reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Witam i ja:-) u nas powolutku słoneczko się przebija ale nawet boję się o tym mówić głośno żeby nie zapeszyć także ciii;-) młoda mnie dzisaj prawie wyprowadziła z równowagi bo koniecznie chciała iść na plac zabaw a lało od rana:wściekła/y: w sumie to już jej się nawet nie dziwię bo ile można się kisić w domu:wściekła/y: ta pogoda doprowadza mnie już do białej gorączki:wściekła/y: Mój pies chyba dorasta bo dał się dziś elegancko wykąpać tylko siłą musiałam go wciągnać do brodzika:-p a teraz śpi bidok jeszcze mokry niby nie ma tak wiele sierści a zawsze bardzo długo schnie:baffled:
Asiek koleżance nie zazdroszczę:sorry2: ale ja jak Doti uważam że idąc z kimś do łóżka trzeba liczyć się z konsekwencjami:sorry2: mam tylko nadzieję że ten facet jednak stanie na wysokości zadania i nie będzie się wypierał dziecka a ona jeszcze sobie życie ułoży:tak:
Majandra nocnej przygody współczuje a swoją drogą w głowie mi się nie mieści jakie teraz fuszerki odwalają:wściekła/y:

Monia i ma racje bo tego gówna jest pełno ale cholera nie da się przed tym uchronić nasze dzieci cóż cywilizacja:baffled: a swoją drogą to już chyba jego jakaś fobia...

a u mnie była kumpela która jest w 9 tyg ciąży, problem tylko w tym ze tylko raz sie przespala z chlopakiem a dwa razy sie z nim spotkala:baffled::baffled::baffled:
pracujemy wszystcy w jednym zakladzie pracy a ten kutas sie wszystkiego wyparł,,, i biedna zostala sama z 3 cm fasolka...
Po urodzeniu Damiana też zaczynałam delikatnie świrować z robieniem bariery przed zarazkami, ale przeczytałam gdzieś kiedyś jakiś artykuł o alergiach i spuściłam z tonu. Teraz to nawet moje dziecko piasek z piaskownicy próbuje:szok:( jak nie widzę:blink:)
Asiek z całym szacunkiem dla koleżanki- osłabiają mnie tacy ludzie jak ona- w dobie 21 wieku nie wie, ze seks może skończyć się ciążą!!! Od czego są środki antykoncepcyjne- tym bardziej, że spotykała się z nim zaledwie 2razy!!!
I stanę w obronie faceta:sorry2:- dlaczego od razu kutas? skoro z nim poszła szybko do łóżka skąd może mieć pewność, że przed nim nie było kogoś innego
Podkreślam, że nie chcę obrazić Twojej koleżanki ( nie wiem jakim typem człowieka jest) ani pośrednio Ciebie.
Z drugiej strony faktycznie gościu zachował sie bardzo niekonsekwentnie i niedojrzale.:baffled:

GoogleSearchIconShadow.gif
SuperSearchIconShadow.gif

Ostatnia edycja:
A tak wogóle to dzień dobry, choć pogodowo do dupy :wściekła/y:duszno, parno, pochmurno i dżdżysto.

U nas wielu sąsiadów też bardzo na grzyba narzeka. Nas na szczęście - przynajmniej na razie :sorry2:- to omija.
Majandra, macie mieszkanko w bloku wybudowanym przez TBSy? U nas ludzie w takich budynkach narzekają na zagrzybienie zaledwie po roku mieszkania:szok::szok: Ale tak jest jest lecą na ilość a nie na jakość. Pamiętam jak ostatni TBSowski blok budowali to parter juz ocieplali a pietro było jeszcze prawie"surowe"-pytanie- jak to ma powysychać. Zobaczymy jakie będą kolejne:confused:

A ja jestem na głodzie słodyczowym!!!!Wyżeram wszystko co słodkie mi wpadnie w oko:(

Ostatnia edycja:
Asiek z całym szacunkiem dla koleżanki- osłabiają mnie tacy ludzie jak ona- w dobie 21 wieku nie wie, ze seks może skończyć się ciążą!!! Od czego są środki antykoncepcyjne- tym bardziej, że spotykała się z nim zaledwie 2razy!!!
I stanę w obronie faceta:sorry2:- dlaczego od razu kutas? skoro z nim poszła szybko do łóżka skąd może mieć pewność, że przed nim nie było kogoś innego. Podkreślam, że nie chcę obrazić Twojej koleżanki ani pośrednio Ciebie. Z drugiej strony faktycznie gościu zachował sie bardzo niekonsekwentnie i niedojrzale.:baffled:

Ja tylko w obronie ( w zasadzie mojej przyjacoilki i tym dziewczynom ktorym zdarzyla sie "taka" wpadka). Wiem ze nie nalezy oceniac pochoponie taki sytuacji, bo ich przebieg moze byc bardzo skomplikowany i inny niz sie pochopnie moze wydawać: ze skoro laska poszla tak szybko to ma to w zwyczaju, i generalnie ma w nosie antykoncepcje bo zaciazyla, i ze w ogole to pewnie taka rozrywkowa i nieodpowiedzialna dziewczyna itp Wiem ze zycie nie jest tak schematyczne i nie sadze ze moza tak szybko i latwo stawiac wyroki, (podobnie w przypadku zdradzanych czy zdradzonych)...
Macie oczywiscie prawo do wlasnych opinii...ale i ja mam swoja!:-)

Hrudzia oczywiście że masz rację;-) w życiu nic nie jest tylko czarne lub białe są i kolory pośrednie:tak: gagulec chyba nie potępia Asi koleżanki tylko przedstawiła też punkt widzenia tego faceta i ja w sumie też uważam że gość ma swoje powody by tak myśleć i tak postępować:sorry2: choć nie uważam że przez to że poszła z nim na 2 randce do łóżka musi być odrazu puszczalska:no: a co do antykoncepcji to jednak nie czarujmy się nie ma 100% metody no chyba że wstrzemięźliwość:-p

Majandra, macie mieszkanko w bloku wybudowanym przez TBSy? U nas ludzie w takich budynkach narzekają na zagrzybienie zaledwie po roku mieszkania:szok::szok: Ale tak jest jest lecą na ilość a nie na jakość.
Nie, bloki nie są tbsowskie, ale tak samo - nie ważna jakość. Już mąż dzwonił do administracji, w poniedziałek przyjdą obejrzeć i zdecydują, czy oni to zrobią czy jeśli jest to wina dewelopera, to do niego się zgłosić, co niestety nie wchodzi w rachubę, bo i tak się z deweloperem sądujemy, więc on nam tego nie naprawi.

Hrudzia oczywiście że masz rację;-) w życiu nic nie jest tylko czarne lub białe są i kolory pośrednie:tak: gagulec chyba nie potępiaAsi koleżanki tylko przedstawiła też punkt widzenia tego faceta i ja w sumie też uważam że gość ma swoje powody by tak myśleć i tak postępować:sorry2: choć nie uważam że przez to że poszła z nim na 2 randce do łóżka musi być odrazu puszczalska:no: a co do antykoncepcji to jednak nie czarujmy się nie ma 100% metody no chyba że wstrzemięźliwość:-p
Dokładnie, nie potępiam bo podobnie uważam, ze życie jest pełne niespodzianek. I tak jak Aneta pisze, starałam sie przedstawić ewentualny punkt widzenia faceta, ponieważ a naszym społeczeństwie tak sie utarło, ze skoro dziewczyna zachodzi w ciąże a facet w pierwszym odruchu( bo może się podejście zmienić ) nie chce się do niej przyznać do poczęcia to on jest kutas, świnia itd a kobieta to ta skrzywdzona, której wszyscy mają żałować i się nad nią litować:baffled:. Ale powtórzę raz jeszcze, do tanga trzeba dwojga.
I oczywiście nie nazywam tu nikogo puszczalskim czy puszczalską bo nie o to chodzi i dla jednego może to oznaczać pójście do łóżka na 1 randce a dla kogoś innego na 10.

Ostatnia edycja:
O matko ale u nas gorąco:szok: I te zasrane przecinki sie pokazały. Byliśmy w mieście. Kupiłam 2l jagód, już zasypane stoją, 2 pralka się kręci i jeszcze na gołąbki mnie naszło w zasadzie z myślą o S,bo wył Dzien Ojca,a we wtorek ma urodziny,a jego nie będzie,bo w sobotę rano ma rozładumek we Francji więc zaraz po załadunku jedzie na granicę. za to my jutro po drzemce do Mogilna co by mamie się nie dłużyło:-)

reklama
Wiedziałam że mam głośno nie mówić o tym słonku:wściekła/y: znów leje:wściekła/y: Tuśka jeszcze śpi co oznacza że pewnie będzie buszować do 23:wściekła/y: jeden plus że M już wrócił z pracy:szok::tak: w szoku jestem bo nie pamiętam kiedy ostatnio był tak wcześnie:-)

Do góry