bede maila inne ozywiajace elemnty jak obrazy/plakaty i...drzewko bonsai!:-)
też tak pomyslałam , że będziesz miec inne żywe kolory
Jak dzis? I jak mala? Wspolczuje kobitki:-(
Na szczescie:-)
Ooo to bedziesz takie dekoracyjne tynki robic? Super! Ja dzis przegladajac szblony malarskie stwierdzilam ze sama wymaluje ten swoj szablon - i bedzie 120 zika w kieszeni:-)Tylko nie wiem jak farbe kupic do takiego recznego malowania na pomalowanym emulsja tynku
napaliłam sie bradzo na własnoręczne robienie tych tynków;-):-):-):-)
No bo tak zawsze jest - buntuja sie buntuja a co do do czego przychodzi kupuja za duzo wieksza kwote niz o ktora sie burzyli
za położenie 1m2 takiego dekoracyjnego tynku rbotnicy biorą 120zł a ja potrafie i nie dam ostatnio duzo szkoliłam się w necie:-);-):-)
Dobra spadam do Castoramy po farby, ramki i kableDo juterka - trzymajcie sie cieplo i nie chorujcie:-)
Witam się i ja po małej przerwie :-)
U nas wszystko ok. Jak zwykle, tylko tyle nowości że Wiki chodzi cały dzień już bez pieluszki i wczoraj się muszę pochwalić, że ani razu nie zrobiła siku ani kupki do majtusi tylko na nocnik, JESTEM DUMNA ogólnie grzeczna. tylko w zeszłym tygodniu miałam małego stresa, bo kurcze okres mi się spóźnił o 1,5 tyg. więc w sumie cykl miałam 40 dni i tak przy tych cholernych tabletkach mam że raz np 21 a potem taki wyskok. nawet test ciążowy już zrobiłam...
w sobotę byliśmy zaprosić tatę chrzestnego na urodzinki. robimy w przyszłą niedzielę, ale tylko takie małe przyjątko, nie kinder bal bo dzieci oprócz Wiki brak w rodzinie
dodam tylko że teścia nie zaprosiłam... powiedziałam K że go nie chce widzieć... może źle zrobiłam ale jakoś mnie coś bierze jak go miałabym widzieć a poza tym tonie byłam tam jeszcze odkad się wyprowadziliśmy
akurat mała siedzi ze mną na kolanach i ujrzałam że dolna lewa piątka wyleziona (to dopiero 13 ząbek) a trójek nadal brak. martwie sie kurcze...:-(
u nas nie ma jeszcze ani jednej piątki
co do antykoncepcji, to ostatnio lekarz zaproponował mi krążki NuvaRing, czy która miała juz doświadczenie z czyms takim, to nowość......... wkłada się taki krążek do środka na 3 tyg i spokój , potem wyciąga a tydzień później znów nowy na 3 tyg i tak w kółko
sorki że tak o mnie ale dużo się nazbierało tych wiadomości... widzę ze u Was też nowości...
Monia dzięki kochana za pamięć... a sypialnie są boskie... moze kiedyś też będę taką mieć marzenie.
Aneta życzę zdrówka, i współczuję choróbska. my też mieliśmy jakieś dziadostwo... a zdjęcia na zamkniętym super i mam do Ciebie takie pytanie. pamiętamże Ty kiedyś zamawiałaś na allegro taki tapczanik dla małej. 160 zł z pianki czy coś. nie mogę go za cholerkę znaleźć... proszę jakbyś mogła dać jakiś "namiar" będę wdzięczna.
Hruda gratulacje dla samodzielnego Stasia oswoi się z czasem... zasłony super, mnie też podoba się ten 3 wariant. ciekawie to na pewno będzie wyglądać...
Agulka u Was to kurcze same plagi egipskie raz myszy potem kanaliizacja zapchana... pisz co tam i czy już wszystko ok...
Luandzia zazdroszczę samodzielnego męża... mój to by 50 razy zadzwonił jaki kolor, rozmiar, jaki materiał?? więc wolę z nim być ewentualnie sama kupić...
Justyna co się u Was dzieje?? stało się coś poważnego?? tylko widziałam że na wątku z życzeniami wkleiłaś zdjęcia z urodzinek ale na głównym ani słychu...
to tyle co pamiętam z czytania... teraz muszę wrocić i nadrobić resztę
miłęgo dzionka dziewczyny...
w starej chałupie mieszkami to ma prawo wszystko nawalać a i lokatorzy tez lubia takie ruiny
Witam ja na małą minutkę (przerwa w pracy sniadankuję;-))
Ja tak wpadam tylko by zadać pytanie a wieczorkiem sobie z Wami popiszę,
wiem że temat poruszany milion razy ale ja jutro musze pojąć decyzję narazie jest na tak Szczepienie przeciw PNEUMOKOKOM??
