reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Ja tak nie lubie mycia okien, ze chyba same sciany wybuduje kiedys :)

Luandzia, ja bez nacinania, ale to nie w Polsce. Ponoc troszke 'popekalam', ale nadal nie zdecydowano sie na szycie, za co dziekuje poloznej :)

Tak w ogole to prawie nie widze, mam oczy spuchniete. Musze isc do alergologa..
Poza tym to ide jutro do ksiedza, bo moj synus nadal nie jest ochrzczony, a po traumie jaka mi zafundowal jeden ksiadz wcale nie chcialam, zeby to nastapilo...ale zobaczymy.

Nie spimy ostatnio dobrze, olo 5, gora 6 sie budzi. Nie czuje nog, nosa i oczu.
I tylko narzekam.
Jeszcze jutro spotkanie z przyjaciolka.
Jak wiecie ja jestem dosc mloda, nie mam nawet 25 lat, ostatnio zauwazylam, ze wkurza mnie towarzystwo dawnych kolezanek. One jakos nie sa w stanie mnie JESZCZE zrozumiec, a ja JUZ nie jestem w stanie poczuc sie jak one...

Czesc
...wita sie cora marnotrawna...choc przyznam ze sledze na bierzaco co piszecie Baboniki ale glowe mam daleko od tego...
Luandzia - praca mgr gotowa? Brawo!
Ja lubie myc okna:-p:tak::-) Nie lubie za to myc podlog - i jak moge angazuje w to malza:-p
Harsh - ja tez mam spuchniete oczy od...kilku miesiecy -maja! WE wrezsniu ide do okulisty. U dermatologa bylam z tym rok temu, przepisala mi masci i stosuje je teraz ale bez skutecznie:baffled::-(

Bylismy na Bilansie z mlodym - wszystko gra:-)...zafundowalismy sczzepionke na pneumo...za 270 zl:szok::wściekła/y: To prezent na urodziny od nas:sorry2: - tak przed pojsciem do przedszkola/zlobka
Pani pielgeniarka sie pyta Czy synek laczy slowa? - mowie ze Nie, wiec ona zniecierpliowiona Nie laczy??? mowie spokojnie ze Nie...wiec ona No ale nie mowi nawet mama daj??? ja juz mniej spokojnie ze...nie:wściekła/y::zawstydzona/y::-(
No ale koniec koncow pediatra mnie pocieszyla ze skoro zaczal mowic mama i nasladuje juz wszytskie zwierzeta swiata;-):-D i nazywa przedmioty po jeden sylabie...to powil bedzie niedlugo laczyl slowa- ma nadzieje! Moze przedszkole go zmobilizuje tzn inne dzieci:sorry2:
Z nocnikiem jest roznie choc zdarza sie ze zsygnalizuje ze...juz zrobil:sorry2::baffled:

Poza tym u nas zalatwianie i zalatwianie i nerwy bo zawsze cos...czekam kiedy zaczna remont w studio zebym mogel wejsc ze swoim sprzetem i meblami. Zmeczona jestem...

Ostatnia edycja:
witam!!!!!

teraz to jedyna chwila na kompa, poki niunia spi, bo jak zobaczy wlaczony to chce bajke:baffled:a ze ostatnio nie zna w niczym umiaru, to pozniej jest histeria:crazy:

Bratowa poszła.......... jak zwykle nie było tematu.

z moja tez nie pogadam, bo niby o czym jak ja plotek nie znam i nie lubie innym dupy obrabiac a ona sie tylko tym trudni:angry:

ja od niedzieli walcze z buntem mojej córy który przejawia się zasypianiem na ziemi i wychodzeniem z łóżka po 50 razy :sorry2:ale dzisiaj już sukces W twierdzi że to dlatego że mała się mnie boi :szok:ale ja myslę że to kwestia silnej woli ;-)czego i tobie życzę :-)

a unas moj asilna wola nie skutkuje. nie ustepuje Julitce w histeriach. gdy cos powiem, to tego sie trzymam i jej placz mnie nie zmiekcza a na nia i tak to nie dziala:-(
nie wiem juz co mam robic, bo ona sie moze drzec w nieskonczonosci i baaardzo glosno, az do dlawienia sie:-(

byłam dzisiaj w szpitalu na ktg i spotkać się z polożną z którą chcę rodzić i dobre wieści bo podobno teraz już nie nacinają bez potrzeby :-)i jeżeli dziecko nie będzie wielkie to na 90% unikne tej wątpliwej przyjemności czy któraś z was rodziła bez nacięcia ?

a nie boisz sie popekania? to jest gorsze niz naciecie

a i dzisiaj W wydrukował mi w pracy moją pracę magisterską i we wtorek jadę do Wa-wy spotkać się z moją panią promotor i ustalić termin obrony strasznie się denerwuje :sorry2:

uwazaj w czasie pozdrozy, bo od was jedzie sie kilka godzin, a to niewskazane

Tak w ogole to prawie nie widze, mam oczy spuchniete. Musze isc do alergologa..
Poza tym to ide jutro do ksiedza, bo moj synus nadal nie jest ochrzczony, a po traumie jaka mi zafundowal jeden ksiadz wcale nie chcialam, zeby to nastapilo...ale zobaczymy.

Jak wiecie ja jestem dosc mloda, nie mam nawet 25 lat, ostatnio zauwazylam, ze wkurza mnie towarzystwo dawnych kolezanek. One jakos nie sa w stanie mnie JESZCZE zrozumiec, a ja JUZ nie jestem w stanie poczuc sie jak one...

obys wszystko dala rade pozaaltwiac:tak:

kolezanki nie sa tak dojrzale i doswiadczone przez zycie ajk ty, wiec to normalne

Pani pielgeniarka sie pyta Czy synek laczy slowa?

a oni procz tego pytania to sprawdzaja jak dzieci mowia? staraja sie jakos zagadac, nawiazc rozmowe?
mnie sie wydaje, ze to jest wazne, bo wtedy widzi pediatra jak sie roziwja mowa, a pojecie matki o mowieniu dziecka moze byc subiektywne:sorry2:

w ten weekend sa w radomiu Pokazy lotnicze AIR SHOW 2009. ktoras am ochote?
bilety jak an moja kieszen drogawe: 30 i 20zl.
do mnie przyjezdza rodzinka i chyba skoczymy do P cioci i obejrzymy loty z sasiedztwa:sorry2:

Witam i ja.
Czytam regularnie, ale nie piszę bo nie mam kiedy.Teraz zawalam właśnie robotę, ale muszę odsapnąć bo od punkt ósmej cos sie cały czas dzieje, a muszę jeszcze dzisiaj przeprowadzić wizje, załatwic zaświadczenie z Urzędu Skarbowego do rodzinnego i przeżycdo 16:sorry2: Ale podołam:tak:
Co do bratowych- moja dostałam osatnio od M wykład i jednocześnie opierdziel za swoje zachowanie- czy cos to dało? Cieżko stwierdzić, ale mnie to lotto:-p
Hrudzia, u mojego Małego też jest cieżko z łaczeniem słów- chyba , ze pokazuje na kolano i mówi: mama, dada , baaaaam ,buba- w wolnym tłumaczeniu" mama, mam bubę (rozwalone kolano), bo jak byłem na podwórku na spacerze upadłem na ziemię".

witam i ja ale tylko na momęcik bo zmykam do mojej mamy na osiedle:-)
Hrudzia Mateusz też nie łączy słów:no:mówi może ok 15-20 słow które już opanował ale powie kiedy mu sie chce ostatnio chciał u sąsiadów podlewac kwiatuszki i wziął konewke stanoł przy kraniku i zamiast powiedziec dad bo potrafi to tylko YYYYYYY sąsiad mu mówił że jak powie DAJ to mu da a on dalej YYYYYYYY . A jak mu sie chce to ładnie powie i powtórzy :tak:

nie jest to napewno nic z wiekiem związane,bo ja mam 29 i też tak to odczuwam. Lepeij dogaduję się z mamami,czy mężatkami niż z moimi niegdyś super psiapsiółami. W zasadzie widujemy się sporadycznie,bo...nie mamy za bardzo o czym gadać:baffled:

Mateusz łączy słowa np. mama, mimi dziadzia tratra mu am (mama, Mikołaja jechał z dziadkiem traktorem po jedzonko, słomę dla krówek), mamuu, sip(odgłs siorbnięcia), odgłos zdziwienia (nawet nie wiem jak to napisać:-D) tam (mamuś, rozlałem tam soczek) to idę se ściereczką i wycieram na co mój synuś dingda (dzienkuję). Ale co mnie dziwi nie mówi daj, choć, nie nazywa siebie

reklama
Witam wszystkie babony, poczytalam, poszperałam tak że troszke jestem do przodu, moje dziecie spi ale juz chyba niedlugo wiec poki co lece zazyc troszke slonca:-)

Harsh jeszcze sie poczujemy 2 razy lepiej niz reszta:):-D Zapewniam, ze bedziesz wtedy w stanie:tak: Buziaki i do wieczora

Do góry