reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Monia - milej niedzielki, a co na targu chcesz kupowac?
ach musiałam kupic D jakieśspodenki i klapki na wczasy i jeszcze jakieś tam ubrania

ale jestem wkur... na tego mojego lekarza, chodzilam do niego cala ciaze i potem prywatnie a jak poszlam na kase to nawet mnie nie poznal, i powiedzial ze nie wie czy jestem w ciazy i kazal mi kupic test ciazowy :wściekła/y:jak juz 100 zl nie dasz w lape to cie nie potraktuje jak czlowieka:angry: ale jestem wsciekla, jeszcze brzuch mnie boli.....:wściekła/y:
jak dziś brzuch boli???a do jakiego lekarza chodzisz do Rochalskiego wŚwierklanach?

Justyna ja mam konto interntowe w ING i tam bez problemu idzie płacic rachunki masz tam taką zakładkę jak przelewy? albo nowy przelew?A z tą pracą i płacą S to nieciekawie :no:
Asia za Julcie trzymam oczywiście kciuki:tak:a co z tym naszym spotkaniem w Kołobrzegu? do kiedy wy tam będziecie?

a u mnie dziś wielkiego sprzątania ciąg dalszy muszę wysprzątac cały dom na tip-top zanim pojedziemy nad te morze bo znając moją mamę to ona by mi tu zrobiła porządki:-pa Ola znów została wczoraj u babci na noc cos za często jej się to ostatnio zdarza:sorry2:

Witam sie i ja ;-)
Monia do Rochalskiego niestety, ale wlasnie stracil jedna pacjentke:sorry2: wredny byl i mnie wnerwil, no ale nic... przezyje jakos. a brzuch boli niestety, nospa forte zas pojdzie w ruch ;-)
My mamy konto w ing, internetowe, chyba cos tam aktywowal, nie wiem, w kazdym badz razie sa zabezpieczenia jakies, i musisz sprawdzic na swoim koncie w interncie czy masz mozliwosc placic. ja place caly czas przez neta:tak:
Lece, bo mala chce isc po tic taki do sklepu :happy2: ubrala moja torebke i wola mama tic tak papa:cool2:
milego dzionka BBony

Witam i ja!U nas znów piękna pogoda więc zaraz gdzieś z mała lecimy:-) wczoraj niuńka u babci znów miała wypadek rzywaliła w kaloryfer centralnie pod okiem:wściekła/y: M mówi że nie ciekawie to wyglądało ale smarujemy arcalenem i na szczęście dziś po opuchliźnie ani śladu :no: tylko siniak został:-( ja już nie wiem co z tym moim dzieckiem jest ona wygląda gorzej niż nie jeden chłoak na placu zabaw nogi w siniakach, strupy na głowi i jeszcze teraz ten siniak pod okiem:wściekła/y: jeszcze trochę i ktoś nam zarzuci znęcanie się nad dzieckiem:confused: a ona wszystko robi ostatnio w biegu ciągle sie gdzieś śpieszy no i przez to wygląda jak wygląda już mi sił do niej brakuje:sorry2:
Asiek o której to badanie? Mam nadzieję że pójdzie gładko i wszystko będzie ok:tak: Trzymam mocno kciukasy:tak:
Justyna to faktycznie nie zaciekawie z tą pracą S z tego co pisałaś wcześniej wiem że pracuje u jakiś czubków i z pewnością chęć odzyskania należnych pieniędzy skończyłaby się ciąganiną po sądach z drugiej strony znam takich kombinatorów pracodawców z tej branży którzy w takich sytuacjach nie walczyli:sorry2: tylko każdy z ich pracownikó brał sobie dobrego prawnika i ten mu smarował pismo a pieniądze po tym piśmie szybko się odnajdywały na ich kontach:tak: Z tego co pamiętam facet brał 10% od odzyskanej kwoty może warto się zastanowić nad takim rozwiązaniem:sorry2: tylko napewno S nie może odejść z dnia na dzień bo zostawi ich bez kierowcy i oni mogą w tedy zarządać odszkodowania bo auto stało przez ten czas za nim znaleźli kogoś innego i nie zarabiało. Musiałby im normalnie złożyć wypowiedzenie:tak:

S już chciał dzisiaj rano iść do nich z wypowiedzeniem, tylko przekonałam go żeby się ciut wstrzymał, pognębił,że kasa!! i że trochę urlopu (coś tatuch czaruje nas morzem:tak:) i może gościu spłaci co jest dłużny. S jest na umowie na czas nieokreślony więc jeśli gościu się uprze to ma 3 miesiące okresu wypowiedzenia,a nie wiadmo,czy da za porozumieneim stron, czyli z dnia na dzień. Zobaczymy co z tego wyjdzie

witam!!!

nie moglam spac w nocy. troche przez pelnie ksiezyca, bo ma na mnie wplyw, a troche przez klebiace sie mysli. mam glowe zabita wszystkimi problrmami i mi ciezko jak cholera:-:)-:)-(
w dodatku po kreceniu sie na lozku w nocy boli mnie krzyz:baffled:

Po za tym jestem jakś rozbita i właściwie sama nie wiem o co mi chodzi ale jakoś dam sobie z tym radę muszę :cool2:

cos sie dzieje nie tak?:-(

chociaż teraz nadal szaleje:baffled: ale to efekt dzisiejszej drzemki znów ponad 3 godz:wściekła/y: więc pewnie zaśnie ok 23:angry:

Julitka sie przestawila na takie spanie jka Natalka i my wieczorem juz padamy a ona nie:wściekła/y:

witam my też już po grillu:-)na festynie jednak nie byliśmy bo gości było więcej i jedni chcieli iśc a jedni nie a nam jako gospodarzom nie wypadało zostawic gosci i isc :no:no i częśc poszła a częsc zostala no i było miło:tak:

i w tym caly jest ambaras zeby wszyscy chcieli na raz:-D

Jedziemy tak na 13 do mojej cioci na grila,a mój S ma problem,bo obiadu nie robię:baffled: Chyba i jego slonko dopadło:cool2:

chyba nawet mocno:nerd:

Znowu mamy duchotę jak cholera i pewnie będzie powtórka z dnia poprzedniego-oj dawno nie widziałam takiej burzy jaka przeszła wczoraj u nas:szok::szok: i tylko pokrzyżowała plany.

GoogleSearchIconShadow.gif
SuperSearchIconShadow.gif

tesciu lubi takie historie i ciagle przezywal, ze na zachodzie kraju takie burze

Dziewczyny szukam pomysłu na prezent dla mojej siostry na 30 urodziny;-) które ma w tym miesiącu i sama nie wiem myślałam o jakimś komplecie biżuteri ale w tej kwesti zawsze miałyśmy odmienne gusta:baffled: i boję się że nie trafię:zawstydzona/y: chodzi mi po głowie jakiś zegarek ale sama nie wiem czy to dobty pomysł:baffled:

jesli lubi nosic zegarki, to ok, bo ja np nie lubie, wiec bylby to njietrafiony pomysl.

a oczywiscie SPA to suuper prezent!

my myslelismy zeby mamie na 60urodziny zafundowac taki pobyt, ale stwierdizlismy, ze glupio by sie sama czula, tym bardziej wsrod mlodych, kasiastyxh i zadbanych kobiet

ale jestem wkur... na tego mojego lekarza, chodzilam do niego cala ciaze i potem prywatnie a jak poszlam na kase to nawet mnie nie poznal, i powiedzial ze nie wie czy jestem w ciazy i kazal mi kupic test ciazowy :wściekła/y:jak juz 100 zl nie dasz w lape to cie nie potraktuje jak czlowieka:angry: ale jestem wsciekla, jeszcze brzuch mnie boli.....:wściekła/y:

taka jest rzeczywisctosc

witam

Dzis bylismy na wycieczce autobusowej z pracy J z okazji Dnia dziecka. Autobus pełny, najpierw jechalismy do Żnina, stamtąd kolejka wąskotorową do Wenecji, do muzeum tychże pociągów a nastepnie znów autobusem do Parku Doniozaurów w Rogowie około Biskupina.
Atrakcji pełno, wróciliśmy około 20 i dopiero teraz dzieci usnęły.

dzieci pewnie przeszczesliwe:-)

ale takie prezenty to na 30, a Wy małolaty jestescie i trzeba na Spa sobie zasłuzyć , hihihih wiekiem:tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

zgadzam sie:-D:tak:

S poważnie myśli o zmianie pracy.

wcale mu sie nie dziwie

za godzine mamy wizyte u lekarza- trzymajcie kciuki zeby mala dala sobie zbadac oczka i zeby to byl tylko zez...

trzymamy kciuki

Justyna ja mam konto interntowe w ING i tam bez problemu idzie płacic rachunki masz tam taką zakładkę jak przelewy? albo nowy przelew?

a u mnie dziś wielkiego sprzątania ciąg dalszy muszę wysprzątac cały dom na tip-top zanim pojedziemy nad te morze bo znając moją mamę to ona by mi tu zrobiła porządki:-pa Ola znów została wczoraj u babci na noc cos za często jej się to ostatnio zdarza:sorry2:

ja tez mam w ING i dostaje sms z kodem

musze i ja posprztaac, bo dobrze zrobilam, ze przed goscmi nie sprzatalam. w koncu zmadrzalam;-)

Ola dorosleje i nie chce ciagle siedziec z rodzicami:-D

Lece, bo mala chce isc po tic taki do sklepu :happy2: ubrala moja torebke i wola mama tic tak papa:cool2:
milego dzionka BBony

to masz sie juz kim wyreczyc w zakupach:-D

No prosze jaki ruch po weekendzie! Ja dzis zyje tym, ze po poludniu mam miec wyniki z krwi czy nie zrobil sie konflikt serologiczny, jakby byl to wcale nie jest fajnie, juz mam i tak za duzo stresu w ciazy. Wiazaloby sie z wczesniejszym zakonczeniem ciazy, a czasem trzeba nawet robic transfuzje krwi dziecku w łonie, wszystko jest cholernie ryzykowne... ech, nic zobaczymy jaki bedzie wynik.

Justyna - ta nowa praca brzy dobrze, zna S kogos kto juz tam pracuje? Poki co masz racje, niech zbiera "kwity" jesli pracuje po weekendach, nie robi niczego "na twarz" tylko wszystko na papierze. Rozumiem, ze sa ciezkie czasy, pracodawca tez czlowiek, ale widze ze on po ludzku i uczciwie swoich pracownikow nie traktuje. To jest niebezpieczny i ciezki kawalek chleba, zeby jeszcze trzebabylo sie o pensje dopraszac. Co to placenia via net, to po kazdym przelewie trzeba podac haslo, w Millenium mozesz to zalatwic tak, ze dzwonisz na infolinie i podajesz nr karty bankomatowej, a oni tobie haslo, mozna tez jakos w bankomacie sobie liste hasel wydrukowac. Nie jestem do konca pewna jak to u nicgh jest, bo do przelewow uzywam tylko mbanku, hasla przychodza smsem.

Asiu - trzymam kciuki!

Monia - to dzisiaj pakowanko, jaim samochodem jedziecie? Wyjazd z dwojka dzieci to by sie tir przydal, co :-D

Anetasa - moj Stachu tez poobijany, na szczescie na twarzy nie, ale nogi to ma jak nastoletni chuligan...

No prosze jaki ruch po weekendzie! Ja dzis zyje tym, ze po poludniu mam miec wyniki z krwi czy nie zrobil sie konflikt serologiczny, jakby byl to wcale nie jest fajnie, juz mam i tak za duzo stresu w ciazy. Wiazaloby sie z wczesniejszym zakonczeniem ciazy, a czasem trzeba nawet robic transfuzje krwi dziecku w łonie, wszystko jest cholernie ryzykowne... ech, nic zobaczymy jaki bedzie wynik.

Monia - to dzisiaj pakowanko, jaim samochodem jedziecie? Wyjazd z dwojka dzieci to by sie tir przydal, co :-D
trzymam kciuki za wyniki badań krwi żeby nie było tego konfliktu;-)
a pakuje sie dziś pewnie Asia bo oni jutro wyjeżdżaja:-Dmy wyjeżdżamy w sobotę no i powoli już odkładam rzeczy na kupke co mamy zabrac i ciągle jeszcze myślę co kupic,co się porzyda żeby niczego nie zapomniec:sorry2:a jedziemy Ibizą i wczoraj u teściów juz się smialiśmy że przydała by się przyczepką:-D

reklama
a jedziemy Ibizą i wczoraj u teściów juz się smialiśmy że przydała by się przyczepką:-D

my mamy "trumne" -bagaznik na dach i to jest dobre rozwiazanie

Carioca
, daj znac co i jak. a mialas po porodzie podawane przeciwciala?

Julitka zasnela. to bardzo wczesnie jak an nia, ale sie ciesze, bo w koncu moze zacznie chodzic wczesniej spac.

Do góry