reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Witam się pierwsza.

Wczoraj cały dzień spędziliśmy w domu, bo.................................. mały wstał z zaropiałymi oczami ( były tak sklejone, że sam nie mógł ich otworzyć) z gorączką 37,3 i taka utrzymywała sie przez cały dzień.
Maja też od nowa zaczęła mocno kaszleć, kurcze............ ja nie wierzę, że to alergia , ponieważ ona wypluwa żółto-zielona wydzielinę,..... a przy alergii chyba jest tylko ten duszący kaszel.... nie wiem...... tak myslę, a może i się mylę.....

Noc nie przespana, Maja dusiła się prawie przez calutką noc a mały spał ładnie, nawet się nie przebudził od 20-6 ( dostał Diphergan) , ale za to oczy zaropiałe , katar i chrypka........ ja też chrząkam........

witam sie i ja:-)
Mateusz jeszcze śpi obiecałam że włacze Oli bajkę na komputerze Scooby-Doo więc muszę a chętnie bym tu z wami posiedziała:tak:a tak to się wezmę za sprzątanie i obiad.A popołudniu jadę do koleżanki która ma 2 córeczxki w wieku 5i4lat więc dzieciaki się pobawią:tak:
Agulka niewiem czy tak może się objawiac alergia ja już też się zastanawiam czy Mati tego kaszlu i kataru nie ma przypadkiem alergicznego:sorry2:mimo wszystko życzę zdrówka dla dzieciaczków

Agulka - Stas kiedys tez mial tak zaropiale i nie obylo sie bez kropelek z antybiotykiem. Akurat w tym czasie w kwestii skornej bylam u drmatologa a ta widzac Staska oczy kazala albo isc do oklulisty albo ona przepisze bezpieczne krople do oczu ( na recepte). O wszelakich herbatakch do przemywania kazala zapomniec...po 2 dniach nakroplan przeszlo.:-)

A tak poza tym to dzien dobry...bry bry bry:-:)nerd:​

Witam i ja:-) w deszczowy paskudny dzień:crazy: dziś spóźniłam się do pracy bo z rana byliśmy z małą u lekarza niestety to chloerne uczulenie się nasiliło:wściekła/y: i wczoraj pod wieczór mała zaczęła się okrutnie drapać że aż do krwi to rozdrapywała:szok: przeraziłam się nie na żarty więc dziś rano zamiast do pracy pojechaliśmy do lekarza:tak: obie panie doktor zgodnie stwierdziły że to uczulenie ale zpaisały nam zyrtec dla małej więc może pomoże:baffled: no i chyba wreszcie doszłam od czego to paskudne uczulenie:sorry2: M w zeszłym tygodniu kupił sobie maść którą smaruje nadgarstek bo go napierdziela i podejrzewamy że przy kąpaniu może ta maść dostać się do wody i mała tak reaguje tym bardziej że na opakowaniu wyraźnie jest napisane żeby nie stosować poniżej 12 roku życia:no: zasugerowałam to pani doktr i powiedziała że możliwe że to od tego:tak: nic zobaczymy nakazałam M porządnie wymyć łap i nadgarstki za nim zacznie ją kąpać i będziemy patrzeć czy coś lepiej;-) mam nadzieję że to od tego bo w kwesti jedzenia nic nowego się nie pojawiło:no: żeby mogął na to tak zareagować:baffled:
Agulka moim zdaniem faktycznie kaszel alergiczny jest suchy duszący a wszelkie wydzieliny bezbarwne:baffled: wiem coś o tym bo M jest alergikiem i właśnie od jakiś 3 tygodni jest na lekach a i tak mu z nosa cieknie i cherla ale ja lekarzem nie jestem więc mogę się mylić;-)

No i jeszce mam dobrą wiadomość pamiętacie jak Wam pisałam że moja kuzynka poroniła? Trzymajcie kciuki bo jest w 8 tygodniu ciąży i narazie wszystko przebiega wzorcowo:-)

Trzymamy kciuki za wszystkie ślicznie rosnące brzuszki:-)
Agulka,a może poproś o skierowanie na wymazy u dzieciaków?[/QUOTE]

Adaś ma na razie początek a Mai zaleczyłam już to gardło tylko ten kaszel, teraz śpia ale jak tylko wstanie to zrobię jej znów inhalację i mocno opukam, nasmarowałam Wickiem...... a jak sie nie poprawi do środy to znów prywatnie pojedziely, bo ten nasz lekarz to jak mój brat mówi.................. skazanych przed karą smierci może badać ( pracuje ten lakarz w ZK a u nas jest tylko w zastepstwie żony, bo ma raka piersi i jest z nią bardzo źle:sorry2:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry