reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Agulka - z tego co kojaze to w moczu powinno byc wszystko negatywne, bo tam sie patrzy czy sa bakterie, krwiomocz, białkomocz - tego nie powinno być, wiec jest ok. A ten ASO to jest w normie przecież, co do żelaza to normy podajesz z wyników Adasia czy wynalazłaś w necie? Bo moze masz inne jednostki?
z wyników i jak pisałam wyżej reszta też wskazuje na niską zawartość żelaza
Mocz ok

reklama
jesli chodzi o wit d to w sumie bardziej kierowalam sie swoim rozsadkiem niz zaleceniami lekarza :eek: i nie dawalam w lecie.
piszecie, ze dokucza wam upal :-D moj tata dzisiaj pisal, ze u niego jest 41 w cieniu a jak wrocil z pracy do domu to w pokoju mial 49! takie temperatury jak u nas dzisiaj byly (ok. 30 w cieniu) tam sa w lecie przez noc. ja wiec nie narzekam :laugh2:

Tam gdzie rosną świeże pomarańcze na drzewach:-p
:-D:-D Dokladnie o tym samym pomyslalam:-pOch la dolce vita:-p:-)
Ja sacze wcale nie dolce wino, francuskie dla odmiany...i w tym upal srednie jakies:baffled:...zapomialam ze szmpanek byl na liscie:zawstydzona/y::crazy:

Stasko byl/jest od pasa w gore w b.wyraznych plamakach...ale apetyt chyba mu wrocil:baffled::rofl2::-)

Nuska - smaczenego:tak::cool2:

czyli hematokryt i hemoglobina tez nisko?
nie wiem jak to jest oznaczone, bo u mnie jest tylko wypisane ASO ( czyli jakieś związki stanu zapalnego) żelazo........................ i MONO, EOS, BASO, HCT ( u małego 31 ) HGB( 10,5) NEU, RBC, MCV...... wszystko poniżej normy:-:)-:)-:)-( ale to już z netu porównanie ze str co Majandra podała:eek:

reklama
Tam gdzie rosną świeże pomarańcze na drzewach:-p

Agulka a od kiedy podajesz małemu żelaza i ile??? bo u Nas wynik się polepszył po 6 miesiącach podawania ferrum
podawałam 2 m-ce a potem miałam zrobic wyniki a że mały był prawi cały czas na antybiotykach a potem jeszcze trzeba było czekac 2 tyg od antybiotyku by zrobic badania to sie tak ciągnie,,,,,, żelazo prawia do połowy czerwca

Do góry