reklama
C
Camy_4
Gość
Carioca77 doskonale wiem co czujesz. Jeszcze nie powiedziałam w pracy o ciąży i nie wiem czy nie zrobię brzydko i nie wezmę zwolnienia. Pierwszą ciążę prawie całą przepracowałam (2 tygodnie przed porodem sobie odpuściłam) i wtedy byłam "niezłą" pracownicą. Niestety mój synek jest dosyć chorowity i conajmniej raz w miesiącu byłam na zwolnieniu (w ciągu 1,5 roku od kiedy wróciłam do pracy byłam 101 dni na zwolnieniu). Chciałam rzucić robotę, ale bałam się że nie znajdę żadnej innej więc tu siedziałam i słuchałam:-( . Ale teraz mam już plan opracowany chcę iść na zwolnienie (całą ciążę będę się byczyła) a po macierzyńskim, może jeszcze wezmę wychowawczego trochę - składam wypowiedzenie ! Nie mam zamiaru się denerwować tymi głupimi gadkami.
H
Harsharani
Gość
Czesc, skaranie boskie z ta praca..Wiem..ja nie wiem jak powiem mojej szefowej. tez mam jedna babke, ktora teraz jest chyba w 8mym miesiacu. jest na zwolnieniu oczywiscie...Ponoc na wyspach latwiej z tym wszystkim jest, no ale zobaczymy.
U mnie mdlosci pojawiaja sie falowo ze tak powiem
Ja ostatnio zauwazylam jeszcze cos..musze wstawac w nocy, zeby zrobic siku, bo tak mocno mnie pecherz naciska. Tez tak macie moze?
U mnie dzis paskudny dzien za oknem.
Blimka, jakie masz wyluzowane zdjecie w avatarze
Camy, wiem ze mowie to po raz kolejny, ale jak patrze na Lolka w tym kostiumie to sie smieje w glos
Carioca, nie przejmuj sie . Wiem ze to denerwujace, ze ludzie widza tylko babe w ciazy, a nie dobrego pracowanika, ktory ma prawo do wlasnego zycia, ale nie warto zwracac na to uwage. To ich problem, ze maja takie przestarzale mysli. Wszystko sie teraz zmienia. Zobaczysz, ze bedzie dobrze. A jak nie, to dasz nam namiar. beda w pracy mieli zlot czarownic z terminem na wrzesien
Tygrysek, napisz co u ginki sie dowiedzialas.
Maggi, szczesciaro. Ty mozesz spac, a ja mam wlasnie odwrotnie.
uwazaj na siebie podwojnie
Melek, odezwij sie !!!
co robicie dzis na obiad? Bo mam na cos ochote a nie wiem na co...
U mnie mdlosci pojawiaja sie falowo ze tak powiem
Ja ostatnio zauwazylam jeszcze cos..musze wstawac w nocy, zeby zrobic siku, bo tak mocno mnie pecherz naciska. Tez tak macie moze?
U mnie dzis paskudny dzien za oknem.
Blimka, jakie masz wyluzowane zdjecie w avatarze
Camy, wiem ze mowie to po raz kolejny, ale jak patrze na Lolka w tym kostiumie to sie smieje w glos
Carioca, nie przejmuj sie . Wiem ze to denerwujace, ze ludzie widza tylko babe w ciazy, a nie dobrego pracowanika, ktory ma prawo do wlasnego zycia, ale nie warto zwracac na to uwage. To ich problem, ze maja takie przestarzale mysli. Wszystko sie teraz zmienia. Zobaczysz, ze bedzie dobrze. A jak nie, to dasz nam namiar. beda w pracy mieli zlot czarownic z terminem na wrzesien
Tygrysek, napisz co u ginki sie dowiedzialas.
Maggi, szczesciaro. Ty mozesz spac, a ja mam wlasnie odwrotnie.
uwazaj na siebie podwojnie
Melek, odezwij sie !!!
co robicie dzis na obiad? Bo mam na cos ochote a nie wiem na co...
Harsarani - w sumie to dziwnie mi się zrobiło jak to usłyszałam. Bo mi by to do głowy nie przyszło powiedzieć cos takiego kobiecie w ciazy, nawet wtedy kiedy sama o ciazy nie myslalam.
Jakby nie było i tak teraz jestem prawie swieta krowa, a moja gin niebawem mnie pewnie wyśle na zwolnienie, bo cos za czesto zdaża mi się plamić - i tu mam pytanie - czy jak się jest na zasiłku, to wypłacają średnią z ostatnich 12 tu miesięcy - liczoną razem z premiami? (było by fajnie!)
blimka - jak się czujesz staruszko ?
Camy - wogóle Ci się nie dziwię, zwłaszcza, że to druga dzidzia w drodze - i tak bedziesz miała dużo obowiązków.
Jakby nie było i tak teraz jestem prawie swieta krowa, a moja gin niebawem mnie pewnie wyśle na zwolnienie, bo cos za czesto zdaża mi się plamić - i tu mam pytanie - czy jak się jest na zasiłku, to wypłacają średnią z ostatnich 12 tu miesięcy - liczoną razem z premiami? (było by fajnie!)
blimka - jak się czujesz staruszko ?
Camy - wogóle Ci się nie dziwię, zwłaszcza, że to druga dzidzia w drodze - i tak bedziesz miała dużo obowiązków.
C
Camy_4
Gość
Carioca zaiłek jest wypłacany z ostatnich 6 miesięcy pod warunkiem że nie zmieniłaś stanowiska bądź wymiaru czasu pracy. (jeżeli w ciągu ostatnich 6 miesięcy coś z tych rzeczy się zmieniło to średnią do zasiłku będą brali od momentu zmiany). Z premiami może być różnie... Jeżeli w umowie o pracę masz wpisane premie to również je wliczą.
Teraz inna bajka - okropnie mnie zaczął kłuć prawy jajnik - tak już kłuje od godziny i zaczyna mnie to wnerwiać .
buziaki
Teraz inna bajka - okropnie mnie zaczął kłuć prawy jajnik - tak już kłuje od godziny i zaczyna mnie to wnerwiać .
buziaki
Carioca zaiłek jest wypłacany z ostatnich 6 miesięcy pod warunkiem że nie zmieniłaś stanowiska bądź wymiaru czasu pracy. (jeżeli w ciągu ostatnich 6 miesięcy coś z tych rzeczy się zmieniło to średnią do zasiłku będą brali od momentu zmiany). Z premiami może być różnie... Jeżeli w umowie o pracę masz wpisane premie to również je wliczą.
buziaki
jajnik czasem kłuje, o ile nie jest to kłucie notoryczne - to nie ma się czym przejmować (mnie kłuło tydzien temu dwa dni i samo przeszło).
Chciałam zapytać o płacę na zwolnieniu lekarskim w czasie ciąży (a nie zasiłek) - orientujesz sie może?
Witam
Więc nooo ten tego... chciałabym dołączyć do Wrześniakowych mamuśków Ten mój pierwszy raz taki troche nieśmiały ale co tam Moja dzidzia, znaczy się jeszcze fasolka ma termin na 14 września. Jestem po jednym usg stwierdzającym wczesną ciążę... 24 sty. idę na kolejną wizytę, wtedy się okaże czy wszystko przebiega prawidłowo i że fasolka się rozwija... Troche mam stracha bo zaszłam w ciążę biorąc antybiotyk na zapalenie oskrzeli... no ale kto się spodziewał?? A może jast tu jakaś mamusia która też miała podobne zajście? Brała leki? Na koniec bardzo dziękuję za uwagę, bardzo się cieszę i w ogóle... ahhh i ohhh i do następnego ..
Wszytkie mamusie pozdrawiam :-)
Więc nooo ten tego... chciałabym dołączyć do Wrześniakowych mamuśków Ten mój pierwszy raz taki troche nieśmiały ale co tam Moja dzidzia, znaczy się jeszcze fasolka ma termin na 14 września. Jestem po jednym usg stwierdzającym wczesną ciążę... 24 sty. idę na kolejną wizytę, wtedy się okaże czy wszystko przebiega prawidłowo i że fasolka się rozwija... Troche mam stracha bo zaszłam w ciążę biorąc antybiotyk na zapalenie oskrzeli... no ale kto się spodziewał?? A może jast tu jakaś mamusia która też miała podobne zajście? Brała leki? Na koniec bardzo dziękuję za uwagę, bardzo się cieszę i w ogóle... ahhh i ohhh i do następnego ..
Wszytkie mamusie pozdrawiam :-)
H
Harsharani
Gość
mageva, ja zaszalalam w czasie swiat troszke lacznie z alkoholem, pozniej poszlam do szpitala na nerki i caly czas mialam 40 stopni goraczki, antybiotyki, kroplowki itd. Wiec sie nie przejmuj
a dzis na obiad gzik
a dzis na obiad gzik
reklama
Witam po drzemce
Harsharani - przeglądałam dziś moje zdjęcia i stwierdziłam że na tym z avatara wyglądam najmniej wyluzowanie bo na większości zdjęć mam wywalony jęzor
Mageva - czytałam gdzieś, że na samym początku ciąży jak się uszkodzą jakieś komorki to zaraz są zastępowane nowymi i tak jest dopóki się nie wykształcą zaczątki organów
ja za to musze brać antybiotyki teraz i troche sie stresuje
carioca - czuje sie jak dinozaur niektore dziewczyny sa tu świeżo po 20 a już mają mężów i są dojrzałe do macierzyństwa to dla mnie szok bo ja dopiero teraz dojrzewam, poza tym na zwolnieniu z powodu ciąży zazwyczaj wypłacają 100% pensji ale nie wiem czy się coś nie zmieniło
Harsharani - przeglądałam dziś moje zdjęcia i stwierdziłam że na tym z avatara wyglądam najmniej wyluzowanie bo na większości zdjęć mam wywalony jęzor
Mageva - czytałam gdzieś, że na samym początku ciąży jak się uszkodzą jakieś komorki to zaraz są zastępowane nowymi i tak jest dopóki się nie wykształcą zaczątki organów
ja za to musze brać antybiotyki teraz i troche sie stresuje
carioca - czuje sie jak dinozaur niektore dziewczyny sa tu świeżo po 20 a już mają mężów i są dojrzałe do macierzyństwa to dla mnie szok bo ja dopiero teraz dojrzewam, poza tym na zwolnieniu z powodu ciąży zazwyczaj wypłacają 100% pensji ale nie wiem czy się coś nie zmieniło
Podziel się: