reklama
Witam się pierwsza.
Wczoraj cały dzień spędziliśmy w domu, bo.................................. mały wstał z zaropiałymi oczami ( były tak sklejone, że sam nie mógł ich otworzyć) z gorączką 37,3 i taka utrzymywała sie przez cały dzień.
Maja też od nowa zaczęła mocno kaszleć, kurcze............ ja nie wierzę, że to alergia , ponieważ ona wypluwa żółto-zielona wydzielinę,..... a przy alergii chyba jest tylko ten duszący kaszel.... nie wiem...... tak myslę, a może i się mylę.....
Noc nie przespana, Maja dusiła się prawie przez calutką noc a mały spał ładnie, nawet się nie przebudził od 20-6 ( dostał Diphergan) , ale za to oczy zaropiałe , katar i chrypka........ ja też chrząkam........
Wczoraj cały dzień spędziliśmy w domu, bo.................................. mały wstał z zaropiałymi oczami ( były tak sklejone, że sam nie mógł ich otworzyć) z gorączką 37,3 i taka utrzymywała sie przez cały dzień.
Maja też od nowa zaczęła mocno kaszleć, kurcze............ ja nie wierzę, że to alergia , ponieważ ona wypluwa żółto-zielona wydzielinę,..... a przy alergii chyba jest tylko ten duszący kaszel.... nie wiem...... tak myslę, a może i się mylę.....
Noc nie przespana, Maja dusiła się prawie przez calutką noc a mały spał ładnie, nawet się nie przebudził od 20-6 ( dostał Diphergan) , ale za to oczy zaropiałe , katar i chrypka........ ja też chrząkam........
monia_l
Wrześniowe mamy'07
witam sie i ja:-)
Mateusz jeszcze śpi obiecałam że włacze Oli bajkę na komputerze Scooby-Doo więc muszę a chętnie bym tu z wami posiedziałaa tak to się wezmę za sprzątanie i obiad.A popołudniu jadę do koleżanki która ma 2 córeczxki w wieku 5i4lat więc dzieciaki się pobawią
Agulka niewiem czy tak może się objawiac alergia ja już też się zastanawiam czy Mati tego kaszlu i kataru nie ma przypadkiem alergicznegomimo wszystko życzę zdrówka dla dzieciaczków
Mateusz jeszcze śpi obiecałam że włacze Oli bajkę na komputerze Scooby-Doo więc muszę a chętnie bym tu z wami posiedziałaa tak to się wezmę za sprzątanie i obiad.A popołudniu jadę do koleżanki która ma 2 córeczxki w wieku 5i4lat więc dzieciaki się pobawią
Agulka niewiem czy tak może się objawiac alergia ja już też się zastanawiam czy Mati tego kaszlu i kataru nie ma przypadkiem alergicznegomimo wszystko życzę zdrówka dla dzieciaczków
Agulka - Stas kiedys tez mial tak zaropiale i nie obylo sie bez kropelek z antybiotykiem. Akurat w tym czasie w kwestii skornej bylam u drmatologa a ta widzac Staska oczy kazala albo isc do oklulisty albo ona przepisze bezpieczne krople do oczu ( na recepte). O wszelakich herbatakch do przemywania kazala zapomniec...po 2 dniach nakroplan przeszlo.:-)
A tak poza tym to dzien dobry...bry bry bry:-nerd:
A tak poza tym to dzien dobry...bry bry bry:-nerd:
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
pogoda zrąbała się, zdjęcia się wczytują,a ja idę młodego przebrać,bo coś mi tu śmierdzi
Witam i ja:-) w deszczowy paskudny dzień dziś spóźniłam się do pracy bo z rana byliśmy z małą u lekarza niestety to chloerne uczulenie się nasiliło i wczoraj pod wieczór mała zaczęła się okrutnie drapać że aż do krwi to rozdrapywała przeraziłam się nie na żarty więc dziś rano zamiast do pracy pojechaliśmy do lekarza obie panie doktor zgodnie stwierdziły że to uczulenie ale zpaisały nam zyrtec dla małej więc może pomoże no i chyba wreszcie doszłam od czego to paskudne uczulenie M w zeszłym tygodniu kupił sobie maść którą smaruje nadgarstek bo go napierdziela i podejrzewamy że przy kąpaniu może ta maść dostać się do wody i mała tak reaguje tym bardziej że na opakowaniu wyraźnie jest napisane żeby nie stosować poniżej 12 roku życia zasugerowałam to pani doktr i powiedziała że możliwe że to od tego nic zobaczymy nakazałam M porządnie wymyć łap i nadgarstki za nim zacznie ją kąpać i będziemy patrzeć czy coś lepiej;-) mam nadzieję że to od tego bo w kwesti jedzenia nic nowego się nie pojawiło żeby mogął na to tak zareagować
Agulka moim zdaniem faktycznie kaszel alergiczny jest suchy duszący a wszelkie wydzieliny bezbarwne wiem coś o tym bo M jest alergikiem i właśnie od jakiś 3 tygodni jest na lekach a i tak mu z nosa cieknie i cherla ale ja lekarzem nie jestem więc mogę się mylić;-)
No i jeszce mam dobrą wiadomość pamiętacie jak Wam pisałam że moja kuzynka poroniła? Trzymajcie kciuki bo jest w 8 tygodniu ciąży i narazie wszystko przebiega wzorcowo:-)
Agulka moim zdaniem faktycznie kaszel alergiczny jest suchy duszący a wszelkie wydzieliny bezbarwne wiem coś o tym bo M jest alergikiem i właśnie od jakiś 3 tygodni jest na lekach a i tak mu z nosa cieknie i cherla ale ja lekarzem nie jestem więc mogę się mylić;-)
No i jeszce mam dobrą wiadomość pamiętacie jak Wam pisałam że moja kuzynka poroniła? Trzymajcie kciuki bo jest w 8 tygodniu ciąży i narazie wszystko przebiega wzorcowo:-)
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Trzymamy kciuki za wszystkie ślicznie rosnące brzuszki:-)
Agulka,a może poproś o skierowanie na wymazy u dzieciaków?
Agulka,a może poproś o skierowanie na wymazy u dzieciaków?
Trzymamy kciuki za wszystkie ślicznie rosnące brzuszki:-)
Agulka,a może poproś o skierowanie na wymazy u dzieciaków?[/QUOTE]
Adaś ma na razie początek a Mai zaleczyłam już to gardło tylko ten kaszel, teraz śpia ale jak tylko wstanie to zrobię jej znów inhalację i mocno opukam, nasmarowałam Wickiem...... a jak sie nie poprawi do środy to znów prywatnie pojedziely, bo ten nasz lekarz to jak mój brat mówi.................. skazanych przed karą smierci może badać ( pracuje ten lakarz w ZK a u nas jest tylko w zastepstwie żony, bo ma raka piersi i jest z nią bardzo źle)
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: