reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Cześć babeczki

Mam sporo prania , chciałam umyć okna i zmienić/wyprać firanki, ale nie dziś:no:. Nie zaczynam ciężkiej pracy z początkiem tygodnia,:-D bo cały będzie przerąbany, :tak::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:hihihihihihi

ja też dzisiaj się zabrałam za sprzątanie umyłam podłogi na dole i ...dostałam skurczów więc W był dzisiaj w pracy tylko dwie godziny bo musiał się zajmować Zuzią :sorry2:a najgorsze jest to że wszystko zaczeło mnie denerwować każda plamka :sorry2:już nie mogę się doczekać kiedy W pomaluje mi kuchnie , pokój dziecka i sypialnie :-pw dodatku nawet gdybym chciała to nie ma nikogo kto chociaż umyłby mi okna normalnie ludzie mają chyba za dużo pieniędzy bo nikomu się nie chce a ja mam ok 25 okien więc sama nie dam rady tym bardziej że coraz częściej mam te skurcze :wściekła/y:

osz kurna ,a ja dzisiaj naprawdę ostani raz maliny i gruszki w occie. W zasadzie wszystko dla mamy przewiduję
ja zrobiłam ogórki kompociki z truskawei i śliwek , powidła ze śliwek, sałatkę z ogórków , sok z wiśni-agrestu, malin , aronii ale to jeszcze nie koniec :sorry2:bo czeka mnie jeszcze papryka buraczki i leczo no i może gruszki ,sok z winogron i coś z jabłek bo w tym roku będzie masa

a i moja nowa lodówka stoi już w kuchni :-)troche mnie przeraża bo jest strasznie wielka :szok:ale W mówi że będzie lepiej jak przysunie się ją do ściany no i muszę się przyzwyczaić ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mateusz ogląda Czarliego i Lolę i jest o ogrze...Muszę uważać co młody ogląda,bo zaczyna przeżywać bajki, dużo z nich rozumie,bo w pewnym momencie zerwał sie spod koca taki wystraszony
A mojego przestały interesowac bajki:szok::baffled:nawet słynna maga paka go już nie interesuje:no:woli chodzic kombinowac i broic:wściekła/y:wczoraj w ciągu godziny 2 razy pomoczył się wodą z basenu, wylał magii i cytrynkę i połamał antenę z radia a ostatnio porwał tapetę w niedawno tapetowanym przedpokoju:wściekła/y:
ja też dzisiaj się zabrałam za sprzątanie umyłam podłogi na dole i ...dostałam skurczów więc W był dzisiaj w pracy tylko dwie godziny bo musiał się zajmować Zuzią :sorry2:a najgorsze jest to że wszystko zaczeło mnie denerwować każda plamka :sorry2:już nie mogę się doczekać kiedy W pomaluje mi kuchnie , pokój dziecka i sypialnie :-pw dodatku nawet gdybym chciała to nie ma nikogo kto chociaż umyłby mi okna normalnie ludzie mają chyba za dużo pieniędzy bo nikomu się nie chce a ja mam ok 25 okien więc sama nie dam rady tym bardziej że coraz częściej mam te skurcze :wściekła/y:

Ja chętnie przyjadę i umyje ci te okienka;-)
ja zrobiłam ogórki kompociki z truskawei i śliwek , powidła ze śliwek, sałatkę z ogórków , sok z wiśni-agrestu, malin , aronii ale to jeszcze nie koniec :sorry2:bo czeka mnie jeszcze papryka buraczki i leczo no i może gruszki ,sok z winogron i coś z jabłek bo w tym roku będzie masa

a ja na tą zime mam tylko kompoty z truskawek, ogórki,sałatkę z ogórków i sok z truskawek z czego ogórki i sok robiła teściowa:zawstydzona/y::-p

a i moja nowa lodówka stoi już w kuchni :-)troche mnie przeraża bo jest strasznie wielka :szok:ale W mówi że będzie lepiej jak przysunie się ją do ściany no i muszę się przyzwyczaić ;-)
a lody robi dobre?;-):-D

a my wczoraj znów byliśmy na konikach zaniosłam właścicelowi płytkę ze zdjęciami tych koni i poprosił mnie żebym w sobote na otwarciu porobiła trochę zdjęc:szok::-)

Witam i ja.

Melduję, że żyjemy ............... Maję nastraszyłam poprawczakiem ............. bo juz nie mam siły i pomysłu jak do niej dotrzeć..... na razie skutkuje........

Zaraz wpadnie bratówka na kawkę:szok::szok::szok::szok: z Lilą, chociaż kuzynki drugi raz w te wakacje się zobaczą:crazy::crazy::crazy::crazy:

Luandzia oszczędzaj się kochana:tak::tak::tak:

Dziś nie ma wody do 15, więc znów laba z robotą:-D:-D:tak::tak::tak:

witam!!!

wpadlam zobaczyc jakies przepisy an przecier pomidorowy, bo moj mi sie znudzil. chciaalm cos gesciejszego, a mnie wychodzi sok

co do "obfitej" ilosci moich przetworow, to nie ma sie co dziwic, poniewaz dla nas wszystko robia mamy:happy:
ja robie tylko, jak cos mi sie umysli

Cześć babeczki

jja mam ok 25 okien więc sama nie dam rady tym bardziej że coraz częściej mam te skurcze :wściekła/y:

Luandzia, oszalalabym jakbym miala myc tyle okien! nienawidze tej czynnosci!:crazy:
ja wybierajac proejkt nowego domu zawsze zwracalam uwage, zeby byl w maire sloneczny, ale nie za duzo okien:baffled:

ta lodowka, to widze z epowazna sprawa, skroro namwet byla o nia klotnia:sorry2:
wazne, z ejuz stoi:tak:

a my wczoraj znów byliśmy na konikach zaniosłam właścicelowi płytkę ze zdjęciami tych koni i poprosił mnie żebym w sobote na otwarciu porobiła trochę zdjęc:szok::-)

Monia, super! bedziesz nadwornym fotografem:-)

Witam i ja.

Melduję, że żyjemy ............... Maję nastraszyłam poprawczakiem ............. bo juz nie mam siły i pomysłu jak do niej dotrzeć..... na razie skutkuje........

a Maja wie juz co to poprawczak?b :szok::szok::szok:
jesli nie wiedziala, to juz wie:-D:-D:-D

a Maja wie juz co to poprawczak?b :szok::szok::szok:
jesli nie wiedziala, to juz wie:-D:-D:-D
powiedziałam jej , że poprawczak to więzienie dla dzieci:confused::rofl2::szok::tak::tak::tak:

Bratowa poszła.......... jak zwykle nie było tematu. Jak się pochwaliłam ( a co;-)) że za rok się wprowadzamy do nowego domku to była w WIELKIM szoku:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:.
Oni nigdy nie byli u nas na budowie, ani rozmowy nigdy na ten temat nie było:no::no::no::no::no:

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny
coś dzisiaj kiepsko z pisaniem chyba że czekacie na mnie :-p
Agulka to rzeczywiście masz małą złośnicę ;-)ja od niedzieli walcze z buntem mojej córy który przejawia się zasypianiem na ziemi i wychodzeniem z łóżka po 50 razy :sorry2:ale dzisiaj już sukces W twierdzi że to dlatego że mała się mnie boi :szok:ale ja myslę że to kwestia silnej woli ;-)czego i tobie życzę :-)
Monia bardzo dziękuję za ofertę pomocy ale jeszcze lepiej się zastanów bo dzisiaj przeliczyłam te okna i wyszło mi że jest ich 35 :szok::szok::szok:
byłam dzisiaj w szpitalu na ktg i spotkać się z polożną z którą chcę rodzić i dobre wieści bo podobno teraz już nie nacinają bez potrzeby :-)i jeżeli dziecko nie będzie wielkie to na 90% unikne tej wątpliwej przyjemności czy któraś z was rodziła bez nacięcia ?
byłam też u gina i dostałam leki na te skurcze (minimalną dawkę)ale póki co nie będę ich brała
a i dzisiaj W wydrukował mi w pracy moją pracę magisterską i we wtorek jadę do Wa-wy spotkać się z moją panią promotor i ustalić termin obrony strasznie się denerwuje :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny
coś dzisiaj kiepsko z pisaniem chyba że czekacie na mnie :-p
Agulka to rzeczywiście masz małą złośnicę ;-)ja od niedzieli walcze z buntem mojej córy który przejawia się zasypianiem na ziemi i wychodzeniem z łóżka po 50 razy :sorry2:ale dzisiaj już sukces W twierdzi że to dlatego że mała się mnie boi :szok:ale ja myslę że to kwestia silnej woli ;-)czego i tobie życzę :-)
Monia bardzo dziękuję za ofertę pomocy ale jeszcze lepiej się zastanów bo dzisiaj przeliczyłam te okna i wyszło mi że jest ich 35 :szok::szok::szok:
byłam dzisiaj w szpitalu na ktg i spotkać się z polożną z którą chcę rodzić i dobre wieści bo podobno teraz już nie nacinają bez potrzeby :-)i jeżeli dziecko nie będzie wielkie to na 90% unikne tej wątpliwej przyjemności czy któraś z was rodziła bez nacięcia ?
byłam też u gina i dostałam leki na te skurcze (minimalną dawkę)ale póki co nie będę ich brała
a i dzisiaj W wydrukował mi w pracy moją pracę magisterską i we wtorek jadę do Wa-wy spotkać się z moją panią promotor i ustalić termin obrony strasznie się denerwuje :sorry2:
mnie też się dzieci boją:tak: ale widocznie Maja ma "trudny " okres:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzis było o wiele lepiej, nawet z małym sie nie bili:crazy:

Ja drugi poród miałam bez cięcia i bez pęknięć:tak::tak::tak::tak:

Luandzia gdzie macie ubezpieczony dom?

Do góry