Bardzo proszę napiszcie mi które z Was szczepiły bądź będą szczepiły teraz ??
I proszę również o odpowiedź mamy które nie szczepią i dlaczego????
BARDZO MI ZALEŻY NA ODPOWIEDZI. (bo ja niby chce ale nie wiem czy to dobrze czy nie za duzo tych szczepień a z drugiej strony jak nie zaszczepie to będę żałować ze może jednak warto???????)
ja właśnie mam zamiar szczepić na 2 urodzinki i jestem tez ciekawa opinii
Justyna fahowiec jest w stanie odzyskac wszystkie zdjęcia nawet jakbys je usunęła ręcznie i całkowicie to on zna sztuczki na ich odzyskanieKtoś nam wodę zapierdzielił w nocy i tak siedzimy... Młody w piżamie lata,a ja musiałam ubrać się jakby co
U nas naprawdę nic się nie dzieje. Ja mam jakiegoś lenia, trochę odrzut od BB, trochę na głowie, przez kilka dni brak laptopa (mojemu mężowi wypadł z rąk, padł twardziel i straciłam prawie wszystkie zdjęcia), zawitała do nas sraczka (ominęła tylko mnie), wkurzający brak kasy i tyle.
U nas, tzn. w garderobie mlodego brakuje jakichś spodni, rajstopek i podkoszulek, choć nie wiem,czy body nie kupić.
Nuśka ja miałam szczepić na pneumokoki, no taki byl plan mojej teściowej,ale stanęło na tym,że zaszczepię przeciw grypie. Może siebie też. Co prawda pani doktor mówiła,że takie szczepienie nie ma rzadnych skutków ubocznych,ale jakoś nie widzę potrzeby szczepienia. Do przedszkola nie idzie, może pójdzie za rok to wtedy pomyślę.
Zadam glupie pytanie, wiedzialyśmy,że Xeone jest w ciąży??
Młody dostał na urodziny drewniane klocki EICHHORN KOLOROWE DREWNIANE KLOCKI 50 szt (724899820) - Aukcje internetowe Allegro jest nimi zachwycony, cały czas buduje mosty, wierze, domy i zainteresowany jest kolorami.
Takie klocki juz kiedys pisałam, że chcemy tez małemu na urodzinki kupić, bo moje dzieciaki oboje lubią budować rózności, tylko chcemy większy zestaw
Podobno jest 7 lat tłustych 7 chudych w związku, więc mam nadzieję, że od dziś będą u nas te tłuste lata, więc Justyna może niedługo i u Was będzie lepiej, mam taka nadzieję.
po 2 urodzinkach tylko raz szczepiemyJa zdecydowałam że młodą zaszczepię po 3 urodzinach na pneumokoki zresztą tak nam poradziła nasza pediatra że skoro nie mam zamiaru posyłać małej do żłobka to narazie nie jest to tak konieczne przynajmniej jej zdaniem a jak dziecko ma 3 lata to wtedy podaje sie już tylko jedną dawkę.
a to już wiesz od siostryWłaśnie mnie się kojarzy że ta nasza pediatra mówiła że do 3 roku życia potrzebne są potem kolejne dawki a powyżej wystarczy już 1 ale też sobie nie dam ręki uciąć muszę zapytać moją siostre bo też szczepiła ostatnio młodego.
Ha albo sie coś zmieniło albo mi coś pomieszało bo moja siora właśnie mi napisała na gg że po 2 roku życia już tylko 1 dawka;-)
Ostatnia edycja:
Tzn po 23 miesiacu zycia juz tylko 1 dawka bo przypomniałam soebie jak pediatra liczyla te miesiace u Stasia:-)Właśnie mnie się kojarzy że ta nasza pediatra mówiła że do 3 roku życia potrzebne są potem kolejne dawki a powyżej wystarczy już 1 ale też sobie nie dam ręki uciąć muszę zapytać moją siostre bo też szczepiła ostatnio młodego.
Czesc Gabids - witaj:-)Witam dawno mnie tu nie bylo:-)
U nas wszystko ok
Pozdrawiam wszystkich.
Co do szczepionek mam wlasnie takie same zdanie - ku wzbogaceniu sie koncernow
reklama
Agulka z piesami niestety tak już jest;-) my jak kiedyś zostawiliśmy naszego u znajomych przez wekend to nic nie chciał jeść ani pić:-( nawet swoich smakołyków leżał u nich pod ławą i tylko jak zobaczył smycz raczył się łaskawie ruszyć a mają dom z ogródkiem więc miał gdzie poszaleć a on tylko wyszedł zrobił co miał zrobić i wracał spowrotem od tamtej pory zawsze zabieramy go z sobą
Podziel się: