reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Anetasa - no to mass mala buntowniczke...u nas to jest kauzela - raz szal bambino a potem przez kilka dni grzecznosc...ale na ataki buntu dziala u nas zlewka: Ok, to mama idzie, papa.albo ok, wybieraj albo tu zostajesz sam w domu albo idziesz z mama A jak rzuca rzeczami to kaze mu je z powrotem odlozyc...oczywiscie mam momenty ze mam dosc i niestety mocno szarpne Staska za ramie albo podniose glos...ale coz:baffled::zawstydzona/y:

Prawdopodobnie za tydzien w piatek jade do Wawy, kolo Pruszkowa (Kanie) na szkolenie z urzadzen...ale chyba nie bede miala zbyt wiele czasu zeby zobaczyc sie z BB-Warszawiankami:sorry2::-(...a za 2 tygdonie do Katowic:szok::-) ale spac bede w Krakowie u mojej przyjaciolki Krakuski - juz sie nie moge doczeakc ze sie z nia zobacze (noc nieprzespana:baffled::happy2:) oraz tego ze bede sie uczyc, uczyc, uczyc...tzn wiedziec!:sorry2::cool2:

Justyna - smacznego:sorry2:...ja ide sobie kukurydze ugotowac:-)

czesc mamusiki
znów wpadłam w wir pracy i nie mam czasu do Was zajrzeć :-:)-(
co do buntu to moja grzeczna Jula też zaczyna pokazywać różki... nad morzem dostała pierwszy raz klapsa:zawstydzona/y: musze nad sobą popracować bo zbyt szybko nerwy mi puszczają...

mam do Was pytanko
ostatnio ciągle chodze zmęczona nie wyspana- normalnie brak mi sił- znacie może jakieś tabletki kompleks witamin lub cos w tym guście co by mnie pobudziło??
zastanawiam się czy nie iść do lekarza bo to bardzo irytujące jest:baffled:

Asiek nie pomogę, ale ostatnio to prawie wszystkie tak się czujemy

Dzieci chyba juz w końcu usnęły, ja zajadam leczo i czekam na J............. dziś jakos lepiej się czuje jakby akumulatorki mi sie troszeńke naładowały.Nawet teraz gary pomyłam a zawsze J wieczrroem to robi

Ech, a ja nie mam czasu :sorry2: Ciezko mi to wyjasnic, niby nic nie robie a jednak cos tam zawsze do dlubania sie znajdzie.
Bylam dzis u diabetologa, bo mam wysoką glukoze, ale mam trzymać dietę i powinno byc ok.

Asiek - w zeszlym roku tak sie czulam i pomagal mi autentycznie Vitaral.

Biore sie za prasowanko.

Mateusz jest jakiś niewyraźny:baffled::-(zaś ma temperature i zaczyna pokasłiwac no i dziś 3 razy miał brzydką kupkę:-(a jutro mamy jechac na urodziny do teściowej mam nadzieje że sie coś nie rozwinie:no:

No nie te chipsy to jako aperitiw;-)
Aśka chyba to cieplo tak męczy człowieka,bo ja mam kryzys tak 3-4 jak młody powinien się budzić to mi oczy się przymykają. Oj jak mi się nic nie chce, nawet myć...

Cześć jak czapka:-D
Właśnie ściągam na kompa fotki ze spotkania z moim bratem i bratową i stwierdzam, ze zwariuje jak nie kupie sobie nowego wypasionego w miarę aparatu:cool2: Mój braciszek zafundował sobie taki konkret i jak porównuje fotki z jego aparaciku z fotkami robionymi moim Samsungiem to aż mnie zalewa- do pięt nie sięgają :baffled:

Poza tym nogi mi do tyłka wchodzą bo z Małym nałaziliśmy się dzisiaj bardzo- zaowocowało to czapeczką dla Młodego, jeansami dla Damiana (za duże, ale że z lumpa to przeżyję), czarną bluzką bawełniana i brązową spódniczką- a co:cool2::-)

witam i ja:-)dziś znów piękna pogoda a ja zero planów na dziś na dodatek D wróci dopiero po 19 z pracy:wściekła/y:no i jeszcze Mati obudzil się rano mając stan podgorączkowy:-(dałam mu Ibum i go obserwuje ale na chorego mi nie wygląda:no:biega,skacze,apetyt dopisuje więc skąd ta temperatura:confused::baffled::sorry2:
Gagulec,Nuśka i inne pracujące mamusie miłego dnia w pracy aby wam szybko zleciał:tak:;-)
Iza gdzie lecicie na wakacje?
tam gdzie na drzewach rosna pomarancze ;-):-D na sycylie, do mojego taty
mam nadzieje, ze z malym juz lepiej
mam do Was pytanko
ostatnio ciągle chodze zmęczona nie wyspana- normalnie brak mi sił- znacie może jakieś tabletki kompleks witamin lub cos w tym guście co by mnie pobudziło??
zastanawiam się czy nie iść do lekarza bo to bardzo irytujące jest:baffled:
ja ostatnio tez chodze zmeczona ale u mnie to nadmiar obowiazkow i zarwane noce. piotrus ostatnio miewa kiepskie noce. cos mu sie sni i mowi przez se- czesto mama, czasem ciu ciu (pociag), miau itp. dzisiaj jak wrzasnal DOM! to oboje z M zerwalismy sie na rowne nogi :-D do tego potrafi sie obudzic i nie spac godzine. niby lezy spokojnie ale co chwila chce albo misia albo pieska albo moja poduszke :wściekła/y:
jesli chodzi o bunt to nadal jestesmy na etapie bicia dzieci choc juz mniej i zaczely sie wrzaski. drze jape o byle co. najczesciej wtedy udaje, ze go nie slysze ale problem pojawia sie kiedy jestesmy u kogos czy ktos jest u nas. ludzie nie rozumieja o co chodzi i patrza na nas jak na debili- maly wrzeszczy a ja nie reaguje. no i oczywiscie moje mega grzeczne dziecko (bo naprawde jest bardzo grzeczny i - oprocz sporadycznych napadow szalu- bardzo spokojny) uchodzi wtedy za diabla wcielonego.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wk...ia mnie oczywiscie tesciowa bo w kazdej takiej sytuacji ona sie smieje a piotrek mysli, ze ma tak robic bo to jest smieszne :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry